• Всі ідеологічні пояснення "Поетичних Майстерень"

• Зв'язатися з адміністрацією

• Дорожня карта для користувача
"Поетичні Майстерні" - ресурс, уся діяльність якого націлена, передусім, на поетичні аспекти творчого життя. Тому:
- ви повинні у будь-якому випадку опублікувати декілька кращих своїх віршів (чи поетичних перекладів), аби отримати задовільний (не нижче 5 - 5,2) середній авторський поетичний рейтинг "Майстерень" (від редакторів і переможців основних конкурсів "ПМ"), що дозволить вам акцентувати усі свої нові публікації (і прози, і аналітики) на відповідних головних сторінках.
- після цього ви зможете найбільш адекватно акцентувати на наших сторінках свої творчі світи.
- (!) Важливо. Кожен автор має технічну можливість видаляти отримані на сторінках своїх творів коментарі. І він повинен це робити, якщо підхід якогось коментатора є грубим, чи неприйнятним, таким чином автор дає знати про допустимі манери поведінки на своїх сторінках.
Технічно все дуже просто - автор курсором мишки тисне на значок зайвого коментаря і робить вибір - видалити чи ні.

• "Літугрупування" Ви можете утворювати власні літературні угрупування. Вибрати назву, розумну кількість учасників, і повідомити про це адміністрацію. Адміністрація зареєструє таке літугрупування, і подальші нові публікації його учасників додаватимуться і на сторінку відповідного літугрупування. Літугрупування теж рейтингуються.

• Технічні проблеми:
1. Сайт "Поетичних Майстерень" у вас перестав завантажуватися.

Рекомендуємо взнати свою IP-адресу - тут http://whatismyip.com/ - і написати нам про це листа, бо буває, що активних користувачів блокує автоматика інтернет-провайдера. Тобто наш мейл вам потрібно знати.
konkurs_samvudav@@@ukr.net

2. Схоже, що я забув(ла) свій пароль доступу.

Якщо ви втратили свій пароль доступу, то вам неохідно скористатись меню "забули свій пароль", - заповнити логін (розмір літер має значення) і e-mail, що був вами прописаний при реєстрації, - вам автоматично буде надіслано на цей ваш e-mail новий (проміжний) пароль, ви ним скористаєтесь для входу на сайт.
А після входу на сайт, на тій же сторінці (будьте уважні) прописується ще один, новий пароль, який замінює попередній - цей останній пароль і є останнім дійсним.
Потім ви його зможете змінити в опції "Змінити дані", - ввести отриманий, як старий пароль, і записати новий - зручніший

3. Сторінки "Поетичних Майстерень" виводяться не коректно - спостерігається зміщення, а часом і зникнення тексту.

3.1. Рекомендуємо у ваших програмах, через які ви працюєте в Інтернеті, наприклад у "Internet Explorerі", ввійти в опцію "Сервіс", далі у "Властивості оглядача" ("Свойства обозрєватєля"), далі у "Оформлення" - де у вас можуть стояти галочки, які дозволяють не враховувати наші шрифти, кольори, розміри наших шрифтів - ці галочки, для коректного відтворення сторінок Інтернет-сайтів, потрібно зняти.
3.2. У вас також може бути застаріла версія "Віндовсу" (98) і програми "Internet Explorer" (5 і нижче версії), або недостатні характеристики монітора, чи відеокарти - із недостатньою роздільною здатністю.

4. Не можете скористатися опцією "Відповісти" при коментуванню
4.1. Проблема у налаштуваннях вашого Інтернет-браузера (програмою, за допомогою якої ви користуєтесь Інтернетом), - змініть усі її налаштування на "по замовчуванню" і перевантажте комп'ютер,
також у вас можуть бути віруси, що змінюють нормальну функціональність програм.

5. Не можемо зареєструватися - не приходить е-mail, що мав би підтвердити реєстрацію, а коли приходить, то ввійти на сайт за отриманим у листі посиланням - не вдається.

5.1.Спробуйте зареєструватись ще раз, і отримати на свій, вказаний при реєстрації, е-мейл наш лист із ключем для активації.
Після отримання такого листа, потрібно закрити всі сторонні Інтернет-вікна і натиснути на код активації в листі (він може тільки частково бути відмічений синім кольором, через існування пробілів у вашому логіні, тому копіюйте адресу з листа акуратно і повністю). Після цього відкриється наша веб-сторінка, - ви потрапили на сайт "Поетичних Майстерень". Більше натискати на код активації не потрібно.
Потрібно ввести свої зареєстровані раніше пароль і логін.
РОЗМІР ЛІТЕР МАЄ ЗНАЧЕННЯ.

Якщо система вас прийняла і "впізнала", то свою творчу діяльність розпочніть із прочитання наших правил http://www.maysterni.com/rules_main.php

5.2. Якщо ви зареєструвалися, лист із ключем до вас дійшов, а попасти на сайт все одно не можете - пишіть адміністрації допоможемо. Пишіть з тієї e-поштової адреси, яку ви зареєстрували як свою для перебування на нашому сайті.

6. Не встигаю розмістити свої вірші, як зв'язок розривається, часто втрачається актуальна інформація в процесі розміщення...

6.1. У вас можуть бути у програмці з'єднання-доступу до Інтернета встановлений обмежений період пасивного перебування в Інтернеті 5, 10, 15 хвилин (ви можете довго писати коментар, а програмка вважатиме, що ви вже пішли, скажімо, на обід) - збільшіть такий час перебування до необхідного вам.
6.2. Так чи інакше, коли довго і напружено пишеш у вікні коментаря, чи в іншому текстовому, то буває, що все написане, після "опублікувати", губиться, бо система вас "чомусь" перестала впізнавати, і просить зареєструватись знову. Не біда. У цьому випадку в цілях збереження своїх трудів минулих потрібно зробити три послідовні кроки.
1) На цій ж "проблемній сторінці" клацніть правою кнопкою мишки, наприклад, посилання "Новини", чи, взагалі, будь-яке (з тих, що не будуть годину вантажитись) - клацнули і вибрали "завантажити сторінку в новому вікні" - старе, проблемне вікно, де виникла повідомлення про необхідність нової реєстрації, - не закриваєте, воно очікує свого часу.
2) На новозавантаженій сторінці наново зареєструйтесь, і коли на цій, нововідкритій сторінці система вас упізнає, зробіть останній крок.
3) Поверніться на "проблемну сторінку" і поновіть її через значок поновлення Віндовсу, на запитання системи "Повторити ввід даних" - "enter" (так, поновити).
І ваші, ніби втрачені матеріали, будуть розміщені і ви їх побачите.

6.3. Але, найкраще, готуйте публікацією на своєму комп'ютері у зручному для вас текстовому редакторі, бажано, який перевірить на наявність дрібних помилок.

7. Я публікую вірші, а вони зникають...

7.1. Буває і Адміністрація їх видаляє, бо ви відсилаєте свої твори у всі без винятку рубрики, в той час, як кожна із них тематична.
7.2. Адміністрація їх видаляє, бо вони містять образливі, чи не цензурні вирази.
7.3. Ви не там шукаєте. Уважно дивіться в яку рубрику ("Вірші", "проза" тощо) ви відсилаєте публікацію.

7.4. На головних сторінках, якщо ви до них допущені, ваша публікація з'являється не відразу, а хвилин за 10-15.

8. Я публікую вірші, але вони не з'являються на головних сторінках сайту...

8.1 На головних сторінках, якщо ви до них допущені, ваша публікація з'являється не відразу, а хвилин за 10-15.
8.2. Це спрацьовують фільтри головних сторінок "Майстерень". Блок "Кращі твори" - "пропускає" твори не нижче 5.5 редакторської ("Майстерень") оцінки.
Блок "Останні надходження" (зліва на головній) - твори авторів, із загальним рейтингом "Майстерень" не нижче 5,35 (для "Любителів Поезії", і для всіх авторів R, R1, R2.
Блок "Останні надходження" (стовпчик справа) - твори авторів, із загальним рейтингом "Майстерень" не нижче 5,20 для поезії, і без обмежень для інших рубрик.

Є ще блок для віршів, куди ви самостійно відправляєте тексти, які потребують оцінки "Майстерень" - див редакційну форму до своїх публікацій.

Але, в основному, читаємо "Останні надходження за "7 днів", де наявні всі новоопубліковані твори, це на сторінці "Останніх надходжень" , тут їх читають в т.ч. і редактори.

8.3. Ви можете зв'язатися із редакцією, щоби вона уважно переглянула ваші вірші, бо різне буває.

Успіхів!
------------------------------------------------------


Останні вдосконалення на "ПМ":


• Створено нову рубрику для публікацій творів "Інша поезія"

При публікації своїх творів кожен автор повинен визначити - ритмізована його композиція, чи ні. Якщо в композиції є чітка схема ритмування, то автор публікує свій текст як "вірші", якщо ритмування не має, то публікація повинна здійснюватись як "Інша поезія", якщо це таки поезія.

Для "Іншої поезії" створюється і своя загальна головна сторінка ресурсу http://maysterni.com/?type=2

• Створено нову кваліфіковану групу авторів "Майстерень" R1 +
На сторінці рейтингів http://maysterni.com/rating.php - Створено нову кваліфіковану групу авторів "Майстерень" R1+, до якої адміністрація заносить тих наших авторів, які мають у своєму творчому доробку цілий ряд книг і претендують на статус Майстрів - R, R1.

• Анонсування ваших творів на головних сторінках "Майстерень"
Проголосував і забув...
Автор, який три останні місяці зовсім не голосував (у будь якому з трьох існуючих типів голосувань - або в рейтингових, або в конкурсних, або в опитуваннях) - нові свої публікації і нові коментарі не побачить на головних і загальних сторінках "Майстерень".
Наразі це стосується лише авторів рівня "Любителів Поезії"...
Відповідне попередження надходить авторові при публікації нового твору.
"Візьміть участь у голосуванні! Інакше ваші публікації не будуть афішуватись" і лінк на сторінку з голосуваннями^
http://maysterni.com/allvotes.php

• Роки життя автора
Нарешті наші роки з нами, перебуваючи на авторських сторінках, відразу все помітно.

• Голосування у тематичних рубриках.
Віднині ви можете голосувати за своїх улюблених авторів і за тематичними напрямками їх творчості.
Це тут http://maysterni.com/contests.php

• Рейтингові голосування.
Віднині, наряду із традиційним оцінюванням авторських творів, проходитимуть постійні рейтингові голосування - у всіх групах авторів.

Наразі відбуваються такі рейтингові голосування:
"Творчість кого з названих поетів (R) найбільш імпонує вам"
"Творчість кого з названих поетів (R1) найбільш імпонує вам"
"Творчість кого з названих поетів (R2) найбільш імпонує вам"
"Творчість кого з названих поетів (Любителів Поезії) найбільш імпонує вам"

Рейтингові і конкурсні голосування можуть бути відкритими і таємними.

• Іншомовна поезія
Шановні поети і поетки, якщо ви пишете вірші іншими мовами (окрім української та російської) - публікувати такі вірші віднині потрібно як "Іншомовну поезію". Такі публікації складатимуть головну сторінку "Іншомовної поезії Майстерень".
Бути художнім керівником англомовного напрямку адміністрація пропонує вельмишановному Юрію Лазірку, знавці інших мов можуть патронувати розвиток своїх напрямків.
Адміністрація ще раз нагадує, що тексти, написані російською та білоруською мовами, публікуються і рубрикуються разом із текстами українською, як те і повинно бути з братніми мовами.

• Вам відповіли - від сьогодні, залишивши свій коментар на сторінках "Майстерень", ви отримуватимете повідомлення про першу відповідь на ваш комент.

• Кваліфіковане опитування
Віднині наші опитування-голосування враховуватимуть за потреби і рівень кваліфікації опитуваних.
Ось, наприклад, для визначення переможця конкурсу "Майстерень" будуть допущені до голосування автори із рівнем не нижчим 5,1. Як і при опитування щодо кращих поетів, кандидатів на здобуття Шевченківської премії...

• Захист від "спаму". Задіяне чергове "покращення".
Програмно втілено право автора на відсутність неприємного для себе читача.
Тобто, "мізантропи" зможуть звільнити себе від будь-якої читацької активності, а дехто просто від декого - тимчасово, чи надовго.
Для цього потрібно вказати того чи іншого користувача на своїй сторінці "Змінити дані".
Щастя, утім, не буде повним, бо редактори таки зможуть проходити крізь заборони. Але і з цим, думаю, можна щось вдіяти.

• "Вікові" головні сторінки
Віднині працюють і такі головні сторінки "Поетичних Майстерень":
"Молоде вино" , для авторів до 32 років включно;
"Homo scribendi peritus" , для авторів від 33 до 55 років включно;
"Класики" , для авторів від 55 до 85 років включно (тільки R2, R1, R);
"Вічноживі", для авторів від 86 років (тільки R2, R1, R).

• Обмеження в оцінюванні Шановні колеги, з печаллю повідомляю вам прикру новину, від сьогодні навіть найкращий твір автора зі статусом "Любителя Поезії" не зможе отримати оцінку вищу за "5,5".
Тобто, максимальною оцінкою для твору "любителя Поезії" може бути тільки "5.5", а для твору ж авторів рівня R2 - максимальна допустима оцінка "6" балів, для R1 і R обмежень не має.
Подивимося, чи ці суворі методи виправдають себе.

• "Літугрупування" Від сьогодні (20.Х.08) ви можете утворювати власні літературні угрупування. Вибрати собі назву, розумну кількість учасників, і повідомити про це адміністрацію.
Адміністрація зареєструє таке літугрупування, і подальші нові публікації його учасників додаватимуться і на сторінку відповідного літугрупування.
Літугрупування теж рейтингуються.

• "Голосування" Додалася можливість голосування, щоправда, тільки для зареєстрованих користувачів. Тематику голосування адмініструє редакція.

• "Публікація новин" Віднині (20.Х.08) ви можете опублікувати новини, які стосуються тематики діяльності нашого ресурсу.

• "Ми перейшли на виділений сервер" Поки сайт не працював: 19-24.09 ми перейшли зі старого невидимого веб-майданчика на новий, на так званий VPS сервер.
Виявилось, що насправді потужність нашого ресурсу досить значна і ще виросте - у зв'язку з тим, що невдовзі повинні з'явитись голосування, літугрупування, система подачі і транслювання новин. Та й кількість авторів, які одночасно публікуються чи коментують - зростає.
Отже, технічну сторону покращено - сподіваємось на кращу сутнісну.

• "Інші коментарі" Відтепер написані вами коментарі не зникатимуть безслідно, навіть у випадку, якщо ваш коментар видалений, або видалено сторінку, на якій він був опублікований.
На сторінці "Коментарі" - "Інші коментарі", тобто "втрачені" на інших сторінках "Майстерень".

• "Флеш-коментування" - відтепер можна зручно і швидко відіслати авторові твору, який ви переглядаєте, листа із фрагментом тексту, де ви зауважили помилку, чи неточність, чи ще щось таке, суттєве.
Якщо ви виявили помилку на сторінці твору, виділіть її (Shift і познач.курсором) та натисніть Ctrl+Enter.
І автор отримає вашого листа.

• "Відмовитись від оцінювання" - задіяно систему відмови від оцінювання і отримання оцінок.
Ця опція є у "Змінити дані"
Але з огляду на деякі важливі моменти задля повторного включення "Оцінювання" потрібна буде допомога адміну.
Ця опція тільки для тих, хто не хоче бути у вирі подій, а тільки мати можливість створювати у нас свою бібліотеку.
Акцентування творчості "відмовників" не відбуватиметься суто з технічних причин.

• "Запросити до розмови" - у "Майстерень" з'явилася нова, як на мене, зручна можливість запрошувати до розмови на ту чи іншу творчу сторінку конкретних авторів "Майстерень".
На сторінці актуального для обговорення твору, де коментарі, ви знайдете відповідну опцію, і впишете туди ID потрібного автора.
ІD потрібного автора визначається просто, ось у редакції адреса URL сторінки http://maysterni.com/user.php?id=682
ось тут і те саме ІD (РМ) 682
Вписуєте "682" і запрошуєте :)

• "Твір для нового оцінювання" -
нагадати (редакторам і читачам) про необхідність оцінювання конкретного вашого твору. Опція у "Редагуванні твору", її дія - 14 днів.
Твір позначений такою галочкою повинен формувати блок (на кшталт "кращі твори") "Твори, що потребують оцінювання".
Тобто сюди можна відправляти і оцінений редакторами уже твір, - можливо автор не згідний із оцінкою, чи зробив певні виправлення.
Так чи інакше - твір знімається із прокрутки після 14 днів періодичної появи на головних.
Чергуються твори у блоці, як звичайно...
• "Динаміка регіонів" - користувач може відмітити на сторінці "Зміними дані" свою належність до певного регіону України. Раз на добу сайт враховує зміни персональних авторських рейтингів, поновлює загальний рейтинг регіонів.
- Рейтинги регіонів обраховуються тільки на основі особистих авторських рейтингів у ПОЕЗІЇ.
Все це потрібно у т.ч і для більш відповідального ставлення кожного автора до якості своїх публікацій.
- Рейтинги нових авторів - учасників територіальних осередків, які, наразі, нижчі за 5,01 редакторського рейтингу ("Майстерень"), для обчислення загального рейтингу регіонів не враховуються. Детальніше >>>

• "Коефіцієнт Замшанського" - адміністрація сайту приняла пропозицію нашого автора Володимира Замшанського щодо потреби встановлення "реального рейтингу", який на відміну від базового "ідеального" рейтингу, враховуватиме явище "оцінюваності" того чи іншого автора.
Тобто, базовий "ідеальний рейтинг" уточнюється у залежності від кількості оцінених редакцією (права) і читачами (ліва колонка) віршів. Словом, чим більша кількість, тим "реальний рейтинг" ближчий до "ідеального".
- тобто працює формула
Rреал.=Rавтора x K= Rавтора x N/(N+1), де N - кількість оцінених віршів, а (N + 1) - це підтримка-заохочування до більшої кількості отриманих оцінок. Детальніше >>>

Шановні колеги, рейтинги "запрацюють" щодо вас тільки
після відвідин вами своєї сторінки (Змінити дані) - і в цілях адаптації ваших персональних сторінок до нових можливостей ресурсу, просимо завітати на сторінку "Змінити дані" - перевірити правильність вказаного е-mail, встановити собі авторський статус, свій регіон, інше...
Також діє, поки що, правило - якщо у вас менше 5 віршів
опубліковано, то рейтинг ваш виглядає заниженим (сума загальних оцінок віршів ділиться, щонайменше - на 5). Вихід - опублікувати більше 5 віршів.
Зверніть увагу на нові можливості для вашого подальшого
креативного поступу: рубрики, вибір вами свого статусу, можливість повноцінно формувати вами творчі світи, самостійно доглядаючи за ними - маєте можливість видаляти "не потрібні" коменти, окремо розвивати поетичні, та аналітичні розділи, розміщувати в "етюди" прозу, спілкуватися зі своїми читачами через опцію "інтерв'ю", голосувати на форумі, отримувати повідомлення про нові коментарі, щодо ваших творів. Та й, взагалі, мати перед собою всі написані, отримані коментарі...
Щодо авторських статусів, то бути "Любителем Поезії"
нічим не гірше, аніж тягнути на собі означення "Майстер-клас". І "Любителю Поезії" може бути присвоєний редакторами статус - "Майстра" - R, R1.
Якщо ви бажаєте з цим питанням визначитися - пишіть редакції, і ми колективно (голосуванням) вирішуватимемо питання конкретних статусних варіацій.