Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Просто Немо (1972 - 3169)

Отримані коментарі | Залишені вами коментарі| Інші коментарі


1. Насамперед хотілося б відзначити авторів, які не будуть відзначені (з тих чи інших причин) у сьогоднішній номінації ПМ, але безумовно на це заслуговують. З кожним півріччям "творче угрупування" "ПОЗАКОНКУРСНI" поповнюється новими цікавими авторами, а тому, вважаю,вони варті окремого виділення. Мій суб"єктивний список має такий вигляд: Ніка Новікова, Ондо Лінде, Афродіта Небесна, Борис Терен.
2. Варіант переможців ПМ:
1 місце - вакантне (залишаю за групою "Позаконкурсних")
2 місце - Дарина Березина
3 місце - Володимир Замшанський
4 місце - Ганна Осмоловська

На останок.
Оскільки "редакторська бригада" в процесi періодичного розширення, вважаю незайвим буде ввести "вiдзнаку" "найкращої редакторської рецензiї" (наприклад один раз на рiк). Можливо, це якимсь чином активiзує Редакторiв до бiльш активної роботи. Пропоную ввести звання "Редактор року" "де факто", а не "де юре" (тобто звання може отримати хтось iз переможцiв ПМ, який не належить формально до редакторської групи, але його рецензiї вартi вiдзначення).
Наприклад, звання "Найкращий Редактор ПМ 2008 року" пропоную присудити Сергiю Татчину за низку рецензiй, серед яких хотiлося б видiлити

http://maysterni.com/publication.php?id=27134#comments

http://maysterni.com/publication.php?id=23185

Всiх - з Новим роком i новорiчними святами!




Коментатор Просто Немо, [ 2009-01-15 15:29:45 ],
на сторінці твору     "Традиції «Поетичних Майстерень»"   Адміністрація Майстерень

Вандо, ну хіба можна для власно творчого орієнтиру передусім сприймати авторські статуси, рейтинги, премії, престижні (непристижні) автомобілі, круті квартири чи дачі? Імхо, потрібно сприймати (несприймати) власне творчість потенційного вчителя. І сприйняття це має проходити крізь серце, а воно рідко коли може помилятись в цьому питанні. Людина просто має розуміти або автор-вчитель - “частина мене”, або митець – “пише красивенько, правильно, майстерно, але це – зовсім не моє”.
Наприклад, особисто про себе можу сказати, що у деяких молодих або дуже молодих “малорейтингових” авторів ПМу я вчусь набагато більше, ніж у авторів, кимось названих “класиками”, які , зрозуміло, визнані і талановиті, але для себе, з тих чи інших причин, я не можу у них “взяти” майже нічого. Нехай в цьому є елементи нігілізму, але якщо молодий автор збирається вчитись, спираючись на “зовнішні регалії”, велика ймовірність що такий вибір точно буде хибним і ні до чого путнього не призведе.
Коментатор Просто Немо, [ 2009-01-15 17:22:41 ],
на сторінці твору     "Традиції «Поетичних Майстерень»"   Адміністрація Майстерень

В такому випадку я можу лише щиро порадіти за тебе (можливо, тому ти вже чогось і досягла у поезії), а от відносно згаданих тобою “молодих” авторів...
ПМ – найбільше - “школа”, і найменше – “дитячий садок”. І тут вже кожен автор має розуміти, а чого він власне прагне (навіть не концентруючи увагу на “вчителях”):
- просто спробувати себе на поетичній ниві
- висловити віршами те, що “наболіло”
- “потусуватись в цьому колі”
- вдосконалити власне мововолодіння
- чогось досягти у творчості
- дорости до видання книжки (книжок)
- стати автором, твори якого цікаво буде читати іншим
- стати автором, нових творів якого ЙОГО читачі вже чекатимуть з великим нетерпінням
А відносно ідеалів і сприйняття їх статусів “молодими”...
Як казав дідусь Дарвін:”Кожен має пройти свій еволюційний шлях” (для досконалення деяких – вистачить року, деяким мало буде і всього життя). От саме про останніх, я так розумію, ми з тобою наразі і говоримо. І чи варто штучно скорочувати їхній довгий шлях еволюціїї? Скоріше всього, їм варто просто обрати для себе іншу сферу і іншу дорогу, на якій вони себе знайдуть набагато швидше, і досягнуть набагато більшого, ніж у творчості.
Коментатор Просто Немо, [ 2009-02-09 16:31:07 ],
на сторінці поезії     "Первый"   Жінка Чорнява

!
1   ...   17   18   19   20   21   22   23   24