Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Калина Барвінко (1972 - 2010)



Художня проза
  1. Смарагди її очей
    Чому безтурботно співають пташки тоді, коли так боляче стискається серце? ВОНА захлинається в німому риданні, а ті щебечуть, ніби нічого й не сталось. І все навколо вирує, пробуджується до життя, тягнеться до сонця, і... кохається, кохається, кохається...
    А ВОНА стоїть - осіння, сповита павутиною смутку. Очі, мов озера, повні... не сліз, повні глибокої туги. Їх зеленава поволока вже втратила звичний спокій. Поверхня тих зелених озер хвилюється й міниться, стривожена недобрими передчуттями.
    А навкруги... Навкруги панує весна - голуба, прозора. Заквітчана свічечками пролісків і сережками підсніжників. Весела, як дитя, вона бавиться зі свіжим вітерцем і милується вербовими котиками, м'якенькими і ніжними...
    ...Ніжними, як ЙОГО руки...
    Біль важкими ударами пульсує в скронях у такт серцю. Тиша відлунює пусткою й пронизує кімнату осіннім холодом.
    ВІН не прийшов... Ще вчора ВОНИ вірили в майбутнє і шукали спільних стежин, а сьогодні... Чому ВІН не прийшов? Думка, не в змозі боротись із похмурою та невблаганною реальністю, б'ється щораз слабше і знесилено опадає жовтим листком додолу.
    Хай усе цвіте. Хай паруються щасливі горобчики, що намостили гніздечко у шпарині під вікном. Хай іде сонечко на спочинок, запрошуючи до тихих скверів на побачення закохані парочки. Хай сидять вони на лавочках, тримаючися за руки і з трепетом вдивляючись у вічі одне одному.
    А ВІН?
    ЙОГО очі не нап'ються вже з ЇЇ джерела. Не поринуть у глибину ЇЇ зраненої душі. Що обірвалося, те втрачено навіки. Що ж, хай так. Хай ВІН шукає затишну гавань біля інших берегів.
    А ВОНА, як зима, глибоко поховає свої світлі сподівання під памороззю снів. Вогонь згасне на дні смарагдових озер, чекаючи нової весни.


    Коментарі (5)
    Народний рейтинг 5.5 | Рейтинг "Майстерень" -- | Самооцінка -