Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Іван Потьомкін (1937)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Іван Потьомкін, [ 2011-06-26 18:52:39 ],
на сторінці твору     "Юдофоби"   Потьомкін Іван

Шановний пане Володимире, в Єрусалимі юдеї бачаться дещо не такими, як за межами Ізраїлю. Ті, хто народився тут, не знають слова "ЖИД" в його гидливому значенні. Це свідомі своєї людської гідності (інколи, як на мене, навіть надмірної) люди.
Щодо богообраності, то йдеться про виконання Божих заповідей. І тут ізраїльські юдеї не відзначаються ретельністю. Крім того, що приніс Мойсей на скрижалях, чимало було створено приписів, які б сьогодні варто було змінити чи й скасувати. Власне, цим певною мірою і займався Ісус. Але це вже справа самих юдеїв і дещо таки вже набуло сьогоднішнього бачення.
Юдофобія викликана неприйняттям іншими народами відокремленості, потребою юдеїв жити тільки за своїми законами й традиціями, щоб зберегти себе як народ. І це справді допомогло юдеям вижити, будучи розкиданими по всьому світу.
Усталений погляд на юдеїв як згуртовану однорідну масу розбивається в Ізраїлі, де цілі групи населення більше дбають про права так званих палестинців, аніж ізраїльтян.
Даруйте, що, може, розказую Вам про те, що Ви й самі знаєте. Але я спробував подати свій (певно ж, що схематичний) погляд на цю справу.
Готовий і далі відповідати на Ваші запитання.
З повагою
Іван Потьомкін з Єрусалима
Коментатор Алексий Потапов, [ 2011-06-26 19:21:16 ],
на сторінці твору     "Юдофоби"   Потьомкін Іван

Наверное, есть за что любить, скажем, якута или чукчу. Это за обычаи и традиционное гостеприимство.
Есть, за что не любить самих себя - за наплевательское отношение к свободе. Но его можно оправдать, потому что сколько того времени прошло со времен отмены крепостного права? Ровно полтора века. Такой пустяк...
Я до сих пор по морде лица не отличаю многие национальности друг от дружки. Для меня армяне на одно лицо, скажем, с некоторыми мутациями татар.
А о представителях весьма деликатной части населения земного шара я вообще ничего не могу сказать. И не хочу их обсуждать. Но однажды на совершенно безобидный вопрос я услышал такую реплику как "шлимазл", адресованную не мне. Я забыл это слово через в течение нескольких минут, а однажды я вспомнил, перевел, и все понял. Избил бы того жида. Хотя он мог быть всего-навсего обычной единицей населения и полпредом той нации, которая сумела самоопределиться, сумела расселиться, кое-что отхватив, но не обезобразив. И так далее, дойдя до самой-самой Америки и авторизовав определенное количество прочих проблем.

Я к чему клоню. Давайте мы не будем ни о ком.
Разве что об Эзопе и прочих.

Дякую Вам, пане Іване, і за відгук, і за турботу про якість мого перелицювання Езопа. Працюю над цим уже кілька років поспіль, добираюсь до фінішу, бо вже практично маю книгу з 200 байок. Мені здається, що це вперше в українській літературі щодо кількості. Тепер справа за трудовлаштуванням в котромусь з видавництв. Якщо у Вас є щось для пропозиції, охоче скористаюсь.
Потрібен також і художник... Словом, ще клопотів і клопотів!..
Зайшов на Вашу сторінку і дізнався, що Ви обрітаєтесь в тих краях, де мені після педучилища довелося працювати вихователем дитбудинків - Іванків, Вчорайше. А мій однокурсник Коля Осадчий ще й досі викладає математику тепер уже в Житомирському університеті.
Стільки спогадів про сердечних людей Житомирщини!..
Дякую Вам за все і бажаю усіляких житейських і творчих гараздів!
З повагою
Іван Потьомкін з Єрусалима
1   ...   6   7   8   9   10   11   12   13   14   ...   169