Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Леля Далія

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Олександр Григоренко, [ 2012-06-23 00:07:03 ],
на сторінці поезії     "*****"   Далія Леля

Коментатор Василь Кузан, [ 2012-06-25 11:07:28 ],
на сторінці поезії     "ПОСРІБЛІННЯ"   Далія Леля

Коментатор , [ 2012-06-26 04:58:52 ],
на сторінці твору     "КЛЕЧАЛЬНА НІЧ"   Далія Леля

Шизофренія - психічний розлад, що характеризується соціальною дизфункцією та погіршенням сприйняття реальності. Приблизно 1-2% населення світу хворіє на шизофренію. Шизофренія є дуже загадковою хворобою, тому що не завжди проявляється однаково. Хворий сам будує свою реальність з іншими цінностями і законами. З розвитком хвороби цей світ стає, як сон, що втягує людину все глибше і глибше. Шизофренія буває проста, параноїдна, гебефренична, кататонічна, змішана, недиференційована шизофренія.

Причини шизофренії:

Причини шизофренії не є повністю визначено, проте відомо, що значну роль відіграє спадковість, також стать людини. Наприклад у чоловіків захворювання проявляється раніше ніж у жінок і протікає безперервно. Шизофренія не передається у спадок повністю, передається лише схильність до неї, а поштовхом до розвитку шизофренії може стати психічна травма, сильні стреси, інфекції та інтоксикації. Це лише відомі на сьогодні чинники, які сприяють пробудженню хвороби, але не її прямі причини.

Симптоми шизофренії:

Позитивні симптоми шизофренії (людина з додатковими ознаками, які відсутні у інших людей): марення – при шизофренії хворий переконаний в тому, що хтось керує його думками, тобто навіює їх, керує його тілом та примушує робити певні вчинки. Також шизофренік вважає, що його думки телепатуються іншим людям. Читаючи книги людина хвора на шизофренію знаходить для себе приховані повідомлення, ніби то адресовані особисто їй. Галюцинації – ось ще один прояв цієї хвороби. Для шизофренії характерні галюцинації у виді голосів в голові, їх часто називають псевдогалюцинаціями. Атактичні замикання або атактичне мислення – у мові шизофреніка проявляються некоординовані поняття, які є повністю різними за своїм смислом, але звучать в одному блоці фраз, тобто набір слів. Значна кількість шизофреніків вдаються до магізму, містицизму, шукають причини своєї хвороби у минулому, у своїй гріховності чи боговідступництві. Шизофренія несе з собою розсіяність, тобто погіршення уваги, появляються паралельні думки, закупорки думок, наприклад для хворого буде важко засвоїти якийсь новий матеріал, проте такі люди можуть вловлювати особливий смисл прочитаного чи сказаного. Вони можуть створювати нові слова та вирази. Крім цього у хворих на шизофренію постійно виникають нав'язливі думки від яких вони просто не можуть звільнитися. Шизофренік може довго роздумувати чому Земля кругла, про смисл життя і смерті...

Лікування шизофренії:

В наш час не має ефективних методів лікування шизофренії. Наприклад з медикаментів використовують препарати з групи нейролептиків або атипічних антипсихотиків. Проте нейролептики мають побічні ефекти – це депресія, непосидючість, прицмокування, яке вже не лікується навіть після припинення прийому препаратів, тривога. На відміну від нейролептиків – атипічні антипсихотики є сильнішими і при цьому не мають важких побічних ефектів. Інколи при лікуванні шизофренії для придушення депресії застосовують антидепресанта. Деякі дослідники застосовують трудотерапію.
Коментатор Олександр Григоренко, [ 2012-06-26 07:10:56 ],
на сторінці твору     "КЛЕЧАЛЬНА НІЧ"   Далія Леля

Коментатор Леля Далія, [ 2012-06-26 10:09:46 ],
на сторінці твору     "КЛЕЧАЛЬНА НІЧ"   Далія Леля

ЙОЙ-!!!!!!!!!!
— дякую за посвітництво........

Резюме:
— так скрупульзно викласти симптоми може тільки людина, яка відчула їх на собі (чи в собі) і в кожному щось подібне підмічає — чия помиляюсь? Кожна людина сприймає інших через призму власного бачення і свої позитивні чи негативні риси і хвороби шукає в інших – це теж аксіома.... Самодостатня особистість ніколи не стане копошитися в недоліках інших (все одно, що ритися в чужій білизні).
— щодо симптомів: «Для шизофренії характерні галюцинації у виді голосів в голові, їх часто називають псевдогалюцинаціями» -- і мабуть + звуків --- мені наприклад до вподоби, такі звукові псевдогалюцинації, Штрауса, Ліста, Вівальді... Р. Шенкера, А. Скарлатти, Д.Чимарози, Луіджи Денца, І.Крутого, Паулса і т.д.
--- за Вашою теорією «Лісову пісню» Л.Українки теж потрібно віднести до таких нападів галюцинації (але ж як ними збагатилась наша література), про Булгакова, Брюсова та Гете – я вже мовчу....
«Вони можуть створювати нові слова та вирази» (і образи, забули добавити) — це стосується свіх, хто спроможний створювати метафори, а до В.Стуса найбільше, тому що в нього найбільше неологізмів...

Мені, наприклад, дуже до вподоби зорові галюцинації: Рембранта, Мікеланджело.... Шу Мизогучи, Махмуда Фаршчияна, Жозефины Уолл, Олега Шупляка та ін.


«у хворих на шизофренію постійно виникають нав'язливі думки від яких вони просто не можуть звільнитися» — оце дуже об’ємний вислів – Ви його повністю не розкрили --- до чого призвели нав’язчиві ідеї І.Курчатова, А.Сахарова та дослідження Кюрі, а О.Попова (від радіо до скайпу) і т.д.

А нав’язливі думки Петра І і Маргарет Тетчер — нам би де відшукати такого політичного шизофреніка, який би вивів нинішню Україну з болота --- а вось Бог пошле...


Продовжуючи роздуми, Вам секрет продам – у жінок – такі нав’язливі думки є сезонні (де б краще провести відпустку і при зміні та доповненні гардеробу) і постійні (хто б створив елексир молодості, щоб старість не клала свої відбитки на зовнішність – от нам би де такого шизофреніка відкопати, ми б спонсорували його дослідження – нас же більше на планеті — Ви хто за фахом, якщо не секрет???? )....



«Шизофренік може довго роздумувати чому Земля кругла» — маленьке уточенення Земля не кругла – вона має форму геоїда, тобто приплюснута на полюсах (зжимає електромагнітне поле) і розтягнута на екваторі (то так, інформація вам для просвітництва, щоб Ви не морочили голову цим думанням).


«В наш час не має ефективних методів лікування шизофренії» — Вам краще знати – я дилетант, в даному питанні, а якщо подумати – то чи потрібно — у нас же буде не прогрес, а регрес....

Шановн (-ний, -на, -не (Вас до якого роду віднести – якщо можна, уточніть)) Ви чому в такий пізній час не спите – можливо якесь снодійне потрібно використовувати, а то ж день робочий попереду неефективний буде (чи Ви не працюєте).

Ви заєте, у Вас на сайті, хоть і важка, але необхідна (мабуть) місія по «очищенню поетичного порталу» (як щука у ставку, а якщо карасів не буде – що тоді --???) ---- я все думала, як це звільнитися від такої залежності (час забирає) --- а Ви ходите і всім підказуєте --- то мабуть нелегка праця – вишукування недоліків і сортування людей, але всяка робота потрібна....

ЗДОРОВ’ЯЧКА ВАМ!!!
АМІНЬ!!!
Коментатор Леля Далія, [ 2012-06-27 09:38:03 ],
на сторінці твору     "КЛЕЧАЛЬНА НІЧ"   Далія Леля

О-О-О! Я ВВАЖАЛА, ЩО ТО Ви такий вумний, а то оказується Ви плагіатите чужий матеріал і видаєте за своє, відшукуючи прикмети різних захворювань. І не стидно, у вашому то віці дурницями займатися. То мабуть після випивонів з тими мерцями, яким Ви дякуєте. Кожному своє....
???? — чому Ви не заходите зі своєї сторінки, а створили собі такого агресивного клона????????

А тепер, пане Олесю Холодний, пару роздумів, які викликали в мене Ваші твори (тільки без образи):
1. Ваші римовані твори швидше міні оповідання, ніж вірші.
Чому? Тому, що в них відсутня метафоричність і різні поетичні викрутаси, а просто йде розповідь про ті чи інші події та явища з Вашого життя.
Поетичний твір включає в себе віртуозне жонглювання метафорами, синтаксичними конструкціями, звуками включаючи звичайно римування та концептуальні вимоги до конструкції літературного твору. Ну і звичайно вітсутність штампів, а їх у Вас дуже багато... і потрібно позбутися егоцентризму (це «–» в поезії). То так основне – є ще багато дрібничок.

Тобто моя Вам порада — відпускайте мерців на волю – заходьте зі своєї сторінки і виставляйте свої твори і позитивно відносьтеся до тих порад, які Вам будуть робити (навіть напрошуйтеся на них).

НАСНАГИ І ТВОРЧИХ ЗЛЕТІВ!!!
(щиро)
1   ...   4   5   6   7   8   9   10