Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Володимир Погорецький (1967)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Володимир Сірий, [ 2011-01-14 19:20:11 ],
на сторінці поезії     "***"   Погорецький Володимир

Коментатор Володимир Сірий, [ 2011-01-14 19:22:10 ],
на сторінці поезії     "***"   Погорецький Володимир

Коментатор Олена Багрянцева, [ 2011-01-14 22:34:39 ],
на сторінці поезії     "***"   Погорецький Володимир

Коментатор Алексий Потапов, [ 2011-01-14 22:45:29 ],
на сторінці поезії     "***"   Погорецький Володимир

Коментатор Софія Кримовська, [ 2011-01-14 23:08:43 ],
на сторінці поезії     "***"   Погорецький Володимир

Коментатор Адель Станіславська, [ 2011-01-14 23:24:18 ],
на сторінці поезії     "***"   Погорецький Володимир

Коментатор Ігор Рубцов, [ 2011-01-16 14:16:01 ],
на сторінці твору     "«ЗОЛОТА ПЕКТОРАЛЬ» ТВОРИТЬ СВІТ…»"   Погорецький Володимир

Вітаю, Володимире! Читаючи ці записи, бачу маштабність і то є добре, тим більш, що ми з Вами десь навіть побратими через участь у воєнній кампанії, такій трагічній для тодішньої великої країни і для країни нашого перебування також. Я провів у Шиндандському і Гератському гарнізонах період з лютого 84 по лютий 88 років. Відтоді змінився світогляд, окреслились орієнтири. На війну йшов атеїстом, повернувся - ще гіршим атеїстом. Бог дав мені можливість увірувати і це я засвідчив водним хрещенням 20 грудня 1992 року. У 2007-му з Божого благословення написав перший вірш і відтоді намагаюсь знаходити зрозумілі точні слова, щоб передати думки, пов'язані з усіма цими переживаннями.
Пишу з приводу образа Богоматері, яка схиляється над пораненим солдатом. Мені десь зрозумілий світогляд православної людини. А давайте подивимось на це сторонніми очима. Та війна, як не прикро, була не просто помилкою, але злочинов, скоєним тодішнім керівництвом країни. Ми - як співучасники цього злочину, хай несвідомі, бо хто з нас 18-річних взагалі про щось думав? Більшість з нас гордовито називали себе атеїстами, не соромились богохульних вчинків. Мабуть, третина, або, принаймні чверть особового складу наших підрозділів - вихідці середньоазіатських республік, кримські татари. Сказати, що контингент виконував християнську місію? Та ні - це така ж ганьба, як середньовічні хрестові походи. Підгрунтя інше, але ж я зараз про символізм. Бог любить всяку людину: християнина, мусульманина, безбожника - всіх однаково. Може з другого боку покласти пораненого моджахеда? Його війна була справедливішою, особливо з огляду на той регіон, де служив я. Прості землероби, не заглиблюючись у тонку політичну матерію, боронили свою землю від іноземних військ. У кожного - своє на розумі, хтось вирішував власні інтереси, а хтось керувався чисто патріотичним покликом. Я стверджую, що християн у тому конфлікті не було. Свідомий християнин ціною свободи відмовився би виконувати злочинні накази, брати зброю до рук. Тому образ, у якому може бути співчуття до страждання все-таки не співвідноситься із контекстом, у якому панують християнські цінности. Для чого? Для чого це робити?
Я перепрошую за відвертість! Просто мені закортіло задати своє запитання, зрозуміти логіку. Кожна людина має право на це. Ви реалізували своє право у такий спосіб. Я не стільки критик, скільки той, хто хоче отримати відповідь, бо не соромлюсь питати, коли мені щось не зрозуміло.
Всього найкращого!
Коментатор Володимир Погорецький, [ 2011-01-16 21:45:25 ],
на сторінці поезії     "***"   Погорецький Володимир

1   2