Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Валентин Бендюг (1954)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі


Так, ви багато чого пропустили. :)
Шановний Несторе, є такі речі, які звуться провокаціями. З ними потрібно боротися, видаляючи ті чи інші провокаційні артефакти, що адміністрація сайту постійно і робила. Але якщо ці провокації, частіше за все наповнені ненавистю до інших націй, відбуваються протягом тривалого часу, і ледь не щодня, тоді це навіює інші думки. Більш рішучі. :(

Щодо "глупств", пане Несторе, то ви, напевне, неуважні. В публікації В.Б. „Месія” з великої букви, у вас із малої. Чого б це?
Ви пишете "я не можу вловити, звідки у панства такі висновки. Якщо вони спричинені словом "месія"- то це глупство".
Те, що ви, пане Несторе, чогось не можете собі уявити зовсім не значить, що „слона” не існує.
По перше, в контексті бездарного тексту опубліковано вираз: "Погонич придуманого Месії"! Опублікований у страсну - для більше ніж мільярда людей - п’ятницю! Публікатора попросили видалити цю провокацію. Від чого він свідомо відмовився, - але ж навіть можливість розуміння такого виразу, який може бути образливим для імені Господнього і для вірних, є неприпустимим для порядної людині і не провокатора.

По-друге є ще й інший пласт, про який ви, пане Несторе, беручи на себе сміливість говорити про „глупство”, очевидно нічого не знаєте.

Йосиф Бродський, як напевно ніхто інший зі світових поетів, євреїв за національністю, був у найкращих стосунках із християнством і Ісус для Бродського дуже багато значив. Із віршів поета, навіть не релігійного змісту, помітно, що автор і його ліричні герої, дивляться на світ очима віри. Прощалися із Бродським у соборі св. Патрика в Нью-Йорку, а поховали його на кладовищі Сан-Мікеле, острові поруч із Венецією. Лежить він, утім, на „протестантській” ділянці кладовища...
Отож „"Погонич придуманого Месії" і з цього боку звучить вкрай провокативно.

Так, Бродський помилився, написавши дуже не характерний для себе вірш "НА НЕЗАВИСИМОСТЬ УКРАИНЫ", помилявся і, наприклад, О.С. Пушкін, пишучи у листах своїх купу неприємностей щодо польського національно-визвольного повстання (і що, прокляли його поляки?), щодо деяких речей міг помилятися і Т.Г. Шевченко, але ми повинні розуміти, що це були Люди, і їм властиві були емоції, правдиві емоції, з яких вони могли робити не завжди вірні висновки?

А чи є людьми „наші” провокатори? Чи вони тільки раз за разом невдало здають екзамени?
Коментатор Ретро Лю, [ 2008-12-31 21:13:35 ],
на сторінці поезії     "Клекочуть лелеки"   Бендюг Валентин

Коментатор Василина Іванина, [ 2009-02-06 20:54:25 ],
на сторінці поезії     "Відболіла мені Україна"   Бендюг Валентин

1   ...   33   34   35   36   37   38