Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Василь Юдов (1965)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Світлана Костюк, [ 2013-08-07 08:07:44 ],
на сторінці поезії     "Небоплин для душі"   Юдов Василь

Коментатор Світлана Костюк, [ 2013-08-12 22:50:21 ],
на сторінці твору     ""Мирна війна" Концепція"   Юдов Василь

Коментатор Олександр Олехо, [ 2013-08-13 18:30:26 ],
на сторінці твору     ""Мирна війна" Концепція"   Юдов Василь

Якщо центральні владні структури не у повній мірі або спотворено виконують свої функції - це симптоми недолугості не окремих людей у владі, а цілих структур, бо суть їх настільки перекреслена і знівельована тими "державниками", що потребує не тільки заміни одних людей на інших, а й реформування владних структур, бо відновити довіру дуже важко, наприклад, до тієї ж судової системи у тому вигляді, в якому вона зараз знаходиться.Чисто теоретично, звичайно, так: влада - це спосіб самоорганізації країни, розподілений на окремі гілки. Але, якщо коріння гниє, то і гілки не будуть здоровими. Ви кажете про окремих запроданців. Наведіть хоча б один приклад судового рішення супроти побажань влади. Я таких не знаю. Ну хіба що за великі гроші і там, де це не особливо зачіпає інтереси наших поводирів. Ці структури самі себе очищають від того чесного, що могло би служити народу. Моралі нема, Бога дозволили, а його не бояться, ним маніпулюють. Роботи непочатий край і у першу чергу із себе. Але з нашим менталітетом, це процес довготривалий і під великим питанням.
Коментатор Василь Юдов, [ 2013-08-13 22:10:29 ],
на сторінці твору     ""Мирна війна" Концепція"   Юдов Василь

Ви не правильно розміщуєте коріння. Коріння державотворення не вгорі владних структур, а якраз внизу, у цінностях суспільства. Міф про те, що реформувавши ліжка у борделі всі повії стануть дівами Маріями, актуальний для показухи якого-небудь дійства саме серед лозунгів, а не дійства.
Якщо у суспільстві є нормою порядності давати і брати хабарі, то при чому тут влада, яка відзеркалює норми і бажання суспільства? Створіть найідеальніші системи влади, узаконьте найзаконніші антикорупційні закони, а у головах носіїв культури залишаться неписані норми (це ви називаєте менталітетом) які матимуть пріоритети в житті. (будуть давати хабарі, щоб не давати хабарі...)
Тут потрібна культурна революція, яка призведе до кровопролиття і тим самим послабить державу, бо будуть винищуватися носії культури, мешканці території держави. Звичайно таку революцію завжди будуть підтримувати потенційні загарбники.
На тепер єдиний вихід - розсаджувати норми моралі і порядності саме внизу, там де коріння. А гнилі гілки самі відпадуть з часом, відродивши нові пагони. Хто цим повинен займатися - влада? І чи треба для такого доброго діла рватися до владних структур?
Цим потрібно займатися прогресивним носіям культури - журналістам, літераторам, громадським діячам. Натомість вони вмостилися в центрі на гнилих гілках владнимх структур і розхитують ці гіляки, щоб зламати. Це приведе до того, що звільниться місце мід сонцем для гілок іншого чужого дерева... А своє згниє...
Коментатор Олександр Олехо, [ 2013-08-14 22:17:12 ],
на сторінці твору     ""Мирна війна" Концепція"   Юдов Василь

Пане Василю, чи я не так висловився, чи Ви мене не так зрозуміли, але ніхто і не розміщує коріння на рівні гілок. Коріння – це ми, пересічні українці, і наші, як Ви кажете, цінності.
Але коріння хворе, тож і говорити про здорове гілля не варто. Нема однозначних рецептів, як його лікувати – як зміцнити людську мораль, духовність відокремити від сурогату, цінності від підміни насправді, а не у вигляді галочок «виконано!». Хіба можна сподіватися, що слово сумління внизу переважить негативний вплив від численних прикладів неправедного судочинства, корупції, безкарності і т. д.? Я маю сумніви. Одних носіїв культури для місії очищення суспільства замало. Потрібні приклади моральності серед політиків, бізнесу, відомих загалу людей і чим більше їх буде, цих світочів, на древі держави, тим скоріше визріє позитивна маса змін, що поверне нашим цінностям їх справжність, змінить усіх нас на краще. Потрібно багато ще чого. Вічне питання «Что делать?» не має планових відповідей, але роздуми, до яких воно спонукає, корисні у будь-якому разі. Я не заперечую Ваші погляди і ідею Вашого твору. Просто маю своє бачення і висловлюю його, можливо, трохи сумбурно, бо тема удосконалення людини, а через неї всієї громади, тривожила не один філософський розум світового рівня і нам, мислителям місцевого масштабу, вона не повинна здаватися такою, з якою легко розібратися. Ваш твір набагато ширший того, про що я пишу. Але не варто обговорювати усі проблемні питання відразу, бо це поверхнево і займає багато місця. Єдине, про що б я ще висловився, це ліжка у борделі. Їх заміна ніщо не вирішує, як і заміна одних жриць кохання на інших. Але трансформація структури розпусти у структури культури і виховання(наприклад інститут благородних дівиць) у корні змінює їх суспільну користь і цінність. Дякую за увагу.
Коментатор Василь Юдов, [ 2013-08-14 22:44:32 ],
на сторінці твору     ""Мирна війна" Концепція"   Юдов Василь

Коментатор Лілія Ніколаєнко, [ 2013-09-01 16:24:15 ],
на сторінці поезії     "Остання троянда"   Юдов Василь

Коментатор Світлана Костюк, [ 2013-09-01 16:53:58 ],
на сторінці поезії     "Остання троянда"   Юдов Василь

Коментатор Василь Юдов, [ 2013-09-01 17:49:48 ],
на сторінці поезії     "Остання троянда"   Юдов Василь

Коментатор Лілія Ніколаєнко, [ 2013-09-01 17:57:31 ],
на сторінці поезії     "Остання троянда"   Юдов Василь

1   ...   5   6   7   8   9   10