Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Журналіст Чесний (1941)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі


Цікаво, яка кореляція цих матеріалів із іншими, на які я даю посилання:
Я так розумію, що це від російських спецслужб
http://www.arteksgroup.com/Article_about_crisis4.html

"...Через очень короткое время (обычно говорят о 3-5 годах), Гольфстрим начнет, не доходя до берегов Испании, «заворачивать» к Африке и совсем перестанет «добивать» до Франции, Великобритании, Норвегии, Исландии и о. Шпицбергена.

Таким образом, не придется ждать 100 лет, чтобы все почувствовали какие-то изменения климата. Девять дополнительных градусов, подаренных Европе, а также Восточной и Центральной частям США, исчезнут очень скоро.

Если бы такие изменения коснулись других регионов ( Африки, Южной Америки и т. д. ) , Запад просто наплевал бы на это и забыл. Но здесь ситуация другая.

Очень сильно пострадают именно наиболее экономически развитые регионы мира. Резко изменится климат на большей части США (произойдет опустынивание огромных территорий США и Мексики), наступит резкое похолодание (что-то типа сибирского климата) в Великобритании, Норвегии, Германии, Швеции, Австрии, Дании и т.д. Резкое ухудшение климата произойдет во Франции, станет очень влажным климат Испании и т.д.

Ученые пишут об огромном количестве катаклизмов, грозящих этим регионам, которые резко изменят условия существования всех живущих там.

После появления информации о проблемах с Гольфстримом, несколько лет никакой внешней реакции на эту тему не было. Очевидно, что в первый момент «мозг» не придал ей значения. Потом, заподозрив неладное, решил ее научно проверить, убедиться, что она реальна, т.к. тема слишком серьезна и велика цена ошибки.

Лишь потом, где-то с 1999-2000 г. в СМИ пошел сильный поток научной контринформации..."

http://www.arteksgroup.com/Article_about_crisis4.html

"...Так уж устроено, что за все в жизни приходится платить.

Необходимо понимать, что США и Западная Европа неплохо «пожили- погуляли» за последние десятилетия.

В результате этой молодецкой гулянки самых «эффективных» в мире экономик появилось 1,5 квадриллиона (я не ошибаюсь – 1500 триллионов) долларов деривативов (опционов, фьючерсов и прочей виртуальной дребедени), большинство из которых номинированы в долларах США, при том, что стоимость всей мировой недвижимости составляет всего 75 триллионов долларов, а годовой мировой ВВП равен 70 триллионам долларов, из которых годовой ВВП США равен 14,5 триллионам долларов.

При этом следует знать, что из 14,5 триллионов долларов, только 3 триллиона (21%) – это реальный сектор ВВП США, т.е. промышленное производство и сельское хозяйство, остальное – различного рода услуги, в том числе и достаточно виртуальные.

Мировой фондовый рынок перед крушением (по состоянию на август 2008 г.) стоил примерно 100 триллионов долларов.

Потребляли США с 1944 г., а особенно с 1971 г., в свое удовольствие, ни в чем себе не отказывая. В результате на середину 2008 года совокупный долг США превышал 100 триллионов долларов, в том числе: долг госсектора составил 61 триллион долларов, включая 11 триллионов госдолга, обязательства по медобслуживанию и соцобеспечению – 44 триллиона долларов, долг штатов и муниципалитетов – 2 триллиона, займы у трастовых фондов – 3,5 триллионов, внешний долг – 2 триллиона, внутренний публичный – 2,5 триллионов долларов.

Долг частного сектора США составил 38,2 триллиона, в том числе долги домохозяйств – 13 триллионов, корпоративные долги – 9 триллионов, долг финансового сектора – 14,2 триллиона, процентный долг частного сектора – 1,7 триллиона долларов.

Совокупный внешний долг США на этот период составил около 14 триллионов долларов США.

В общем, США и Европа неплохо погуляли и теперь кто-то должен заплатить за ужин, но платить, как это обычно бывает, никто не хочет. Имеется очень большой соблазн выставить счет кому-нибудь другому, но только не себе.

Извините за обилие цифр, просто они наглядно показывают размах и масштабы мировой финансовой пирамиды, которая сейчас разрушается.

Долг США растет по экспоненте. Ранее, в 80 – 90 годы, экспонента располагалась полого под углом сначала 20о, потом 30о, а после 2000 года под углом 50о – 60о к оси координат. Сейчас эта экспонента расположена почти вертикально вверх. Под таким углом, образно говоря, самолеты не летают. Летать так могут только ракеты и только в космос, с космонавтами на борту. Что сейчас и происходит..."

Коментатор Журналіст Чесний, [ 2009-05-14 15:20:29 ],
на сторінці твору     "Борис Соколов. Геноцид или нет?"   Чесний Журналіст

[14.05.2009 12:27] Стів Комарницький
Про що не згадують російські «фахівці з Голодомору»

«Етнографічний матеріал буде змінено», - сказав уповноважений ОДПУ по Україні. Українських селян мають замкнути в голодне гетто...

В українських медіа останнім часом часто виступають проросійські політики, які завзято відстоюють ідею, що Голодомор України 1932-1933 років - це не більше ніж одна зі сторін загального голоду, який лютував на території Радянської Росії. Вони запевняють нас, що в штучно створеному Сталіном голоді в Україні не було «нічого особистого» по відношенню до України. Просто співпало: неврожай плюс індустріалізація.

Я б хотів двома словами заперечити цим панам. І привести загальновідомі, але замовчувані факти, які підтверджують, що саме українське селянство було мішенню Голодомору. Сталін ненавидів Україну, тому що її існування загрожувало створеному ним нібито марксизму. У листі 11 серпня 1932 року Кагановичу Сталін написав, що вважає, що українські націоналісти, які працюють разом з польськими шпигунами, готують відокремлення України від Радянського Союзу і що Українська партія перетворюється на «карикатуру парламенту». Він різко заявив: «Якщо ми не почнемо виправляти ситуацію в Україні, ми можемо втратити Україну». З листом був ознайомлений особливо уповноважений ОДПУ по Україні Всеволод Баліцький, якого якраз направили до України, щоб виконувати план хлібозаготівель. Нагадаємо, що саме Баліцький, який прославився розстрілами без судів, провів хвилю вбивств і арештів української інтелігенції. Він очолив комісію з введення паспортів, приводом чому послужила "необхідність очистити великі міста від зайвих і антигромадських елементів". В результаті з`явилася ухвала СНК від 28 квітня 1933 року, за якою заборонялося видавати паспорти селянам, що повністю позбавляло їх можливості виїжджати з села.

Також хотів би пригадати і секретну резолюцію Центрального комітету від 14 грудня 1932 року щодо конфіскації зерна. Стає абсолютно очевидним зв`язок між конфіскацією продовольства і наступом на «український націоналізм». Згідно з резолюцією кампанія збору продовольства мали посилити, в той час, як партія очищалася б від «контрреволюційних елементів» і, зокрема, від “буржуазних націоналістів” в українській Компартії. Декрет також вимагав русифікації освіти і преси в Кубані.

Фінальним раундом можна вважати новорічну телеграму, надіслану Сталіним 1 січня 1933 року комуністичним лідерам України. У ній вимагалося, щоб усі в колгоспах були поінформовані про те, що: якщо люди відмовляться від хліба, який вони приховують, їх не будуть переслідувати; якщо вони продовжуватимуть приховувати хліб, вони зіткнуться з найсуворішими методами покарання, які детально описані в Законі від 7 серпня 1932 року, відомому як «закон п`яти колосків», в якому йдеться, що селяни будуть розстріляні.

Це, можливо, найбільш страшна за своїми наслідками телеграма за всю історію України. Перший пункт показує, що весь хліб вилучається з України. Проте другий пункт адресований тим селянам, які не відмовлялися від свого хліба і які, по суті, складали переважну більшість.

Як можна з`ясувати, чи приховують люди хліб чи ні? Єдиний шлях - шукати. Якщо протягом пошукового рейду не було знайдено жодного шматка хліба, то конфіскувалися інші продукти. Підставою для цього були так звані «природні штрафи» і закон, в якому йшла мова про конфіскацію м`яса і картоплі. Проте забиралися всі їстівні запаси. Телеграма Сталіна ініціювала масову крадіжку в українських селян всього продовольства. Величезне число свідчень очевидців зібраних від українців, які пережили Голодомор, доводять, що політика навмисного голодування конфіскацією всього продовольства була здійснена в Україні з початку 1933 року.

В принципі всі директиви, накази і ухвали від 1932-1933 років як ЦК, так і ЦК КП(б) У були направлені на знищення українського селянства, українських інтелектуальних сил і української самосвідомості. Наказом від 5 грудня 1932 року Всеволод Баліцький зобов`язував підлеглих здійснити «негайний прорив, викривання і розгром контрреволюційного повстанського підпілля, завдати рішучого удару по всіх контрреволюційних куркульсько-петлюрівських елементах, які активно протидіють і зривають основні заходи радянської влади і партії на селі». Наказом від 6 грудня цього ж року здійснюється занесення на «чорну дошку» сіл, які злісно саботують хлібозаготівлі. Так і тривало два роки, одними актами радянська влада боролася з «контрреволюцією і націоналістичним підпіллям», іншими - вводила правила трудового розпорядку в колгоспах, якими встановлювався жорсткий контроль і практикувалися каральні санкції за невихід на роботу і заборонялася робота поза колгоспом без дозволу його правління. Одними наказами сталінський режим ставить завдання з агентурно-оперативної роботи, щоб «не дати повернути на Україну капіталістичний лад». Іншими ж указами влада забороняє селянству видавати паспорти і не допускає виїзду в інші райони. Українських селян мали замкнути в голодне гетто.

Ймовірно, фраза, що приписується одному з комуністичних лідерів, на виступі в Харківській області в 1934 році, що «голод в Україні був навіяний, щоб зменшити кількість українців, замінюючи небіжчиків людьми з інших частин СРСР, і таким чином, відкинути найменшу думку про будь-яку українську незалежність» не має документального підтвердження. Та зате загальновідомою є репліка Всеволода Баліцького, висловлена в бесіді з італійським дипломатом. Один з провідників політики по Україні в період організації Голоду, зокрема, сказав: «Етнографічний матеріал буде змінено».

Віткрофт і Девіс, два західні дослідники, які вважають, що Голодомор є геноцидом, засновують свою точку зору на тому факті, що деяке продовольство постачалося селянам на початку 1933 року. Фактично продовольство було «позичене» селянам, які могли брати участь у весняній посівній кампанії. Якась кількість зерна мала просто полегшити життєздатність обмеженої кількості селян, щоб підтримувати безперервність сільськогосподарського циклу. Павло Постишев, який очолював ЦК КП(б) У, пояснив, що допомога, яка надавалася в лікарнях, повинна служити для тих, хто міг швидко повернутися до роботи, інших - залишали вмирати.

Ми знаємо, що мільйони українців було вбито з метою знищення нації як окремого політичного об`єкту, але все ще знаходяться люди, що намагаються дебатувати це питання. Радянська демографічна статистика показує, що під час Голодомору померло від 3,8 до 4,5 мільйонів осіб. Нові дослідження говорять про 8 мільйонів.

Можна, звичайно, стверджувати, що селянство постраждало з голоду не тільки на українських етнічних територіях. І що спорадичні зразки «природних штрафів», коли у селян відбирали всі продукти, застосовувалися зокрема в деяких областях Росії, оскільки Сталін мав на меті придушити будь-який опір колективізації.

Але тільки в Україні політика навмисного голодування комбінувалася з придушенням національної культури і заборонами на пересування громадян. Величезні масштаби і злочинна мета Голодомору зараз безсумнівні.

Стів Комарницький, Лондон, спеціально для УНІАН


постiйна адреса статтi:
http://www.unian.net/ukr/news/news-315575.html
Коментатор Журналіст Чесний, [ 2009-08-14 21:58:09 ],
на сторінці твору     "Ева М. Томпсон «Після колонії»"   Чесний Журналіст

http://durdom.in.ua/uk/main/article_print/article_id/1113.phtml
09.09.09 Хроника освобождения (Украины)

«Время», ОРТ.
Сегодня ночью, с целью предотвратить геноцида русскоязычного населения в селе Червона Зирка (Красная Звезда) Луганской области, по селу был нанесен упреждающий удар установками «Град». По предварительным данным полностью уничтожено одно подразделение «Просвиты» и бюст Тараса Шевченко. Жителям села российскими солдатами оказана гуманитарная помощь, их обеспечили временным жилищем в виде палаток. После прекращения работы российских установок «Град», на месте кровавых злодеяний украинских боевиков из «Просвиты» обнаружены многочисленые жертвы мирного населения. Прокуратурой РФ возбуждено криминальное дело по статье «Геноцид».

«Сегодня», НТВ
….На данный момент, миротворческие силы РФ, при поддержке артилерии и авиации проводят операцию по принуждению Украины к принятию посла Российской
Федерации. Бронетанковые подразделения российских войск двигаются по направлению к Харькову, Луганску, Донецку. Наши корреспонденты передают об
уличных боях в Севастополе, где вероломному нападению украинской Госавтоинспекции подверглись части Черноморского флота России… Российская авиация работает по аэродромам Львова, Ивано-Франковска, Винницы…

«Вести», РТР.
Депутат Верховной Рады Украины (БЮТ) Валерий Писаренко отозвал свой букет цветов, которым он приветствовал российские танки утром. Вместо цветов Писаренко послал торт солдатам-освободителям от оранжевой чумы-Ющенко.

Михаил Леонтьев, «Однако»:
Однако, здравствуйте! Нельзя сказать, что события развиваются непрогнозированно. Ющенко и его клика показали, что терять им нечего. Крыса, загнанная в угол будет вести себя именно как крыса. Демонстративное нежелание ввести с первого сентября в школьную программу на Украине Закон Божий (Московского Патриархата) никак иначе, чем военная провокация, цивилизованными странами не квалифицируется.

Однако, дело совсем не в Ющенке. Черной не только душой, но и телом администрации Белого Дома придется хорошенько подумать о том, как дальше
строить свои отношения с такой страной, как Россия. Тут мало будет перезагрузки, совершенно ясно, что лидер всего православного и славянского
мира, даже без помощи ядерного оружия способен эффективно указать зарвавшимся шакалам облезлого тигра на их место в новом геополитическом раскладе. Не лишним, также будет помнить и тем, кто вооружал и поддерживает политических банкротов в Киеве, о справедливом возмездии. Аляксандр Лукашенка может бесконечно долго лгать о том, что на Украине не пахали против россиян белорусские трактористы, а Беларусь поставляла украинским агрессорам боевые трактора, и прочую технику, включая тяжелые самосвалы и автопоезда в рамках международного права и абсолютно законно, однако, мораль (значение сего слова в Минске надло полагать забыли вовсе) выше чем закон. И
аморальность, вместе с предательством наказывают! И наказывают жестоко.

Максим Кононенко, Mr.Parker, блоггер
…Я давно говорил и буду повторять – всех хохлов надо убить. Просто потому, что ублюдочнее хохлов только британцы. И если бы, в 2004-м, хохлы послушали меня и просто убили Ющенко, всего этого могло бы и не быть. Так что – сами виноваты. Вот такой вот пиздец.


Генерал Наговицын, из интервью новостным телеканалам:
«Также обнаружены в огромных количествах дипломатические молдавские, польские, венгерские и румынские номера. Особый интерес представляют
дипломатические тракторные белорусские номера…»


Аркадий Мамонтов, для тех, кому виднее будет, откуда дать в эфир (Рабочие наброски: материал строится на противопоставлении ужасных злодеяний и
варварства т.н. «украинцев» и спокойной силы, морального облика и культуры русского солдата. В материале должно быть: много гуманизма, оптимизма и немножко жизнеутверждающего юмора.):

«…Она плачет чистым русским языком, которого ее лишили в кинотеатре больше года назад. Над Ксенией Бочаровой издевались методично и зверски, почти с рождения. По злому украинскому умыслу, ее, еще беззащитным ребенком, паспортист записал Оксана Бочарив. Невозможно передать всю глубину страданий и унижений в полуфашистском государстве, на Украине, девочки, чья мать русская из под Фастова, а отец – русский из Хырова (Хырив – так, в период более чем 900 летней западенской оккупации Червонной Руси, называли древний русский Херов-град). Дочь двух русских людей носила фамилию и паспорт, с которой невозможно без проблем пройти мимо московского милиционера…
…Кирилл еще слишком маленький, чтобы понимать, что его спасли от пожизненного проклятия писать каноничное «Кирилл» не только с одним «л», но
и с неприличным звучанием - «Кырыло». Спасли вот эти самые, простые русские парни, сидящие на броне БМПшки. Он играет и смеется возле своего
разрушенного до основания, в котором не осталось даже унитаза, дома. Когда сильно приспичит – Кирилл без проблем ходит в туалет к российским солдатам, простым русским парням, несущим культуру, мир и цивилизацию. Парни соорудили
красивый походно-полевой туалет, в котором есть даже унитазы. Говорят, чтобы создать столь культурный обьект, унитазы собирали по всему селу…»

Владимир Жириновский, из интервью:
«Всех выслать! Всех! Хохляцкая мафия! Со времен Екатерины ни к чему не пригодны! Только разбойничать, воровать. Вы посмотрите – вся преступность в России, кто? Да хохлы! Только они. Все маньяки – Чикатило, например. Они воруют, они воруют рабочие места! Куда пойти русскому работать? Одни хохлы и таджики кругом. У русского выхода нет! Он от того и пьет. Они спаивают
великий русский народ!»


«Комсомольская правда», боевой репортаж с места событий:
«Генерал Х-улев принимает решение:
- Колонну поведу я!

…прыгаем на броню. Возле нас садится сам генерал. С другой стороны – капитан в майке маскировочного грязно-белого цвета и начищеных кирзачах. Капитан
ловит мой взгляд на кирзачи. Угрюмо цедит сквозь зубы:
- Туфли были ахуенные, но пришлось продать…

Идем колонной. Довольно быстро. Успеваю разглядеть яблони, нагнувшие свои ветви под тяжестью плодов над самой дорогой. Мой приятель Гена яблонь разглядеть не успевает – его буквально сносит с башни БМДшки украинская
ветка с многочисленными яблоками!
- Хохлы! - страшно орет над ухом капитан в начищеных кирзачах.

Колонна останавливается, падаем в мягкую пыль на траву возле дороги. Пальба со всех сторон. Краем глаза замечаю, как в меня целится граненым стаканом со смещенным уровнем самогона здоровенный детина в веночке и с оселедцем!
- Я журналист! Пресса! – кричу из последних сил.
- А я – киллер! – отвечает детина.

Успеваю наговорить на диктофон последнее «прости» жене, детям, теще, тестю, главному редактору, нашему бухгалтеру, еще нескольким десяткам друзей и знакомых, Дмитрию Анатольевичу Медведеву и Владимиру Владимировичу Путину (Медведеву, впрочем, успеваю только написать маленький комент в блог).

Вдруг, капитан в начищеных кирзачах прыгает на детину и, буквально своим телом закрывает меня, принимая в себя весь губительный заряд страшного
стакана! Опешивший детина стоит возле дороги и я наконец-то разглядываю в умиротворенных чертах, того кто в меня целился, девушку…

Повсюду валяются безжизненные тела, молоденького лейтенанта рвет с непривычки в придорожный кювет, возле гусеницы БМДшки, люто бьет рукой по земле и плачет седой прапорщик:
- Я ж говорил! Нахрена соваться! Колонной!... Нет больше колонны! Нет!!! Из самогона! Всех положили…

Остатки штабного батальона стягиваются к командирской машине. Она без гусениц, без пушки, без двигателя – украинский 1-й, отдельный Харьковский батальон истребителей танков полностью прет из танка все без промаха, влет
продавая… Сбоку стонет генерал Х-улев, потирая отбитое ниже поясницы место.
Вторая война. Второе ранение. В то же место. Герой!...»

***

Если кто-то находит все написанное чистейшей воды бредом, выдумкой и провокацией – пусть послушает Дугина . Или
посмотрит Медведева . Там тоже смешно. Я бы сказал – смешнее. Однако еще и интересно – у кого на уме то, что у них на языке?


Канаріс (12.08.2009) durdom.in.ua
Коментатор Редакція Майстерень, [ 2009-10-31 18:43:02 ],
на сторінці твору     "Свинячий грип. О чём молчит Америка"   Чесний Журналіст

Я найменше би хотів, аби в результаті ось таких публікацій, шановний "Чесний Журналіст", виникали конфронтації, особливо на тему міжнаціональних стосунків.

Чи є зло у світі? Так, є. Але глибоко сумніваюсь, що воно персоніфіковане. Висловлю навіть явно конфронтаційну думку, що дуже часто навіть ті особистості, які запам'яталися в історії людства як жахливі злочинці, розпочинали з начебто добрими помислами - допомогти народу, нації, порятувати світ від одного, від іншого...
Але чим усе закінчувалося?.. Будь-хто може попасти під керівний вплив зла? Напевно так, але для цього повинні бути "злі" причини?

Тому, коли згадують Рокфеллера, який ніби-то щось організовує, я згадую того ж Сократа, котрий наполягав (за словами Платона), поміж іншими різними ідеями, і на тому, що зразкові міста не повинні бути густонаселеними - 30 тисяч і досить. І це цілком може стати підставою для когось почати знищувати всіх зайвих.

Але проблема із Рокфеллером і іже з ними (впливовими особами з різних країн, народів і націй) схоже, таки є, правда ж? І в чому вона?

Особисто я, як напевно і кожен із нас, не проти був би, якби наші персональні сім'ї не зникали, не губилися, а трималися своєї традиції, мали статки. І якщо якісь сім'ї тримаються купи і імені - то це не є погано?
Погане інше - відчуття загрози. Наявна ця загроза, чи насправді не має її, але відчуття присутнє. І воно стає усе гострішим. Про що це говорить? Напевно лише про те, що прийшов той час, коли все закрите, повинно ставати явним. Що людство має знати все про потаємні угрупування в ньому, навіть тоді, коли ці потаємні угрупування створені і діють во благо людства, не кажучи вже про ті організації, які працюють лише на себе.

Кожна влада повинна бути підконтрольною своєму виборцю, своєму електоральному чи економічному полю. Гроші, як інструмент будь-якої влади, не повинні народжуватись невідомо де, і невідомо де зникати - і тут повинна бути повна прозорість.
Інакше біда.

І не важливо, які прізвища носять впливові люди - їх діяльність повинна бути прозорою для людства. Тільки в цьому проблема, і більш ні в чому. І очевидно, що ця прозорість із року в рік зростає і перед нами останні темні місця, що невдовзі висвітляться.
Але боюсь, що світ тоді сильно зміниться, доведеться багато чого розпочинати заново. Чи не це спиняє зараз справжню еліту людства? :)

В кінці своїх сентенцій хотів би переповісти одну, добре відому історію, яка, сподіваюсь, додасть світла в темні закутки.

"Професор в університеті задав своїм студентам ось таке запитання :
- Усе, що існує, створене Богом?
Один студент сміло відповів: - Так, створене Богом.
- Бог створив усе ? - перепитав професор.
- Так, сер, - відповів той самий студент.
Тоді професор висловив нове запитання: - Якщо Бог створив усе, виходить, Бог створив і зло, раз воно існує. І, згідно з тим принципом, що наші справи визначають нас самих, виходить, Бог є зло.
Студент притих , почувши таку відповідь.

Професор був дуже задоволений собою, бо він, начебто, ще раз зумів довести студентам, що віра в Бога - це міф.
Та тут ще один студент підняв руку і сказав: - Чи можу я задати вам запитання, професоре?
- Звичайно, - відповів той.
Студент підвівся й запитав: - Професоре, а холод існує?
- Що за питання? Звичайно, існує. Тобі хіба ніколи не було холодно? Студенти засміялися над запитанням парубка.
Парубок ж бо відповів: - Насправді, сер, холоду не існує.
Відповідно до законів фізики, те, що ми вважаємо холодом, у дійсності є відсутністю тепла. Людину або предмет можна дослідити щодо того, чи володіє вона, чи передає енергію. Абсолютний нуль (-460 градусів по Фаренгейту ) є повна відсутність тепла. Уся матерія стає інертною і нездатною реагувати при цій температурі. Холоду не існує. Ми створили це слово для опису того, що ми почуваємо при відсутності тепла.
І студент продовжив: - Професоре, а темрява існує?
Професор відповів: - Звичайно, існує.
Та студент чергово заперечив: - Ви знову не праві, сер. Темряви також не існує. Темрява, в дійсності, є відсутністю світла. Ми можемо вивчати світло, але не темряву. Ми можемо використовувати призму Ньютона, щоб розкласти біле світло на безліч кольорів і вивчити різні довжини хвиль кожного кольору. Але ви не можете виміряти темряву. Простий промінь світла може увірватися у світ темряви і освітити його. Як ви можете довідатися, наскільки темним є який-небудь простір? Ви вимірюєте, яка кількість світла наявна. Чи не так?
Темрява - це поняття, яке людина використовує, щоби описати, що відбувається при відсутності світла.

Зрештою , парубок запитав професора і таке: - Сер, а зло існує?
Цього разу вже менш упевнено, професор відповів: - Звичайно, як я вже і сказав, ми бачимо його щодня. Жорстокість між людьми, безліч злочинів і насильство у всьому світі. Ці приклади є нічим іншим, як проявом зла.

На це студент відповів: - Зла не існує, сер, або, принаймні, його не існує для нього самого. Зло - це проста відсутність Бога. Воно схоже на темряву й холод - слово, створене людиною, щоб описати відсутність Бога. Бог не створював зла. Зло непорівнянне з вірою або любов'ю, що персоніфікують світло й тепло. Зло - це результат відсутності в серці людини Божественної любові. Це як холод, який наступає, коли немає тепла, або як темрява, яка наступає, коли немає світла."

Професор сів. Ім'я молодого студента було Альберт Ейнштейн. Така ось притча чи то бувальщина...
1   2   3   4   5   6   7