Що там у нас із літературним життям відбувається? Всі від усього відпочивають?
Жорж Дикий : Наразі розмовляємо із Адміном, Володимиром Ляшкевичем, далі В.Л.
  • Що робиться у нашому світі
  • Добре пишучий вірші народ активно завойовує вершини наших рейтингів.
  • Йдуть перемови із запрошеними у редактори самвидаву яскравими поетичними особистостями.
  • І десь далеко чути гуркіт гармат і безладну стрілянину, фронт бойових дій все далі віддаляється від істини, і від нас з вами.
  • Див. також:
    __Акції на форумі "Укрцентру", або причини спаму.
    __"Про стосунки із Львівською владою, або чому наші конкурси невдовзі припиняться"
    __Про оцінки та оцінювання

    _______________________
    Актуальні коментарі:
    _______________________

  • Що там у нас із літературним життям відбувається? Всі від усього відпочивають?

    Жорж Дикий : Отже, що робиться сьогодні на сайті? Де, питають нас красуні-поетки, диспути, полум'я поетичних баталій, сумно...

    В.Л.: Жорже, якщо говорити про фундаментальні речі, то вони не на поверхні. На поверхні сам знаєш що завжди плаває. Ось цього в нас нині немає, і дуже добре. А на глибині - ми завершили наш черговий конкурс, оголосили імена нових лауреатів, вони прийняли запропоноване нами Лауреатство.
    Ще ми відкрили сторінку редакторського круглого столу,
    Я сподіваюся, що редакторський колектив невдовзі (після 1 вересня) почне збиратися на наших модернізованих сторінках і каталізувати процеси розвитку, і сайтового порозуміння із кращими і просто хорошими здобутками сучасної української поезії.
    Ми також, ледь не щодня, з паном Майстром та паном Олесем Раком правимо майбутній фейс "Майстерень".
    Повторю, що з Нового 2006 року "Самвидав Поетичних Майстерень" працює у дослідному режимі. Близько 70 суттєвих вдосконалень незабаром фундаментально модернізують сайтове життя в кращу сторону. Це технічний фактор. Є ще людський. До нас записалося багато авторів і поціновувачів поезії, навіть не дивлячись на строгі попередження щодо особливості правил тутешнього сайтового існування. Були автори, які не хотіли дослухатись до цих наших правил, ми їх попереджаємо про порушення, а далі розлучаємось.
    Тобто є повсякденна і досить строга праця з авторами, в результаті якої через прийомний покій, чи там віртуальні шлюзи, до нас поступають більш-менш рівні за якістю вірші, а всілякі "хуліганства" відтісняються на рівень підсвідомої діяльності наших користувачів. Це теж добре. Хоча і там вони від нас не заховаються, правда Жорже?
    З дрібненького, - я нарешті запам'ятав прізвище, як його, о, Деріди!

    Жорж Дикий : Останнє геніально. Повинен зауважити, що і я не сиджу, склавши руки. Починаючи з низу рейтингів йду вгору, підіймаючи у "ар'єргарда" тонус і бажання до подальшого життя в Поезії. Але це ще питання, хто в авангарді, а хто в ар'єргарді! Скажу чесно, і мені зараз стало набагато простіше жити, - я радий, що шановні редактори Лариса Вировець та Вікторія Осташ із витонченим смаком прокладають дороги у наших високомистецьких хащах. Щасти Вам!

    В.Л.: Вікторія Осташ, щоправда зараз у відпустці і далеко від Нету, а Лариса Вировець ще з нами. Видам вам Жорже маленьку таємницю - я прошу також бути нашим редактором і поетесу Аню Багряну, ось написав їй листа, чекаю відповіді...

    Жорж Дикий : Дивно, що наша прекрасна частина не жаліється на труднощі при оцінюванні творів, у них жодних труднощів, а в нас із тобою... У чому специфіка моменту?

    В.Л.: Нагадаю, що про оцінки та оцінювання, в основному розмовляємо на відповідній сторінці http://ukrart.lviv.ua/samvydav/publication.php?id=1339
    Думаю, що наші з тобою, Жорже, труднощі - у природі чоловічій. Чоловіки більш конфліктні істоти. А ще треба бути об'єктивними. Так, намагаємось бути аж занадто обережними у стосунках із авторами. Часто вони це сприймають як надмірний холод. А автори у нас, здебільшого, гарні, веселі, талановиті. На жаль, надмірно теплі відносини, що складаються через коментарі на сторінках твоїх, чужих віршів, часто утруднюють редакторське життя.
    Коли редакторів буде більше, то багато проблем зніме їх круглий стіл, їх діалог із адміністрацією, яка теж персонально зміниться.
    Круглий стіл редакторів також займатиметься і правилами оцінювання.
    Повертаючись до авторів, Жорже, кажу, що здебільшого всі наші активні у спілкуванні автори, мають гарну поетичну перспективу, кожен розвиває свій напрямок. І при оцінюванні вже йдеться не про те, як виглядає автор у порівнянні із класичними
    канонами, а наскільки він пішов далі цією своєю дорогою. Зрозуміло, що тут потрібен час на уважні спостереження, на охоплення процесів, а отже і на зростання самого редактора-поціновувача...