Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Любов СЕРДУНИЧ (1959)
Хтось бажає синім птахом стати,
Хоч не кожному таке під силу.
Я - щаслива, якщо знаю: поруч
Хтось бажає синім птахом стати.


Інфо
* Народний рейтинг -
* Рейтинг "Майстерень": -
* Творчий вибір автора: Любитель поезії
* Статус від Майстерень: Любитель поезії
* Коефіцієнт прозорості: 0.744
Переглядів сторінки автора: 46335
Дата реєстрації: 2014-03-11 23:42:52
У кого навчаюсь: Т.Шевченко, Л.Костенко, В.Остапов(ич).
Група: Користувач
Е-mail: << Для контакту з автором зареєструйтеся >>
Автор востаннє на сайті 2020.09.06 13:57
Автор у цю хвилину відсутній

Про автора
Входить до НСЖУ, НСКУ, АДГУ, НСПУ, керівник районних громадських організацій і творчих гуртів: Всеукраїнського об’єднання ветеранів та ВТ «Просвіта» імени Т.Г.Шевченка, засновниця і голова районного літоб’єднання «Джерелинка» та районної дитячої літстудії «Муза Надіквиння».
Працювала вчителькою рідної словесности, кореспондентом районної газети «Колос», редактором обласної г-ти «Крок», кореспондентом обласної «Подільські вісті» та Хмельницької ОДТРК «Поділля - Центр». Входить до Хмельницької літспілки «Поділля», ВТС «Конгрес літераторів України», Хмільницького літ.-мистецького клубу «Золота троянда» (Вінниччина), Всеукраїнської творчої спілки «Літературний форум».
Низка віршів стали піснями. Автор 20 збірок: «Перша крапелька», «Джерелинка», «Квіти грудня», «Городище над Іквою», «На човнику долоньки», «Загублений перстень», «Барва смерті – 33-ій», «Душа не терпить порожнечі», «ОдКРОВеннЯ», «Краплини сонця на долоньці», «Вустами правди і болю», «Із народної криниці», «Дві барви», «Вітражі жартів», «Столиця твого родоводу», «Зайдам – зась!», «Розвиднень», «І слово боролось!», «Сучасний, злободенний, вічний», «Без чого не буває дня?».
Переможниця XVIII конкурсу ім. Мирона Утриска 2014 року (диплом І ст.). Редакторка, співредакторка і співавторка багатьох збірників та альманахів. Друкується у часописах, газетах, на літсайтах і в соцмережах. Перекладає українською твори Г.Ахматової й инших москвомовних авторів.
Лавреат обласної літ. премії ім. М. Годованця. За просвітницьку роботу відзначена медаллю «Будівничий України». За активну просвітницьку роботу нагороджена медаллю «Будівничий України». Леді ордена «За заслуги» ІІІ ст..

******************

Закон «Про авторське право і суміжні права» Верховна Рада України; Закон від 3.12.1993 № 3792-XII Документ 3792-12, чинний, поточна редакція — Редакція від 05.12.2012, підстава 5460-17

Стаття 50. Порушення авторського права і суміжних прав http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/3792-12/page3
Порушенням авторського права і (або) суміжних прав, що дає підстави для cудового захисту, є:
а) вчинення будь-якою особою дій, які порушують особисті немайнові права суб'єктів авторського права і (або) суміжних прав, визначені статтями 14 і 38 цього Закону, та їх майнові права, визначені статтями 15, 39, 40 і 41 цього Закону, з урахуванням передбачених статтями 21-25, 42 і 43 цього Закону обмежень майнових прав; (…)

Стаття 21. Вільне використання твору із зазначенням імені автора http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/3792-12/page
Без згоди автора (чи іншої особи, яка має авторське право), але з обов'язковим зазначенням імені автора і джерела запозичення, допускається:
1) використання цитат (коротких уривків) з опублікованих творів (…)

Стаття 1. Визначення термінів http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/3792-12/page
(…)
цитата - порівняно короткий уривок з літературного, наукового чи будь-якого іншого опублікованого твору, який використовується, з обов'язковим посиланням на його автора і джерела цитування, іншою особою у своєму творі з метою зробити зрозумілішими свої твердження або для посилання на погляди іншого автора в
автентичному формулюванні;
(…)

Стаття 25. Вільне відтворення творів у особистих цілях
http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/3792-12/page2
1. Допускається без дозволу автора (чи іншої особи, яка має авторське право) і без виплати авторської винагороди відтворювати виключно в особистих цілях або для кола сім'ї попередньо правомірно оприлюднені твори, (…)

Найновіший твір