Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Семен Санніков (1955 - 2020)
Твори більш промовисті, ніж усілякі резюме, що пишуться ледарями у пошуках грошовитих посад.


Отримані коментарі | Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Семен Санніков, [ 2013-06-26 22:11:17 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Семен Санніков, [ 2013-06-28 15:12:16 ],
на сторінці твору     "***"  

Привілейованим у такому випадку, про який Ви написали, може буть (вибачте мені каламбур) будь-хто з нас, кому не ліньки писать кому-небудь з редакторів, щоб той видалив той чи инший коментар, у якому мають місце неприпустимі речі (матюки, перехід на особистості і т.д. і все таке инше), і таке прохання (клопотання) може буть виконане. Важливо знать, як знайти того редактора, якщо прохач з ним час від часу не п'є каву або не перегукується за допомогою мобільного зв'язку. Це ж зовсім легко - написав, попрохав. Мине якийсь тиждень-другий - і небажане зникне.
Напевне, корисно і якось творчо товаришувать з кимсь з них, або подавать тонкі знаки своєї наявности, коментуючи твори або послуговуючись ними як епіграфами або найвищою метою у Поезії - писать так само влучно і зі скигленням з приводу важкого життя Поета в Україні, високопоетично і в тему. Почують кожного.

Щодо запропонованих мною "лайків". Може, варто перейменувати народний рейтинг у "лайки". Все, що від народу, а не від фахівців, гідне, нмсд, якоїсь відмінности від провладного.
Коментатор Семен Санніков, [ 2013-09-21 14:47:01 ],
на сторінці поезії     "Багряніють кущі на узліссі"   Олехо Олександр

Коментатор Семен Санніков, [ 2013-10-07 23:20:17 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Семен Санніков, [ 2013-10-09 13:06:22 ],
на сторінці твору     "***"  

Без числівника повинно буть роки́
А з числівником повинно буть ро́ки.

Якщо заради рими підлаштовувать ті наголоси, які відповідають бажанням поета (поетеси, журналіста і т.д. і все т.ин.), то можна створить якусь нову паралельну українську чи будь-яку иншу мову.

Наголос, який ми спостерігаємо на скопійованих мною іменниках, розташовується не дуже чітко, і тому Вам могло здатись, що я сам собі заперечую.
Я напишу словами:
- коли нема числівника, то наголошується другий (заключний, фінальний, останній) склад;
- коли числівник існує, то наголошується перший (початковий).

На додачу зауважу, що існує перська мова. Або фарсі.
Слова пишуться зправа наліво. І у цій мові існує артикль. Він розташований у кінці слів і звучить як "і". На нього завжди падає наголос, коли цей артикль використовується у словах, які не мають числового значення. Завдяки цій обставині я ніколи не забуду правил, які притаманні не лише українській мові.
Коментатор Семен Санніков, [ 2013-10-18 12:41:57 ],
на сторінці твору     "***"  

Як на мене, то цей "запах сладкий горький хризантем" (рос.) - або наполовину оксіморон, або настільки ж нісенітниця.
"Сладко-горький" (рос.) або "горько-сладкий"(рос.) правильніше, але, як на мене, він вигляда по-медовому, полинному чи по-горілчаному знайомо.
"Запах ссор" (рос.) - по-перше, ХСС;
- по-друге, може, краще було б "соткан из" (рос.), а далі вигададали б, Олександре, що-небудь, щоб воно і римувалось краще, а не
"примирений - измерений" (рос.), і більш поетично, і відчувалось б и не як хоча й якоюсь мірою глибока, але все одно доволі гола філософія.
Прислівник "Очень", як на мене, вигляда якось тривіально. "Дуже", якщо українською, може переконати читача або викликати якісь яскраві почуття? Напевне, ні.
"Эрос-баловник" для мене виник якоюсь мірою несподівано.

Я б теж міг би написать, що мені подобається запах хризантем, але ми не в магазині біля кладовища, не в аптеці і не в перукарні.
Жовті хризантеми, до речі, символізують розлуку.

Жодної оцінки, жодної претензії.
Це - щось на зразок відгуку на експозицію.
Коментатор Семен Санніков, [ 2013-10-18 13:28:32 ],
на сторінці твору     "***"  

Я днями читав бесіду, здається, на "Радіо Свобода" з Т.Чорноволом.
Крім инших питань і відповідей була відповідь, у якій йшлось про те, на що здібні аналітики та експерти. І виходить так, що вони можуть тлумачить і аналізувать, а от президент (я не знаю, чийого Т.Ч. мав на увазі, бо мені тієї миті стало нецікаво) знає наперед усе, що станеться або може статись. Приблизно таке.
А нецікаво стало читать тому, що політичних технологів розвелось, як собак десь на смітнику. Або спеціально вихованих собак десь по вольєрах.
І вони функціонують в інтересах правлячого класу - природно, що не народу, а партії, яка замовляє розробку нових технологій для ошуканства.
А його прояви зустрічаються - особливо, на пострадянськосму просторі. Без цих технологій ошукать його важко. Щоправда, можна купить. І це теж технологія. Можна пригостить - і це буде тим самим, що і купить. Можна похвалить. Багато чого можна.
Оскільки мені відомо, що мої коментарі Вас якоюсь мірою цікавлять, то й завітав.
Вірш - скоріше, римована публіцистика з елементами поезії.
1   ...   8   9   10   11   12   13   14