Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Володимир Ляшкевич (1963)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Василь Світлий, [ 2018-02-14 00:43:32 ],
на сторінці твору     "Біблія. З "а" (алеф), чи з "б" (береш)?"   Ляшкевич Володимир

«одиниця, перший» - тобто початок...

Не тільки. Одиниця може означати і іншу, приховану опцію - цілісність, якісний стан, в якому присутня одноосібність. Два - це вже коли пішов процес відокремлення, протиставлення, рахунку...

І тоді таке укладання, можливо,і не таке вже випадкове ... А взагалі, якщо дивитися на історію розвитку тисячоліть лише з пагорбка логіки існування речей сучасного світу, то стає незрозуміло і багато інших біблійних моментів. Наприклад, не послідовність третього і четвертого Днів Творіння, коли спершу створюється рослинність, а лише потім небесні світила ( з огляду на вибухову теорію).

Ахіллесовою п'ятою у ієрархії цих міркуваннях є досконалість "ПОЧАТКУ" , як чогось надзвичайно особливого і незаперечного, наближеного до Творця. Але навіть математичні міркування дозволяють собі виходити за ці обмеження буденності.
Коментатор Василь Світлий, [ 2018-02-14 20:41:54 ],
на сторінці твору     "Біблія. З "а" (алеф), чи з "б" (береш)?"   Ляшкевич Володимир

Нічого метафізичного. Мова йде не про припущення, а про правильне трактування понять. В даному випадку – «на початку». Для прикладу , зупинімось на малому, скажімо, на площині чисел.

Беремо позицію, яка може перебувати в двох станах:
«0» – це принцип відсутності, небуття, модель початкового стану, де (ще чи вже) нічого не відбувається, лише земля «пуста та порожня» , і «темрява… над безоднею». Це і є те «на початку», що стимулює появу чогось і «1» - це вже принцип присутності чогось відмінного від попереднього: буття, світла, це стан народження = «Хай станеться !» .
На будь-якому табло позицій «альфа» або початкова стадія завжди : 000 000 ...
Омега або кінцева стадія, наповненість до країв , коли вже більше нічого не може появитися , повнота присутності : 111 111 …

Ті дві крайності, а все, що між ними, гра на дуальності двох станів позиції , якою і створюється вміст Всесвіту, зображення на моніторі комп’ютера, мелодія на піаніно... Форми різні - суть одна. Октави, періоди, цикли це лише вид урізноманітнення, ускладнення звучань.

Ось можливе пояснення причини « створення світу починається з другої літери». Це камінь спотикання, що вказує на важливість суті:
… 000 000 – це перше, початкове, вихідне, що вказує на готовність до появи, а вже друге - похідне, яке і стає початком творчості.
Коментатор Володимир Ляшкевич, [ 2018-02-14 21:48:47 ],
на сторінці твору     "Біблія. З "а" (алеф), чи з "б" (береш)?"   Ляшкевич Володимир

1   ...   103   104   105   106   107   108   109   110   111   ...   119