Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Сергій Гупало
Волинянин; багато років присвятив журналістській праці. Закінчив Літературний інститут імені О.М. Горького(поетичний семінар Володимира Кострова). Автор кількох книжок поезій та прози.


Інфо
* Народний рейтинг 5.238 / 5.57
* Рейтинг "Майстерень": 5.175 / 5.71
* Творчий вибір автора: Майстер-клас
* Статус від Майстерень: R2
* Коефіцієнт прозорості: 0.816
Переглядів сторінки автора: 102131
Дата реєстрації: 2012-08-22 21:09:06
У кого навчаюсь: Навчався у Володимира Кострова, Миколи Вінграновського, Геннадія Русакова, Бориса Чичибабіна, Василя Стуса, Бориса Пастернака……
Група: Користувач
Е-mail: << Для контакту з автором зареєструйтеся >>
Автор востаннє на сайті 2022.02.23 18:22
Автор у цю хвилину відсутній

Про автора
* * *

В листопаді 2017 року у видавництві «Український пріоритет» вийшла книга поезій Сергія Гупала «Моя несподівана радість".

Нещодавно ( у грудні 2021 року) у відомому столичному видавництві "Ярославів Вал" вийшла нова збірка поезій " Особисто вічне".


* * *

У 2018 році у видавництві "Український письменник" (м. Київ) побачив світ роман Сергія Гупала "Люди і трафарети" (автор ілюстрацій Леся Черній, для оформлення обкладинки використано картину Миколи Кумановського). Обкладинка тверда. Папір кремовий. 348 стор.

* * *

Торік вийшла моя нова книжка "Олика і Радзивілли". (Київ, видавництво «Український пріоритет», 168 стор.; тверда обкладинка, маловідомі та невідомі світлини, якісне поліграфічне виконання).
Науково-популярне видання. Друкуються мої вже опубліковані матеріали, а також нові дослідження, навіть сенсаційного характеру. Без цензури. В авторській редакції.
До книжки увійшли історичні нариси про минуле відомого містечка Олика, його власників — князів Радзивіллів. Підґрунтям для висновків та узагальнень автору слугували насамперед архівні документи. Заслужено вписані в олицький контекст також літератори Ксаверій Прушинський і Степан Радіон, мимоволі дотичний — Андрій Кокотюха.
Для широкого кола читачів, шанувальників історії волинського краю.


e-mail: sergejgupalo@gmail.com


* * *
Лауреат Всеукраїнської літературної премії ім. Ірини Вільде (2021 р.).


На міжнародному літературному фестивалі «Русский Stil-2013»(Німеччина) отримав звання " Автор - стильное перо".
Фіналіст міжнародного літературного конкурсу-фестивалю «Славянские традиции 2014». Від нагород відмовився через окупацію Криму і вторгнення російських військовиків в Україну.
* * *
Невідомі автори, котрі ховаються під псевдонімами(нікнеймами) та аватарами, на моїх сторінках -- небажані гості.Якщо таких осіб неможливо ідентифікувати за допомогою Інтернету,то їхні коментарі видалятимуться.


ПРО МЕНЕ І МОЇ ВІРШІ
«Ваші тексти "світового рівня" таки тексти, але скільки у них не став акценти, не звучать вони, вчитуєшся, а КАРТИНИ немає. Не рухається, не живе. Одні цятки-плями. < ...> Депресії трохи, розгубленості у них, втрата любові, а світла мало.Опори не ті... мабуть.
І я не зараджу. Позбуватися вад та набувати позлітки для Ваших опор Вам таки без мене, Сергію. Надто Ви твердоміцний».

Світлана Майя Залізняк,
полтавська поетеса, пацифістка-імперіалістка.
Вона ж - Щегарцова Світлана Іванівна. Дівоче прізвище її - Шматко.


Найновіший твір
Моя нова книжка
Нещодавно у відомому столичному видавництві "Ярославів Вал" вийшла моя нова збірка поезій " Особисто вічне".В авторській редакції. Тверда обкладинка.
В оформленні обкладинки використано
картину волинської художниці
Наталії Ришкевич «Думки мої тихі».

https://www.yakaboo.ua/ua/osobisto-vichne.html

* * * * *
До збірки увійшли вірші, написані протягом останніх кількох років. Писалися в різних життєвих обставинах, в екстремальних умовах як в Україні, так і за кордоном. Бувало радісно і сумно, смішно і розпачливо. Але автор любить життя, тому й творчість не припинялася. Вірші визрівали, підправлялися, поліпшувалися в записниках і комп’ютерному наборі, де було досить затишно. Одначе з часом цій сотні творів стало затісно. Поезії Сергія Гупала до людей потягнулися… Автор не міг їх стримати. І вони – пішли… Несуть любов, терпимість і принциповість, невгамовну енергетику життя, котра притлумлює невдоволення і жалі, спричинені жорсткими реаліями.
Попереду в читачів – зустріч з поетичним світом і світлом книжки «Особисто вічне», незабутні емоції, викликані віршами, в яких багато чого помістилося. Від широких узагальнень – до делікатної конкретики, що не має права нудною бути.

* * *
Бажаючі можуть збірку придбати:
https://www.yakaboo.ua/ua/osobisto-vichne.html