Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Микола Істин (1972)




Огляди

  1. Івано-франківські літератори об"єдналися щоб вдихнути нову силу в українське слово
    У вівторок, 27 вересня, у Книгарні «Є» відбулась презентація літературного об’єднання «планета некст логос».
    Микола Істин, ініціатор літоб’єднання, прокоментував його назву так: «Планета некст логос» - це планета наступного слова. Ідея цієї назви – це розвиток, наступне слово в літературі. Наші амбіційні плани – розвивати українську літературу. Ми не хочемо «гратися в літературу».


    «Планета некст логос» об’єднує івано-франківських літераторів, що працюють в різних жанрах та стилях, намагаючись в такий спосіб розширювати «літературну мапу» України, створювати свій культурний простір. Діапазон літоб’єднання охоплює духовну поезію, філософську есеїстику, гумористичну, детективну літературу та багато інших сфер словесної творчості.

    «Планета некст логос» протиставляє постмодерністському «пост» оптимістичне, активне «некст». Учасники літоб’єднання стверджують, що гратися з минулим, переробляти старі сюжети, історії чи розповідати про старих героїв навіть по-новому – безперспективно і дешево. Натомість літоб’єднання хоче повернути словам справжню силу, зробити слово змістовним, впливовим, врятувати слово від дискредитації.

    «планета некст логос» не має свого маніфесту і навіть колективної збірки, та її «мешканці» - Микола Істин, Олександр Гомонай, Олександр Букатюк, Ольга Гедзюр та інші – намагаються змінити світ на краще своєю творчістю, виступаючи наживо перед публікою.




    Прокоментувати
    Народний рейтинг: -- | Рейтинг "Майстерень": --