Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Юрій Сидорів (1960 - 2020)

Отримані коментарі | Залишені вами коментарі| Інші коментарі

Коментатор Юрій Сидорів, [ 2019-12-26 19:17:42 ],
на сторінці твору     "замітки"   Місяць Сонце

Алюзії - як упізнавані як за відомими назвами (чорний обеліск від Е-М. Ремарка etc - за необхідності додам інші "ет кетери" чи "ет цетери"), так і за новими (бо не вживав дофамінів, але вже знаю, і можливо, не без користі для мене) або погано відомими і більше подібними до дежавю тодішнього давнього післявоєнного та воєнного песимізму, якщо не малося на увазі щось друге на зразок модних течій у мистецтві...

Прочиталося досить впевнено та без особливо серйозних зайвих навантажень для мозгової діяльності - більше того, будь-які тимчасові навантаження вели від відкриття до відкриття (на зразок ефекту від старечого склерозу, за якого кожний ранок сприймається як перший вихід у світ (like "згадати все" з Арні Ш-гером у головній ролі) - де діагоналями як методом швидкого читання, де з зупинками для розгадки чергової алюзії тощо.

Якщо казати більш стисло, то читається і читатиметься далі. Бо як і буває, заключні рядки читач уже бачив. І все, що передувало, теж. Тепер можна візнику не гнати коней. Бо таки цікаво крутити головою, бо є на що подивитися. Розглянуто досить мало, а бачено швидким алюром все що пройшло повз детальний розгляд. Не за причини байдужого перегляду, а за швидкості. Авторський замисел або я так читав. Рапід, одним словом. Зоровий і чуттєвий - якщо трьома.

Дякую,
Візник-читач
Ю. С.
(to be continued)
Коментатор Юрій Сидорів, [ 2019-12-26 20:04:48 ],
на сторінці твору     "замітки"   Місяць Сонце

якщо тезами, то:
- як Коран не можна прочитати швидше 12-ти днів, так інші взірці прози (звичайно, якщо вони писалися не для пасажирів електричок і маршруток), за лічені хвилини чи інші терміни (в залежності від кількості знаків)
Тож десь такий і ефект і в даному випадку - не швидко і не довго, а де дуже довго, то це вже швидше жирафове питання того чи іншого жирафа;
- на мою думку, читачу запропоновано досить цікавий текст - щоправда, дивлячись для якого. Такого як я Ваша проза зацікавила. Навіть дивуюся, де були мої очі рік або й десяток їх назад.
Я навіть не знав, що Ви написали переклад, у якому вийшов інший готель "Каліфорнія", більш ближчий, скажімо, до західних кордонів нашої країни. У тому тексті мені не дуже припав до вподоби рядок з "Рече" і спірітом, який мені більше видався людиною, аніж напоєм. То такий відмінок.
Я не дуже "западаю" на прозу, бо можна згаяти час, а нічого путнього взамін не отримати. Чиясь любов, чиїсь проблеми та радощі з успіхами. Можливо, я таки дещо втрачаю, але мені здається, що сьогодні я дещо знайшов (у прозі, а у віршах - трішки раніше).
Повернувшись до питання "12-ти днів", зауважу, що я одного з них сьогодні не згаяв. На черзі наступні.
Користуючись моментом, скажу, що ця ніч почалася з гумору - гарного здорового "пиріжкового" гумору. Він був Вашим. Наразі працюю над своїм, розриваючись між двома бажаннями. Ні, вже трьома.
Гіперактивне посилання спрацювало :)

Ю. С.
Коментатор Юрій Сидорів, [ 2019-12-27 06:53:51 ],
на сторінці поезії     "***"   Шкіндер Тамара

1   ...   208   209   210   211   212   213   214   215   216   ...   243