Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Анонім Я Саландяк (1955)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Редакція Майстерень, [ 2011-09-02 18:46:38 ],
на сторінці твору     "ЗАПИСКИ НЕГРАМОТНОГО"   Саландяк Анонім Я

Гарна стаття.
Тільки - хто такі знавці? Напевно, прикордонники на мовних кордонах? Що теж важливо. Але ж...
Взагалі, чим найсуттєвіше відрізняється поет від письменника? Час від часу це питання постає, неначе щось таке важливе в цьому є. Можливо і є.
В контексті "ЗАПИСОК НЕГРАМОТНОГО", на жаль, не зрозумілого авторства, все цікаво і дотепно, але зводиться до давно вже ніби відомої сентенції - письменник для того, щоби мати успіх, може бути і "неписьменним". Більш того, він може "вважати" будь що, аби лише це сподобалося читачеві. Тому матюкатися (це не стосується цього тексту, просто взагалі), чи там опускати термін "людина" "нижче плінтуса", так інколи "касово", бо ж більшість себе бачить трохи вище плінтуса?
Справжній поет не може бути неграмотним, бо поезія - це завжди магія, чари слова. Посмію стверджувати, що саме через цю, малозрозумілу сучасникам магію, справжні поети "проявляються", стають видимими лише трохи пізніше, коли читач доростає.
Але ж це не найважливіше. Бо завдання будь-якого автора - це не подив у очах читача, це радість в очах Бога, чи не так?
Ясно, що справжні автори "змушують працювати на себе" мову, мова і Провидіння творять чарівний сюжет вищого гатунку, до реалізації якого "на папері" і докладається автор, проявляючи найтонший смак, в тому числі і фільтруючи потрібний з огляду на творче "надзавдання" "рівень" грамотності.
В цьому сенсі й "рукописи" не горять, ставши сутністю автора-покровителя тої чи тої культурної традиції. І ця сутність автора віками впливатиме на процес, хоча сам автор давно вже деінде. Але не тільки деінде, а ще й тут, теж. Як тут, теж, і Шевченко, і Франко, і Липа, і багато-багато хто ще.
Коментатор Анонім Я Саландяк, [ 2011-09-03 11:50:01 ],
на сторінці твору     "ЗАПИСКИ НЕГРАМОТНОГО"   Саландяк Анонім Я

Коментатор Редакція Майстерень, [ 2011-09-04 12:52:21 ],
на сторінці твору     "ЗАПИСКИ НЕГРАМОТНОГО"   Саландяк Анонім Я

До речі, ще задовго до приходу слов'ян на Балканський півострів ( у VI—VII ст., в тому числі з Карпат, і з Волині ), після якого там змінилося геть все, грецькі вчені мужі зауважили, що висока грецька мова все більше псується і руйнується сторонніми включеннями, перекрученнями (на кшталт "лЮбий" стає "любИм", тощо), почути гарну, чисту грецьку стало практично неможливим, давно вже і колони не виточувалися, а пам'ятники, і скульптурні прикраси якщо і робилися, то на вкрай низькому рівні (див. "шедеври" нинішніх укр.рос. "митців")......................
Як відомо, греки порівняно недавно відновили звучання грецької в Греції....

Якщо ж весело говорити про наші, авторські скромні потуги, то не можна проминути тему розвитку традицій, і нашої культури в цілому. Думаю, не така вже і таємниця, що основні досягнення, наприклад, української культури - з багатьох причин - знаходяться на цивілізаційному рівні минулих століть, що прекрасні народні традиції, красу і прозорість порозуміння, гармонію перебування людської сутності в життєвих умовах Природи і цивілізації (серед непогрішимого і погрішимого) потрібно розвивати далі. Не заперечуючи, а стверджуючи, чи не так?
А це залежить, наскільки я розумію, саме від розміру особистостей, - бо саме такі, як А.Содомора, М.Фішбейн, Л.Костенко, М.Попович, Л. Гузар, тощо, додають нам розміру, розуміння звучання істини. Але таких людей має бути значно більше, тоді все налагодиться і восторжествує смак і доцільність живому на кожному рівні нашого нинішнього і майбутнього існування.
Ми, як народ, повинні навчитися брати приклад з кращих - і в процесі нашої творчості, а не просто "словоляпства". Якби ми були народом, і цінили голос наших аторитетів, то давно би звернули увагу на творчі здобутки тих персон, яким ми надаємо право керування державою, чи там тою чи тою організацією...

Думаю, що ми ще, нинішні, як народ (після тих всіх "ізмів") собою нічого не являємо. Якби ми мали достатню кількість здобутків на особистому рівні - то всі питання вирішувалися би зовсім інакше.
В тому числі і поетичних здобутків, яких, якщо говорити правду, на нашому сайті теж обмаль... (
Проте, це не заважатиме нам розвиватися, тягнутися до кращого... З неусвідомленого підтексту до чітких контурів краси і смаку...

Коментатор Анонім Я Саландяк, [ 2011-09-05 09:30:48 ],
на сторінці твору     "ЗАПИСКИ НЕГРАМОТНОГО"   Саландяк Анонім Я

Коментатор Валерій Хмельницький, [ 2011-09-12 09:53:22 ],
на сторінці поезії     "без назви"   Саландяк Анонім Я

1   2   3   4   5   ...   94