Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Леся Романчук (1961)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Юрко Семчук, [ 2009-02-05 09:54:11 ],
на сторінці твору     "У мереживі мережі 2"   Романчук Леся

Ось, і я - анальфабет... - душа - прийшла, і, що їй учитися - вчена, - у безмірі безчасся, їй, би, лишень - пригадати, відтворити свою сутність, бодай у слові. Може тому, так болісно сприймає критику, бо - "що вони знають про мене..."
Думається... - груба та справа - ножем (од кам"яного до ей-ті нано-кіберк-скальпеля постмодерного) - у нутрощі найтонших сфер, колупатися. Звісно, порада, підтримка, зауваження - нагальні, аби - жайвір ув висі не захлинув, та із власного досвіду - черпаю натхнення і вчуся вичитуючи тексти шанованих дописувачів ПМ, - і, буває, у такі запаморочливі віражі втрапляєш! У цьому сутність. Продукувати високість перманентно - не реально, тому, і - спади у ПМ, у різноманітті поетичних яв легше вирізняти достойників, котрих варто наслідувати.
Щодо конкурсів, дурня, - амбітність у поезії - цуценяче метляння (хвостом - егоцентричного тіла).
Коментатор Наталя Терещенко, [ 2009-02-06 20:07:46 ],
на сторінці твору     "У мереживі мережі 2"   Романчук Леся

Коментатор Леся Романчук, [ 2009-02-06 22:05:03 ],
на сторінці поезії     "Батурин"   Романчук Леся

«Дещо про самого себе»: «Насамперед признаюся в тому гріху, що його багато патріотів вважає смертельним моїм гріхом: не люблю русинів. Так мало серед них найшов я справжніх характерів, а так багато дріб'язковості, вузького егоїзму, двоєдушності й пихи, що справді не знаю, за що я мав би їх любити, незважаючи навіть на ті тисячі більших і менших шпильок, які вони, не раз з найкращим наміром, вбивали мені під шкіру. Зрозуміло, знаю між русинами декілька винятків, декілька осіб чистих і гідних усякої пошани (говорю про інтелігенцію, не про селян!), але ці винятки, на жаль, тільки стверджують загальний висновок.

Признаюсь у ще більшому гріху: навіть нашої Русі (України. — Авт.) не люблю так і в такій мірі, як це роблять або вдають, що роблять, патентовані патріоти. Що в ній маю любити? Щоб любити її як географічне поняття, для цього я занадто великий ворог порожніх фраз, забагато бачив я світу, щоби запевняти, що ніде нема такої гарної природи, як на Русі. Щоб любити її історію, для цього досить добре її знаю, занадто гаряче люблю загальнолюдські ідеали справедливості, братерства й волі, щоб не почувати, як мало в історії Русі прикладів справжнього громадянського духу, справжньої самопожертви, справжньої любові Чи, може, маю любити Русь як расу — цю расу обважнілу, незграбну, сентиментальну, позбавлену гарту сили й волі, так мало здатну до політичного життя на власному смітнику, а таку плідну на перевертнів найрізноріднішого сорту? Чи, може, маю любити світлу будущину тієї Русі, коли тої будущини не знаю і для світлості її не бачу ніяких основ?»
Коментатор Чорнява Жінка, [ 2009-02-15 15:43:08 ],
на сторінці твору     "***"   Романчук Леся

Лесю! У коментарі до вірша «Майже про Трою» Блакитної Кішки я вже казала, що як би ми самі себе не називали, аби хтось інший нас не називав, ми залишаємося тими, ким є насправді. Не менше, але і не більше. Ми не станемо від цього писати ні краще, ні гірше. Ми не станемо розумнішими або дурнішими від будь-яких епітетів і метафор, хоч би обліпилися ними з ніг до голови. (Хіба що смішнішими, як поети, які розмовляють у двох лицях самі з собою, не забуваючи нахвалювати один одного).
Я це до чого все? Мабуть, скоро доведеться заводити цитатник щось на кшталт «Мао-Леся», щоб не забути всіх тих назв, які ти для мене придумала. Спочатку це мене трохи бентежило. Але потім стало зрозуміло: тобі просто не вистачає інтриг і ворогів для наступного роману про Інтернет :) Звідки і всі ці провокації… Бідна-бідна Леся :))
Тільки знаєш – я не подарую тобі такої можливості, вибачай! Відповіді на провокації не буде. Тому весь свій словарний запас у мою адресу спрямуй краще на щось більш продуктивне. Наприклад, на поезію. Хіба не вона є найголовнішою причиною, через яку ми всі тут зібрались?
«Убога маска без імені» - Чорнява Жінка.
1   ...   54   55   56   57   58   59   60   61   62   ...   66