Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Редакція Майстерень (1963)

Отримані коментарі | Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Редакція Майстерень, [ 2013-10-24 17:46:58 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Редакція Майстерень, [ 2013-10-26 22:07:49 ],
на сторінці твору     "***"  

Ви напевно забули, Палагею, про ваші уподобання тих часів - ви відкрито виражали свою прихильність до Януковича... Публікували тут відповідні тексти. Про "не без гріха" - це стосувалося саме натовпу юдеїв, котрі прагнули каменувати жінку, то ж до них із гріхами, будь-ласка.
А вам надалі рекомендую думати перед публікаціями. Бо такий час, коли все нами написане і сказане зберігається.
Якщо ж ви, Палагею, маєте що сказати про мої публікації - будь-ласка, готовий почути критику.

" Я стала вірити…вірити в спасіння України, вірити в майбутнє…і просто вірити.
Вірити у Віктора Федоровича, його політику, вірити у те, що він змінить моє і мого народу життя на краще. І підніме з колін країну! Наївно??? – Мабуть! Та я так сліпо вірю в нього, що аж моторошно самій. І справа не в самому Вікторі, справа в людині, яка стала ключовою ланкою в періоді змін. Саме з Віктора почнеться цей період змін, і я вірю! Вірю, що він буде позитивним.

Виснажена зневірою та огидою до влади душа, просто вже не в змозі стримати в собі віру, віру, яку так далеко сховано. Віра рветься на волю..."

http://maysterni.com/publication.php?id=46175 "Спасіння у вірі"
© Кукуй Палагея,09.03.2010

Хочу після цього додати одне - ми всі маємо право на помилку, але не потрібно тоді скаржитися, якщо самі за все й відповідальні.
Коментатор Редакція Майстерень, [ 2013-11-11 11:07:36 ],
на сторінці твору     "***"  

Допис другий: Про толковість в поезії і на ПМ, в т.ч.

Щоби зрозуміти рівень своєї, в цілому, особистої толковості, пропоную пройти відповідний тест - ось тут http://testoteka.narod.ru/pozn/1/10-on.html

Як на суто мою, найскромнішу думку, на кожному осягнутому нами, в т.ч. і в Поезії, рівні (тобто, рівноважно доданому до попередніх) - завжди (звісно, в тій, чи тій мірі), серед іншого присутні - ТОЛКОВЕ (як ступінь логічності), АБСТРАКТНЕ, і МІСТЕРІЙНЕ - бачення-подання.
Все це, нмсд, "робота" з образами.
ТОЛКОВЕ, прикладом, напевно, це точне оперування логічно обгрунтованими, як означеннями образів, так і зв"язками між ними.
МІСТЕРІЙНЕ - це не безтолкове, це оперування емоційно-чуттєвими властивостями образів, інколи навіть іще й не означених.
Певно музика є чистим і найбільш точним проявом МІСТЕРІЇ. І, звісно, в містерії також присутня певна ступінь логіки й толковості, але, по-перше, тут, в Містерії, логічна прозорість не стоїть на першому, і навіть на другому плані, і, по-друге, має лише свою, схоже, суто технічну місію, і т.д, аж до специфіки професійного сприйняття...

Щодо ТОЛКОВОСТІ в поезії взагалі, то (визнаючи, що існує і надтонкий канал містерійної толковості) говоримо про домінанту логіки в сприйнятті і передачі інформації.
____________________________________________________________
ТОЛКОВИЙ, а, е, розм., рідко.
1. Розумний, розсудливий; діловий, тямущий. Опонентів було аж пять, з них толкових два (Леся Українка, V, 1956, 380); — Вона [земля] не дорожче людей, — відповів Тимофій. — Ти ж, Супруне, толковий чоловік, зрозумій усе (Михайло Стельмах, II, 1962, 136).
2. Змістовний, слушний; зрозумілий. Толкова доповідь;
// Добрий, майстерний (про твір мистецтва). [Калич:] Це ваша музика, товаришу Павелко? Толкова музика (Іван Микитенко, I, 1957, 266).
Словник української мови: в 11 томах.
____________________________________________________________


Кажучи, "толкова річ", найчастіше мають на увазі річ, придатну для розсудливого використання. Звісно, також є речі, придатні для емоційно-чуттєвого використання. Але про це іншим разом.

Отже, толковість, як риса автора в цілому, чи ж бо, як риса того чи того, твору зокрема.

Тема відкрита для обговорення в коментарях до цієї публікації задля можливого розширення кількості термінів, якими ми послуговуємося при оцінці-обговоренні тих чи тих публікацій на ПМ і не тільки на ПМ...
1   ...   129   130   131   132   133   134   135   136   137   ...   144