Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Юлія Бричко (1996)



Художня проза ⁄ Переглянути все



Художня проза
  1. Дружба
    Дружба… Як часто щодня ми чуємо це слово, або ж споріднені йому… Сучасний світ знецінив цю лексему, так само, як вірність, любов…
    Тепер це спосіб вербального впливу. Ми називаємо когось другом, коли потребуємо певної його допомоги: «Ти ж мій друг, для друзів ж не шкода?». Коли не хочемо зав’язувати з кимось надто близьких стосунків: «Ну ми ж лише друзі!». Коли маємо на меті здаватися краще на фоні знайомих, більш успішних людей: «Ви його знаєте? Так він ж мій друг!». Люди стали застосовувати це слово до більшості знайомих, крім тих, що викликають антипатію. Але у певних випадках й останніх можуть назвати другом. Сучасний світ ототожнює слова знайомий, товариш і друг, що, здається, ці почуття скоро стануть чимсь фантастичним.
    А що ж таке справжня дружба? Жоден науковець й ні один тлумачний словник не дадуть вам точного визначення цьому поняттю. І річ навіть не в професіоналізмі дослідників, просто у кожної людини дружба своя.
    Чесно кажучи, я не бачу сенсу говорити зараз якісь над розумні речі. Просто подумайте для себе чи є у вашому житті людина, задля якої ви готові покинути все і бігти на допомогу? Чи є така людина, дзвінок якої бажаний незалежно від часу доби? Чи є хтось з ким ви можете щиро сміятися, безупинно говорити і мовчки розуміти один одного? Чи є той, хто забере собі частину вашого горя і поділить без найменшого сумніву із вами своє щастя? Якщо в цей момент ви про когось думали і опис хоча б на 90% зійшовся із характеристикою цієї людини – вітаю ! Певно у вас є справжній друг.
    Дружба у сучасному суспільстві – це справжній скарб! Це почуття дає крила, натхнення, віру. Приємно знати, що десь поряд є той, чию руку ти можеш тримати у найважчі і найважливіші хвилини життя, хто допоможе, не вимагаючи нічого в замін, хто втішить і просто надихне йти далі. Нехай ця людина не показує на публіку вашу дружбу, не говорить кожного дня як вона до вас ставиться, можливо не усі знають,що ви так дружите, а іноді ви просто задумуєтесь, що тримає вас разом, але коли потрібно - завжди знаєте, що поряд з вами іде він – кращий друг! Не втрачайте таких людей, адже без друзів йти по життю важко і зовсім не весело!

    2015 р.


    Прокоментувати
    Народний рейтинг -- | Рейтинг "Майстерень" -- | Самооцінка -