Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Віва ЛаВіта (1983)

Отримані коментарі | Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Віва ЛаВіта, [ 2015-12-16 11:58:46 ],
на сторінці поезії     "Вертайся!"   ЛаВіта Віва

Коментатор Віва ЛаВіта, [ 2017-02-24 16:57:41 ],
на сторінці поезії     "Паралелі"   ЛаВіта Віва

Коментатор Віва ЛаВіта, [ 2017-02-24 20:11:15 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Віва ЛаВіта, [ 2017-02-24 20:13:55 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Віва ЛаВіта, [ 2017-09-21 17:11:31 ],
на сторінці твору     "ЗУСТРІЧ"   ЛаВіта Віва

Коментатор Віва ЛаВіта, [ 2018-11-07 23:26:43 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Віва ЛаВіта, [ 2018-11-07 23:26:59 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Віва ЛаВіта, [ 2019-01-28 12:47:42 ],
на сторінці твору     "coup de foudre"   ЛаВіта Віва

Літо закінчилося. Потім був рік підготовки до школи. Інна і раніше знала літери і цифри, бо вдома з мамою і бабусею у селі таки вчила грамоти. Розпочалася школа. У класі було багато дівчаток і хлопчиків, Інні було цікаво знайомитися з новими ровесниками. Час від часу дітлахів пересаджували, змінюючи місце. Через кілька років вчителька пересаджувала учнів, і Інні випало сидіти поряд Сергійка. Це вона вперше сиділа з хлопчиком за партою. І якщо раніше вони з Світланою – сусідкою по парті і подругою, могли весело проводити час на перервах – обмінювалися новинами, пригощали одна одну смаколиками, приготованими мамами дівчаткам у школу, стрибати у резинку, на скакалці чи грали у м'яча...то до Сергійка довелося звикати...він не носив з дому смаколики, але купував у шкільному буфеті пиріжки і тістечка, навіть пригощав Інну деколи. Він колекціонував наклейки з жуйки «Турбо», продавав і обмінював їх у подібних шкільних колекціонерів. Нерідко просив списати домашку, але Інна зважила, що Свєтка списувала частіше. Загалом Сергій був нормальним хлопцем. Одного дня вчителька оголосила про те, що у класі буде відзначатися день іменинника. Це буде свято, на якому поздоровлятимуть однокласники осінніх іменинників – спеціально заздалегідь запланований восени день, зимових – взимку, а весняних – навесні. Передбачалася розважальна частина з конкурсами, солодкий стіл і дискотека. А також святкування у межах класу дня Захисника Вітчизни і Восьмого березня.
Сергійко прийшов додому схвильований, напередодні святкування дня Восьмого березня зібрав старанно прикраси мами і старшої сестри, і наступного дня, перед виходом до школи, вирішив спитати маму, чи не проти вона того, аби він подарував оті всі прикраси Інні, адже вона йому дуже сильно подобається. Мама Сергійка була проти, бо прикраси були із золота, натомість хлопця переконала, що дарувати такі речі дівчинці зарано, і запропонувала польський набір біжутерії, новенький і гарний, Інна із захопленням приймала подарунок. Сергійко був уважним, ніколи не ображав Інну, але про його почуття симпатії дівчинка навіть не здогадувалася.
Проте Бориса-двієчника витримати було неможливо. Він щоразу старався заявити про себе, то намагався поставити підніжку, то підкладав на стілець Інни кнопки, то скуб жартома за кіски. Борис був задиракуватим двієчником з « гальорки». Нечупара, розхристаний і готовий будь-якого моменту дати на горіхи, він симпатизував Інні. На сміх піднімав ставлення Сергійка до дівчини. Робив усілякі неприємнощі. Інні він не подобався, бо був грубим і нерідко вживав слова «матюки». Таким чином він хотів показати, що він дорослий і нікого не боїться. Інна одного разу навіть відвісила йому ляпаса, аби провчити. Борис затаїв злість. Тепер жага помсти і любові змішалися в одне.
Борис всіляко намагався зашкодити Інні, він ховав її зошити, коли вона виходила на перерву, оббріхував, складав плітки, підкараулював Сергійка, щоб теж з нього познущатися. Інна не здавалася. Вона сміливо давала відсіч Борисові. У бійки не влізала, але словом могла поставити задиракуватого парубка на місце. Роки йшли. Хлопці почали думати про поцілунки з дівчатами, хоча ще були школярами. Борис навчився пити і палити, був грозою місцевих.
Одного разу він набрався сміливості, і в нетверезому стані схопив Інну на руку на шкільній дискотеці.
- Ходімо, потанцюємо, крихітко, - шарпнув дівчину за руку.
- Іди геть! – відсахнулася Інна.
- Не зрозумів, ти що, мені відмовляєш у танці? – очі Бориса округлилися від здивування. Лице пашіло перегаром.
- Фу! Відчепися, - Інна вирвалася з рук нетверезого і нахабного однокласника.
Він стояв спантеличений, якусь хвилю, потім вибрався на сцену і вихопив мікрофон у ведучого вечора і ді-джея за сумісництвом.
-Іннка, я тебе кохаю з першого класу! - його зізнання звучало відчайдушно. Чого-чого, а отакого номеру не очікував від задиракуватого Бориса ніхто.
Борису було невтямки, що отой весь «бруд» Інні не подобався – ані сумнівні компанії, ані випивка з куривом, ані матюки.
Інні подобалися цікаві і інтелігентні хлопці, а не малоосвічені бандюки місцевого пошибу.
З Сергійком життя набувало інакших барв, ось він пригостив тістечком, ось приніс цікавий кольоровий журнал про космос, і вони разом його роздивлялися під час великої перерви. ось він подарував квіти –невеличкий букетик, просто так, без приводу.
Від Бориса ж можна було очікувати хіба що підлості і негараздів.
Він переслідував Інну і дражнився, після отого прилюдного зізнання ніби з ланцюга зірвався. нерідко дівчина плакала після школи вдома в подушку від витівок задиракуватого Бориса. Але не на людях. На людях вона була тверда, як скеля. І могла дати здачі.
Після школи їхні шляхи розійшлися.
Інна поїхала до великого міста, здобувати освіту лікаря. Вивчилася, і працювала у госпіталі. В один із вересневих днів до відділення потрапив пацієнт, він був з «нулів», дівчина лікувала бійця, і поневолі закохалася. Вони часто говорили, коли Інні випадало чергувати.
Коментатор Віва ЛаВіта, [ 2019-01-29 09:30:13 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Віва ЛаВіта, [ 2019-01-30 10:30:54 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Віва ЛаВіта, [ 2019-01-31 23:27:04 ],
на сторінці твору     "***"  

1   ...   9   10   11   12   13   14