Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Сергій Гупало
Волинянин; багато років присвятив журналістській праці. Закінчив Літературний інститут імені О.М. Горького(поетичний семінар Володимира Кострова). Автор кількох книжок поезій та прози.




Критика
  1. Нарешті вийшла нова моя книжка! Тихо радію...
    Вийшла моя нова книжка "Олика і Радзивілли". (Київ, видавництво «Український пріоритет», 168 стор.; тверда обкладинка, маловідомі та невідомі світлини, якісне поліграфічне виконання).
    Науково-популярне видання. Друкуються мої вже опубліковані матеріали, а також нові дослідження, навіть сенсаційного характеру. Без цензури. В авторській редакції.
    До книжки увійшли історичні нариси про минуле відомого містечка Олика, його власників — князів Радзивіллів. Підґрунтям для висновків та узагальнень автору слугували насамперед архівні документи. Заслужено вписані в олицький контекст також літератори Ксаверій Прушинський і Степан Радіон, мимоволі дотичний — Андрій Кокотюха.
    Для широкого кола читачів, шанувальників історії волинського краю.


    Коментарі (4)
    Народний рейтинг -- | Рейтинг "Майстерень" -- | Самооцінка -

  2. Нова книжка
    Нещодавно у столичному видавництві «Український письменник» з’явилася нова книга Сергія Гупала.
    Роман «Люди і трафарети» – не тільки легенька сув’язь картин учорашнього життя українців як на рідній землі, так і за кордоном, на заробітках... Цей твір – своєрідне дзеркало, поставлене позаду тих, хто пішов шукати свою правду.
    Провінційне містечко Ріверці – крайцентр, з якого одні вирушають «інспектувати» процес розбудови самостійної держави, інші подаються у далекі світи, аби заробити на прожиття і відшукати своє «я».
    Метафорична мова, незвичайний стиль роману привертають увагу й освіченого читача. Роман Сергія Гупала – спроба по-своєму написати про самотність, страждання простої людини і сміливців, що на благородній стезі – у процесі державних перетворень. До когорти останніх примкнув і головний герой роману Толя Будлатко. Але навіть ті, що «інспектують» державотворчий процес на селі, просто використовуються вчорашніми відданцями КПРС…

    Для оформлення обкладинки використано картину Миколи Кумановського «Якось на Водохреще» із циклу «Оскома».
    Ілюструвала книжку Леся Черній -- педагог і художник із Луцька.

    2 березня на Волині відбулася перша прeзентація цього роману.


    Коментарі (2)
    Народний рейтинг -- | Рейтинг "Майстерень" -- | Самооцінка -