Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Ольга Ілюк

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Ольга Ілюк, [ 2008-07-06 13:41:28 ],
на сторінці поезії     "ЦИКЛІЧНО"   Ілюк Ольга

Коментатор Вячеслав Семенко, [ 2008-07-11 18:43:39 ],
на сторінці твору     "КЛАНИ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ"   Ілюк Ольга

Коментатор Ольга Ілюк, [ 2008-07-11 22:48:24 ],
на сторінці твору     "КЛАНИ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ"   Ілюк Ольга

Щось ніби огранізовують, зокрема, в Києві. Нещодавно "Країна мрій" проводилась, там здається читали поезію, а от хто читав - це вже питання. СВОЇ-ВИЗНАНІ, бажано ті, що на той момент у Києві, або запрошені до Києва через "голову"-організатора того чи іншого клану (якщо в контексті статті:).
http://inlit.com.ua/node/2147 - ось ссилочка на короткий огляд цієї події в Києві.
На ній не була, не знаю, настільки захоплено зустрічали слухачі це дійство, може їм і справді все вельми сподобалось, але тусівка тут була явно СВОЇХ, і будь-хто з бажаючих виступити напевно не могли.
Ідея таких своєрідних змагань - це ПРОСТО СУПЕР! І здійснювати її можна не лише вживу, а ось таким чином, як це ЗАРАЗ відбувається на сайті Майстерень. Он-лайн. Тут теж присутнє це відчуття змагання поетів. Але хочу тут до свого вірша звернутись, який недаремно опублікувала на ПМ: "Індійські мотиви" - в ньому якраз і йдеться про змагання поетів, про норовливу богиню Дургу, (гніву та справедливості), про інших богів, які повсякчас вмішуються в цей процес ЗМАГАННЯ ПОЕТІВ, але насправді для кожного поета МЕТА _ ДОСЯГНУТИ МУДРОСТІ МАНАСАРОВАРА! Мудрості КРАСИ найпрекраснішого озера в світі, що знаходиться в недосяжних Гімалаях.
Якщо мета саме така - благородна і чиста - досягнення ТІЄЇ КРАСИ Поетичного Моветону ймовірне навіть без визнання і без публічних аплодисментів, чи не так?
А от долучати молодь до цих процесів, це звісно бажано, але це справа індивідуальна - батьків, оточення, в якому вони виростають, частково ШКОЛИ, де повинна зароджуватись повага до Літератури. Хочеться вірити, що воно вже десь так є або буде ще обов"язково:)))
І насамперед - ТРЕБА ПИСАТИ! Щоб потім було що показати і залишити у спадок нащакам, вірно?
Коментатор Ольга Ілюк, [ 2008-07-11 22:57:22 ],
на сторінці твору     "КЛАНИ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ"   Ілюк Ольга

Ще зауважу, що далеко не кожен поет - хороший декламатор і не кожен може так налаштуватись на виступ, щоб харизма доповнювала зміст вірша, і вплинути, і зацікавити голосом-зовнішністю, впевненістю... Бо на слух поезія сприймається інакше, ніж при особистому читанні.
Далебі, один і той же вірш, прочитаний у різний віковий період, може абсолютно по-різному вплинути на читача. Містика Слова ще ніким недосліджена таїна, але насправді кожен поет досліджує її власною шкурою і відчуттями і цю свою таїну відкриває для себе в кожному своєму вірші чи тексті. Ось Ви, пане Вячеславе, описали декількома реченнями життя в Нью-Йорку, а я й досі в шоці - ніби побувала ТАМ!
Для мене напкрилад, кожна оформлена думка в речення вже відпрацьовує певну містику самоподачі, бо чому я передала в словах так, а не інакше - знає саме вона, а не я.
Ось такий дивний містичний вальс (поетичних чи) прозово-аналітичних образів та думок...
Коментатор Ольга Ілюк, [ 2008-07-11 23:07:36 ],
на сторінці твору     "ПРО СЕКС ТА ЛІТЕРАТУРУ"   Ілюк Ольга

Ну, мабуть так... Я швидше узагальнювала позицію сприйняття і власне усвідомлення того, що таке насолода. Тема насолоди значно глибша, ніж тема сексу чи конкретно тема насолоди Літературою, зокрема ЯКІСНОЮ літературою.
Якісна література - це вже таємниче дійство, і читаючи її - входимо в той стан таємниці, читаємо поміж рядками...
Що цікаво, тут таки можна провести паралель із сексом, бо в ньому є свої моменти "поміж рядками", ніби нічого особливо, а людина зводить тебе з розуму і водночас ти точно знаєш, що ніколи в житті більше не повернешся до ТАКОГО сексу і мабуть до тієї людини. Хоча насолода була на найвищому рівні.
А чому? Бо спрацювало ось це "між рядками".
Ось це відчуття того, що це всього лиш секс... АБо з"являється остарх: КУДИ ВОНА ЗАВЕДЕ ЦЯ насолода?
А от коли читаєш чудову книгу, то розумієш, це не просто чудова книга - це прекрасний твір, він доповнює. Він змінює світогляд, він робить життя істинним.
І знову ж таки не хочеться більше ніколи до нього повертатись.
Мінус, плюс, дорівнює - складно розставляти ці знаки у такій оригінальній темі:(
Коментатор Ольга Ілюк, [ 2008-07-11 23:54:58 ],
на сторінці твору     "ПРО СЕКС ТА ЛІТЕРАТУРУ"   Ілюк Ольга

1   2   3   4