Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Віктор Цимбалюк (1971)
...Хто то ходить полем,
Хто то ходить голий?
Чи то ти, моє серце,
Чи то ти, моє Сонце?...


Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Катерина Савельєва, [ 2010-08-14 23:40:04 ],
на сторінці поезії     "ВЕЛЕС"   Цимбалюк Віктор

Коментатор Віктор Цимбалюк, [ 2010-08-17 15:12:15 ],
на сторінці поезії     "ВЕЛЕС"   Цимбалюк Віктор

Коментатор Віктор Цимбалюк, [ 2010-08-18 14:35:28 ],
на сторінці поезії     "Один з нас"   Цимбалюк Віктор

"Святий є Бог - Отець Всесвіту. Свят Бог, Чия Воля виконується Його власними силами. Свят Бог, Який бажає бути відомим і який відомий тим, хто належить Йому. Свят єси. Хто Словом створив усе суще. Свят єси, чий образ відображає уся Природа. Свят єси, Якого не сотворила Природа. Свят єси, сильніший над усіляких сил. Свят єси, величніший над усіляких величностей. Свят єси, вищий над усіляких похвал. Прийми ж чисту словесну требу непорочної душі і серця, що здіймається до тебе, о невимовний, о, неописуваний. Той, якого одна тільки тиша може назвати.
Молю тебе, ні за яких негараздів не дозволь мені звернути зі шляху істинного, дай мені Знання нашої сутності, дай мені силу, просвіти милістю Твоєю тих, хто суть у невігластві, братів мого племені, дітей твоїх. Я вірю у тебе і свідчу про Тебе, я іду до життя і Світла. О, Отче, благословен будь; людина, що належить Тобі, бажає розділити твою святість, бо Ти дав їй на це повну владу."

Поймандр Гермеса Тричівеличного

...Як давно це було написано... І як же необхідно це зараз!...
Коментатор Віктор Цимбалюк, [ 2010-08-18 15:21:53 ],
на сторінці поезії     "Один з нас"   Цимбалюк Віктор

...Дякую, Володимире! Про "неофіта" спробую пояснити. Як ви знаєте, неофіт, іншими словами - це новопосвячений, новонавернений, тобто, "той, хто хоче отримати нову інформацію". У даному випадку цей неофіт має "проснутися" бо "задрімав", і "згадати". Тобто, автор говорить про людину в онтологічному контексті, завдання якої - зростати духовно. Ну, а Дуб - це Дерево Життя. (Згадайте "В катакомбах" Лесі Українки. Герой хотів бути вищим, а його намагалися загнати в канон. Тому і неофіт.)
Тепер про останню строфу. "Фіта"(самоусвідомлення) і "зело"(незвідане)- дев`ять і шість - дві букви кирилиці, які показують напрям руху цього духовного зростання: від незвіданного (6) до самоусвідомлення (9). Символічно: шість переходить у дев`ять. Волхви відали і вміли користуватися цією буквально-конкретною наукою. Тому і "фіта"...
От, наприклад, є такий вираз: "віддячити сторицею" Ви ніколи не задумувалися над тим, що це означає "буквально"?
Коментатор Тетяна Малиновська, [ 2010-08-20 10:21:03 ],
на сторінці поезії     "Один з нас"   Цимбалюк Віктор

Коментатор Віктор Цимбалюк, [ 2010-08-21 12:26:33 ],
на сторінці поезії     "Один з нас"   Цимбалюк Віктор

1   ...   21   22   23   24   25   26   27   28