Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Олена Сумська (1998 - 2014)

Інфо
* Народний рейтинг 0 / 0
* Рейтинг "Майстерень": 0 / 0
* Творчий вибір автора: Любитель поезії
* Статус від Майстерень: Любитель поезії
Переглядів сторінки автора: 1631
Дата реєстрації: 2014-07-02 10:17:58
Веб сторінка: http://book-detective.ru/drugie-knigi/knigi-po-obrazovaniyu/vse-ob-ukraine.html
Група: Користувач
Е-mail: << Для контакту з автором зареєструйтеся >>
Автор востаннє на сайті 2014.07.02 10:20
Автор у цю хвилину відсутній

Про автора
Тетяна Вікторівна Поляченко - письменниця, поетеса.

Народилася 14 липня 1960 року в Москві. У 1979 році вступила до Літературного інституту імені А. М. Горького, відділення поезії. Під час навчання на 5 курсі була прийнята на роботу літературним консультантом в журнал «Сільська молодь». У 1990-ті роки була завідуючою відділом літератури «Російського кур'єра».

Має двох дочок: Анну і Дарину. Чоловік закінчив той же інститут, що і Поліна, відділення прози.

Дебютувала Тетяна Вікторівна як поет. Друкувалася в журналах «Витоки», «Сільська молодь», «Юність», альманасі «Молоді голоси». Однак широку популярність придбала як автор детективів. Перший детектив «Кров ненароджених» написала в 1996 році. З тих пір в світ вийшло 19 її книг. Романи Дашковой мають великий успіх, незмінно стають бестселерами. Вони перекладені на німецьку та французьку мови.

Останні 10 років романи Дашковой друкуються у видавництві АСТ.

Свій літературний псевдонім вибрала на ім'я молодшої дочки Даші (Дашкова) і похідну від свого прізвища (Поліна). Іноді представляється як Дашкова Поліна Вікторівна. Свої справжні ім'я та прізвище під час інтерв'ю не використовує, так як це заборонено умовами контракту.

За романами «Місце під сонцем» і «Херувим» зняті серіали. Однак письменниця незадоволена екранізацією, особливо обурює її серіал «Місце під сонцем». Поліна вважає, що бездарна й амбіційна Волочкова все зіпсувала. Після двох невдалих зйомок Дашкова більше права на екранізацію не продає.