Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Зоряна Білоус (1977)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Редакція Майстерень, [ 2011-03-10 16:13:08 ],
на сторінці поезії     "ПРО МАРУСЮ ЧУРАЙ"   Білоус Зоряна

Зоряно, особисто мені ваш стиль симпатичний.
Відчувається і прагнення відкрити і вирішити для себе проблематику гармоній у стосунках "я - всесвіт". Але найкраще у кожному вірші розглядати щось невелике, бо "величке" частенько не дається відразу...
Тож, бажано, йти від коротшого до більшого, навчитися спочатку стислим формам, виробити свій поетичний рядок, свій стиль...

Тож із обережністю ставтеся і до взятих на віру від інших узагальнень - так, вельми несимпатично завжди виглядають вирази на кшталт "Гріховна земля". Всі, хто таке собі дозволяє, проявляють лише глибоку необізнаність, бо гріховним може бути лише "наш цивілізаційний світ", конкретні Івани та Марії, але не явища задумані і створені ідеальними...

Успіхів!
Чекатиму нових ваших публікацій.
Але не варто афішувати більше, аніж одну на день (за потреби, всі інші можна заносити у свою бібліотечку у нас і без афішувань)...
Коментатор Редакція Майстерень, [ 2011-03-11 19:22:11 ],
на сторінці поезії     "ПРО МАРУСЮ ЧУРАЙ"   Білоус Зоряна

Це помилкове бачення, дорога Зоряно.
Першородний гріх, навіть чисто теологічно, вчинено конкретними особистостями, а не ідеєю людини. Тож покарання завжди було умовно загальним. Та й Син Божий, відкриваючи нам повніше сенси буття, і довівши своїм життям безгрішність ідеї Людини, зняв проблему першогріха. Навіть офіційні церкви вважають, що проблема першогріха нині не перешкоджає людині здобувати вічне життя.

До пори до часу, доки "маленьке людство" примітивним чином бачило (як і наші маленькі діти) свої стосунки із Богом - діяли старі "строгі догми" "загально племінної відповідальності", але людство росло, картинка ставала обширнішою.
Принаймні вже за часів Хаммурапі (приблизно 2,5 тис. до Р.Х), почали відділяли колективну відповідальність від особистої.
Та й син Людський, і разом із тим, Божий Син, Ісус Христос, вочевидь, не був гріховним. Тому, можна говорити про такого сякого Івана, чи Марусю, чи Віктора Федоровича, з табачатами, але ображати в цілому людину, яка за Образом і Подібністю (вочевидь Духовними) аж ніяк не можна. Оскверняють землю не люди, а нелюди, ось і вся загадка. Нелюди нищать Боже, а людина оберігає, відтворює - користуйтесь, Зорянко, оцим критерієм, і не помилятиметесь у житті з чоловіками, принаймні. :)

А щодо гріха найкраще, як на мене, користуватися таким його розумінням:
"гріх є усвідомленим відношенням бунтівника - відношенням, принесеним у наш світ отими, що випали із духовного світу у суцільну пітьму"...
Коментатор Зоряна Білоус, [ 2011-03-14 10:16:07 ],
на сторінці поезії     "ПРО МАРУСЮ ЧУРАЙ"   Білоус Зоряна

Мені приємно знову з Вами спілкуватися. Я не заперечую Ваших слів. Мені дуже близьке таке бачення. Буває, що люди говорять про одне, але по різному. Я читала Ваші вірші, вони мені дуже сподобались. Так лаконічно і влучно в мене не виходить. Я занадто емоційна, а ви мені видались дуже конкретною людиною. Радо повчилась би вашій майстерносі, але не знаю чи так мені вдасться.
З усім вище згаданим я згодна. Лише багато, що хотілаби уточнити, доповнити і розібрати. Робити цього не буду, бо вважаю, що доцільно було б цю тему продовжити у живій розмові. Та Ви навіть не уявляєте як мені приємно було читати написане вище. Такі люди як Ви, вони гріють душу, тому виникає побажання: хай будуть люди різними, але нехай вони будуть світлими, тоді вся планета зігріється, бо їй дуже холодно від зчерствілих душ.(Бачете, знову абстракція. Ну, вже вибачайте, але я така)
Коментатор Василь Кузан, [ 2011-06-06 08:53:43 ],
на сторінці поезії     "дитячі сни"   Білоус Зоряна

Коментатор Зоряна Білоус, [ 2011-06-06 09:12:01 ],
на сторінці поезії     "дитячі сни"   Білоус Зоряна

1   2   3   4