Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Максим Вітер

Художня проза
  1. Теорія кібернетичного самоегоїзму
    Колись давно пройшла, повз мої вуха інформація, що дуже рідким буває випадок групового самогубства. І навіть при тому, якщо таке стається, то це або в знак протесту проти чогось, або всередині якоїсь там секти стається, задля "вищих цілей".
    Ну от вирішив я перевірити, чи можна було б організувати і втілити таке групове самогубство. Для цього я зайшов на один з найбільших по відвідуванні сайт знайомств і створив там анкету. Але не зовсім просту. Для того шоб підвищити кількість відвідувачів до анкети я додав фотографії симпатичної, та шо я там говорю, просто неземної дівчини, та створив їй спеціальний образ. Відповідно цього образу, чоловіки вже давно їй не подобались, а тут ще й на додачу вона розчарувалась і в жінках. І от їй взагалі все остогидло, і життя - одна суцільна бьєчка, та й взагалі все настільки погано, шо самогубство - це єдина ціль знайомства. Ще й в додаток заінтригувала своєю давньою мрією - груповим самогубством.
    Рибка клюнула на наживку і повідомлення посипались. Їх було стільки, що важко було знайти трохи часу, шоб їх всіх перечитати. Для того, шоб ви уявляли про їхній характер, приведу кілька прикладів з останніх повідомлень (спочатку йдуть мої коментарі)
    Цікава фраза хіба тоді, коли ти ше шось хочеш від життя:
    "...Пам’ятай, хто що очікує, той те і отримує. Чекай доброго і ти неодмінно це отримаєш"
    Переконливо досить:
    "привіт, я почитав твою анкету, і засмутився... так не можна, надіюся, що ти просто жартуєш... якщо ні, то я б дуже хотів з тобою зустрітися і поговорити, обіцяю, що не буду приставати і все таке. Якщо я не зможу переконати тебе у зворотному - піду з тобою..."
    А оце недоречна фраза, в такій ситуації:
    "навіщо покінчити з життям? життя прекрасне )))"
    Таке повідомлення я назву каталізатором подій самогубства, навіть якщо і кажуть правду:
    "Така гарна, і така дурна..."
    Лаконічні листи - тоже цікаві:
    "80505228268"
    Той, хто не хоче шось робити, завжди знайде причину, чого це не робити:
    "Я б спробував, та далеко їхать!"
    Оце би була реальна пропозиція, якби не слово красуня:
    "привіт я теж розчарувався в коханні і хочу залишити цей світ, непогано було б з такою красунею як ти, скажи свою відповідь"
    Також багато було пропозицій вмерти від оргазму... ну це вони як завжди думають про себе. Доречі, були навіть такі люди, які писали, що такої оригінальної анкети ще не бачили, тому хочуть познайомитись зі мною.
    Всі люди різні і всі по різному трактували мою анкету. Тішить то, шо процентів 40 дійсно хотіли помогти, але решту або секс пропонували, або в кращому разі, почати все заново і що цього разу, розчарування не буде. Хоча вони не розуміють, що можуть перехилити чаші ваги на сторону самогубства, якщо б також підвели. В багатьох була саме така легковажність.
    Хочу додати, що поставлені цілі виконав. Було достатньо людей для втілення плану з груповим самогубством. Для того, щоб відвернути самогубство, треба було тільки поговорити з кимось, хто простягав руку допомоги, думаю і самогубства б взагалі не сталось. Правда лишається одне але, чи змогли б ті люди, що виявили бажання - покінчити життя разом. Думаю якби вистарчило їм духу прийти на місце, відведене для цього, то не важко було б все влаштувати для цього.
    Наприклад, прийшов би народ на квартиру, найняту на 1 місяць (без хазяйки звичайно). Після того, як всі зібралися, організатор, роздав би по смертельній дозі снодійного, заспокоївши тим, що воно почне діяти тільки через пів години і шо за той час можна передумати, якщо запхати два пальці в рот і виблювати все. Також не помішало б попередження, хто не прийме таблетки ВЖЕ, той хай вимітається на..., ну з квартири і не тратить наш дорогоцінний передсмертний час. Таким чином можна буде заспокоїти людей тим, що всі вони помруть, але не буде такої ситуації, що тільки хтось один прийме пігулки, а всі інші передумають. Адже якщо так буде, то все одно лишається ше пів години для того шоб вивести ці таблетки з організму.
    Цікавим лишається те, що буде за ці пів години очікування смерті. Як саме будуть поводитись всі ці люди. Які почуття будуть наповненювати їхні серця, - страху чи все-таки надії на шось краще та спокійніше за цей світ. А найцікавішим буде наступне: після того як пройде година часу, всі тоді зрозуміють, що їх надули і таблетки не є снодійним а чимось зовсім не шкідливим. Після розчарування, що вони всі не помруть, що тут покінчити самогубством не вдасться, бо квартира повністю зроблена так, шоб з неї не вибратись і то, шо все це продумано наперед, вони взнають невелику деталь, що ключ від тої квартири знаходиться в животі організатора. Шо все це він спланував, шо вони такі дурні, шо життя їх кинуло навіть з їхньою смертю. Після чого всі ці розчаровані люди, тим шо вони не помруть, накинуться на організатора і вб'ють його для того щоб помститись за зіпсоване самогубство і також, щоб отримати ключик для виходу з квартири. І так план самогубства організатора вдасться, а всі ці пішаки побачать смерть і зрозуміють, хоча б дехто, яка вона нездала, - майже як життя і можливо не всі покінчать життя самогубством, адже побачивши справжній труп в крові, їм пройде романтика про смерть, як розв’язання всіх проблем і звільнення від вантажу. Звичайно, що такий варіант в ідеалі і вони всі догадаються, шо варто почекати один день і ключ з організатора вийде натуральним шляхом і вбивати його не треба, а краще зробити його калікою без ніг, рук, очей, вух, носа та язика. Так аби він жив найпаскуднішим життям і благав, шоб його прибили, бо сам він би не був здатен це зробити. Але цей кінець тоже успішний, адже жертвуючи життям в муках одного організатора, рятується від смерті інших учасників. Вони врятуються, адже їм всім прийдеться цілий день бути разом. Людям яких об'єднують проблеми, які вони не можуть розв’язати. Такі люди зможуть довіритись і зрозуміти тільки таким самим як вони.
    Якщо ви дочитали аж доци і вам здається, що це ідеальний план, який може навести гармонію в світі, сіяти тільки щастя, радість і добро, то хочу вас капку розчарувати. Справа в тому, що багато людей думає над самогубством і без чийогось поштовху вони цього ніколи не зроблять. Буде маса причин, чому це все треба перенести на пізніше і в кінці кінців вони помруть від курячого грипу, або як повезе від геморою. Я веду до того, що якщо їх не заінтригувати масовим самогубством, псевдо зовнішністю організатора та оригінальністю повідомлення, то вони навряд чи підуть на такий вчинок самі по собі. А так з цікавості, чому б не попробувати? Ну і виходить, що організатор помирає, або в гіршому випадку стає калікою заради того, шоб спочатку відвернути самогубство, яке і не сталось би. А це самолюбство. Виходить організатор простий егоїст. А егоїст це погано. Тому і висновок накльовується, що і сам задум поганий, а шоб не робити кращого - треба жити всім на щастя і собі на зло.


    Прокоментувати
    Народний рейтинг -- | Рейтинг "Майстерень" -- | Самооцінка 3