Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Тарас Кремінь (1978)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Тарас Кремінь, [ 2006-12-15 17:48:44 ],
на сторінці твору     "Сугестивність у ліриці Володимира Свідзінського"   Кремінь Тарас

Доброго вечора, Тетяно.
Готовий до розлогої дискусії, і не тільки у межах конкретного видання.
На жаль, не маю перед собою матеріалів племінника поета, але працював за багатьма матеріалами, в тому числі, двотомним виданням, що його підготувала Елеонора Степанівна (власне вона однією з перших і почала дискусію у літературознавстві довкола спадщини поета).
Ставлення сучасних дослідників до творчості лірика має гіпотетичний характер, досить часто - непрофесійний характер, тому і до випадку з літерою "і" ставлюся досить критично.
Ймовірно, що це виглядатиме грою слів, але ми ще маємо розставити акценти й усі крапки над отією самою літерою, без якої не можна повно і самодостатньо поцінувати творчість В.Свідзі(и)нського. Може, варто звернутися до мовознавців, генеологів тощо стосовно вирішення питання з "і"? Розпочнемо полеміку з нинішніми науковцями?
Справді, парадоксальність митця та його творчості не можна укласти у відповідні стереотипи сучасної наукової методології, адже він і досі залишається одним з найневідоміших українських літераторів. Принаймні, мені так здалося, коли читав поезію, готував матеріал, коли зазирав за межі невідомого...
Єдине, що намагаюся дотримуватись у своїх працях - суворої вимоги до себе та інших. Ймовірно, що мої зацікавлення лірикою не тільки як теоретика, але і як практика відіграють у тому важливу роль.
Втім, творчість В.Свідзінського залишається знаковою і для ставнолення сучасних поетів, тому полеміка довкола - ще одна з однак високої майстерності митця. Чи не так, Тетяно?
Коментатор Мірко Трасун, [ 2006-12-18 07:09:36 ],
на сторінці поезії     "* * *"   Кремінь Тарас

Коментатор Тарас Кремінь, [ 2006-12-19 00:03:58 ],
на сторінці твору     "Сугестивність у ліриці Володимира Свідзінського"   Кремінь Тарас

Коментатор Мрія Весна, [ 2006-12-19 08:27:47 ],
на сторінці поезії     "* * *"   Кремінь Тарас

Коментатор Фешак Адріана, [ 2006-12-19 10:54:09 ],
на сторінці поезії     "* * *"   Кремінь Тарас

1   2   3   4   5   6   7   ...   13