Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Дмитро Дроздовський (1970)
самотність похлинулася цинізмом.
блазенний шлях на Гору божевіль...
я більше не кохаюся з ліризмом,
і я забув, що означає "біль"...


Отримані коментарі | Залишені вами коментарі| Інші коментарі

Коментатор Дмитро Дроздовський, [ 2006-04-11 18:57:06 ],
на сторінці поезії     "ТЬХУ!"   Дикий Жорж

Ви знаєте, насамперед маю сказати, що всі наші оцінки є дуже суб"єктивними. Я взагалі-то противник такого методу визначення кращих віршів. Це може зробити лише Час, тож наразі можу апелювати лише до перманентних емоційних станів, що викликав Ваш вірш. А також до формального критерію оцінки поезії, який абсолютно не вважаю достатнім та повним. Так-от, вірш мені здався дуже сухим і скамстроленим, не пережитим, штучним. Немає внутрішньої сили, знаковости цієї поезії. Вірш просякнутий безсимволічними привидами, медузами, амебними створіннями. Але в поезії немає її знакової природи, тобто немає того центру (або ж навіть і "центро"), що впадає в душу і все переламує. Назавжди. Вірш, на превеликий жаль, залишає байдужим. Він недостатньо пропущений через власні сивольно-сенсорні системи, недостатньо пережитий. Але я ще раз говорю, що будь-яка оцінка є дуже штучною, бо вона суб"єктивна. І, можливо (скоріше за все!), помилкова. Вірш, на мою думку, немає внутрішньої мелодики, він асистемний, але та асистемність не від ламання стереотипів, а від браку досвіду та почуттів. Через це я поставив досить низький бал за цей вірш. І це, визнаю, тільки моя суб"єктивна думка. Я не прихильник такої гри "в бали", тож бажаю не ставити балів іншим поетам, але Ваш вірш, можливо це було перманентно!?, просто мене дуже засмутив. І мені здалося, що це не поезія. Тож вибачте, ради Бога, за це, але то була моя суб"єктивна оцінка.
Коментатор Дмитро Дроздовський, [ 2006-04-11 19:59:54 ],
на сторінці твору     "Спроба аналізу. Поезія Сергія Жадана"   Дикий Жорж

Стаття, на превеликий жаль, не має логічної доказовості та аргументованості, натомість є велика кількість вивертів. Відчутно, що тією внутрішньою силою, що рухає інтелектуальною думкою статті, є не наукова об"єктивність. Через це стаття є "замальовкою із претензію", не бліьше. Немає чіткого розуміння наукових понять, вжитих у тексті, зокрема, якщо йдеться про модернізм та постмодернізм із усіма стильовими та естетичними домінінтами ("модернізм відкидає поняття Божественного Промислу"???). Та й стиль є досить розхристаним, висновки -необгрунтовані. Наразі рекомендую Авторові почитати щось із богословсько-літературозначого дискурсу, наприклад, Христоса Яннараса.
Отже, бракує наукового апарату, який зміг би допомогти "спробувати" проаналізувати творчість сергія Жадана відповідно до систем модернічтиного чи постмодерністського письма. Наразі така спроба виглядає перехарамарканою і незавершеною.
Коментатор Дмитро Дроздовський, [ 2006-05-05 22:44:53 ],
на сторінці поезії     "Без назви"   Джонс Оленка

Коментатор Дмитро Дроздовський, [ 2006-06-18 19:59:19 ],
на сторінці поезії     "* * *"   Дроздовський Дмитро

Коментатор Дмитро Дроздовський, [ 2006-07-27 23:16:28 ],
на сторінці поезії     "DE AVE ARGENTA"   Кобевко Ірина

Коментатор Дмитро Дроздовський, [ 2007-02-03 09:19:41 ],
на сторінці поезії     "KHolodno"   Дроздовський Дмитро

Коментатор Дмитро Дроздовський, [ 2007-06-19 23:09:31 ],
на сторінці поезії     "***(з циклу "Люблю...")"   Барбак Оксана

1   2   3   4   5   ...   11