Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Андрій Читач (1967)

Інфо
* Народний рейтинг 0 / 0
* Рейтинг "Майстерень": 0 / 0
* Творчий вибір автора: Любитель поезії
* Статус від Майстерень: Любитель поезії
Переглядів сторінки автора: 5530
Дата реєстрації: 2014-05-27 14:12:51
Група: Користувач
Е-mail: << Для контакту з автором зареєструйтеся >>
Автор востаннє на сайті 2014.05.29 17:34
Автор у цю хвилину відсутній

Найновіший твір
Знаковий поет
Ця премія заснована неформальною літературною групою "Київська рецензія". Яка відслідковує сучасну українську поезію в інтернеті. І заочно відзначає яскравих авторів дипломом лауреата премії "Знаковий поет", і символічною грошовою винагородою. Ім'я лауреата оприлюднюється 24 травня в День слов'янської писемності і культури. До складу журі входять літературознавці, і шанувальники поезії - О. Мельничук, О. Коваль, С. Литвин, А. Даниленко.

На сьогодні, літературна критика приділяє недостатньо уваги мережевій літературі. Чимало критиків співпрацює лише з певним колом авторів. Залишається непоміченою значна кількість вартісної української поезії.
Цю прогалину, в міру своїх можливостей, вирішила заповнити "Київська рецензія". Дана премія є способом привернути увагу до поетів, творчі доробки яких знакові для української літератури.

Першим лауреатом премії 2014 року став поет з Івано-Франківська Микола Істин, за публікації в інтернет-виданнях, літературних порталах, електронних бібліотеках, протягом 2013 - 2014 років.

Микола Істин поет неординарний. Вчитуючись в його твори, ви потрапляєте в особливу систему цінностей неповторного світу. Ці вірші є оновленим філософським і художнім простором, який розширює "Землю і Небо" української літератури.

З самвидавчою книжкою "Літературне відкриття" Микола Істин цього року вже брав участь в літературному конкурсі імені Леся Мартовича. Журі конкурсу відзначило автора нагородою. Але, так склались обставини, що автор не зміг бути присутнім на врученні цієї відзнаки, і не отримав її. І це, стало додатковим аргументом, щоб присудити премію "Знаковий поет" саме Миколі Істину ( що є своєрідною моральною компенсацією).

Найбільше мене дивує в Миколі його здатність до оновлення. Як поет він росте з кожною новою збіркою своїх творів. Вже сьогодні в літературних колах багато говорять про "Поезію некстмодернізму". Це ще не видана але вже представлена в інтернеті окремими публікаціями нова книга Миколи Істина. Можливо вона, за браком коштів, також вийде в форматі самвидаву. Некстмодернізм це новий напрямок в українській літературі, засновником і популяризатором якого є Микола Істин. Думаю, що наша література може збагатитися цінним поетичним доробком.

Хочу побажати Миколі Істину подальших успіхів в його непростій творчій роботі.


Представник журі Андрій Даниленко