Що приховує в собі Біблія з найперших слів (Тори)?
Або чому - не з "а" (алеф), а з "б" (береш)? ))

Уривок із Захарія Сітчина

"Ми переконані, що такого роду твердження, що свідчать про те, що Єгова створив не тільки Небо і Землю, але також Елогім, «богів» -аннунаков, мають відношення до загадки, яка протягом багатьох століть не дає спокою дослідникам Біблії.

Чому найперша строфа Біблії, в якій мова йде про Початки, починається не з першої літери алфавіту, а з другої?

Важливість точного початку повинна була бути очевидною для укладачів священного тексту, проте вони запропонували нам наступне:

"Брешит бара Елогім ет Ха-Шамаим вет Ха-Арец"

що, зазвичай, перекладається як

«На початку створив Бог небо і землю».

Оскільки літери єврейського алфавіту використовуються і в якості цифр, алеф (від неї сталася грецька альфа) має значення «одиниця, перший» - тобто початок. Чому ж, дивувалися вчені і теологи, створення світу починається з другої літери, бет, значення якої - «два, другий»?

Причина цього невідома, але якби першою літерою Біблії була алеф, то результат вийшов би просто неймовірний!

Перший рядок виглядав би так:

"Аб– решит бара Елогім ет Ха-Шамаим вет Ха-Арец"

"Отець Початку створив Богів, небо і землю"

З цією невеличкою зміною, коли «Початок» починається з першої літери, з первозданного хаосу проступає фігура Творця всього сущого - Аб-решит, «Батька Початку». Сучасні вчені придумали теорію «великого вибуху», що пояснює походження Всесвіту, але вони не можуть сказати, хто викликав сам «великий вибух». Якби Книга Буття починалася належним чином, то Біблія - ​​яка дає точний опис еволюції і дотримується найбільш розумної космогонії теорії - давала б нам відповідь на це питання: Творець, Який створив все суще."
......................................................
"Не підлягає сумніву, однак, що колись перший вірш Біблії починався з першої літери алфавіту. Наша впевненість заснована на рядках з Апокаліпсису (Одкровення Іоана Богослова, Новий Завіт), що передають слова Господа:

"Я Альфа і Омега, початок і кінець, перший і останній"

Ця заява, що повторюється три рази (1: 8, 21: 6, 22:13), пов'язує першу букву алфавіту (грецького) з Початком, а останню букву з Кінцем, причому Господь є не тільки початком всього сущого, але й кінцем."



Дивно, що Сітчин в той же час робить велику помилку, проголошуючи що біблейний господь (що строго за текстом не Бог-Творець, а саме господь бог) Єгова - це щось інше, аніж один із т.з. богів, можливо навіть широко відомий людиноненависник Мардук, що знищував усе, що бачив якраз в часи проголошення "обраного народу".

Чому це вкрай важливо? Щодо першої букви?
Бо якщо ставити, як і було "алеф", то вся перекручена "Тора" розсипається. Бо там всюди юдейський господь-бог бореться з іншими богами, заповідає не знатися з "іншими" богами, що точно не властиво Творцеві богів. )