Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Ярослав Петришин

Отримані коментарі | Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Ярослав Петришин, [ 2011-10-27 18:07:22 ],
на сторінці твору     "***"  

В цілому згоден, Сергію! В ваших словах є багато правди. До речі, на цей текст я наткнувся уже пізніше, також десь через рік після написання вірша. Але він настільки загострив моє відчуття несправедливого відношення світу до нещасних маленьких діток, що я вирішив його тут привести. Ну і звичайно, ще через якусь співзвучність до моєї поезії. Зрештою, поезія поезією, а оце відчуття шоку після прочитання цього тексту, мені здається, робить більше від будь-якої поезії. І якщо хтось після прочитання цього задумається над тим, а чи я щось зробив для того, щоб допомогти таким діткам, то це вже буде якимось виправданням для мене.
Це ж майстерня. І мені цікава реакція людей на щось подібне. Це щось з розряду психологічного експерименту. І ваш (як і Олі Лахоцької) відгук - це також одна з реакцій на нього. Звичайно, що найпростіше - це обмежити себе самоцензурою. Але самоцензура ніколи не дасть відчуття реального сприйняття чогось інщими людьми. Тому вже вибачайте , якщо зачепив вас за живе. Це без іронії. Бо таки розумію, що такі тексти важко сприймаються.
І звичайно, що в збірці моїх поезій (якщо до неї дійде) цього тексту не буде.

Дуже ціную вашу думку! А з тим, що говорили про комбінацію епіграфу з текстом поезії - абсолютно з вами згоден!

Дякую!
Коментатор Ярослав Петришин, [ 2011-10-27 18:08:54 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Ярослав Петришин, [ 2011-10-27 22:07:33 ],
на сторінці твору     "***"  

Олю, я міг би багато чого пояснювати - що я зовсім не хочу похизуватися тим, що я вправний поет, чи, навпаки, що я цим віршем хотів донести щось таке, про що ніхто не здогадувався. Не бачу в цьому ніякого порно. (про епіграф я уже пояснював). так, вважаю наш світ досить таки несправедливий. І найбільше відчуваю це, коли бачу чи чую повідомлення про хворих діток - скільки зараз повідомлень про те, як нещасні батьки продають останнє, щоб зібрати гроші на їхнє лікування! І дай Бог лише, щоб це допомогло! А статистика таки сумна. І хто, що б не говорив мені про Божу справедливість, що ми самі, чи наші діти в цьому винні -(достатньо лише згадати ці моменти) - і для мене це будуть слова Анни Герман, яка роз"яснює народу порядність і справедливість української влади на чолі з нашим гарантом. Адже, що не кажи, вони також в якійсь мірі справедливі для тих, хто не пхається під їхні кортежі, під дула п"яних міліціонерів чи просто справно віддає йім те, що вони хочуть і готовий задовільнитися тим, що йому залишиться.
Тільки оцю несправедливість хотів показати. Інша справа, наскільки майстерно це мені вдалося.
А з такими закидами (а що ти хотів цим сказати?) можна підійти до любої мелодрами, трагедії чи фільму про війну. (згадую зараз "Баладу про солдата". Що автори хотіли сказати тим фільмом? Що війна жорстока, безжалісна? що не потрібна вона? згоден. і хіба це відкриття? чи хтось їх послухає - і не буде більше війни? ні, звичайно. а я все життя пам"ятаю ту сцену, як мама вибігає на дорогу виглядати свого сина... і кожен раз, коли її згадую мені серце обривається. і чи я відчуваю катарсис після того фільму? чи є в тому якийсь оптимізм? ні, тільки жаль, що той солдат не вижив... а що було б авторам поміняти фінал фільму? скільки людям підняли б настрій після перегляду фільму! але ж - ні. все той же мазохізм... такі закони жанру...)
тому не обов"язково звинувачувати мене в тому, що є нормальним для людської істоти. мучитися,співпереживати. включати кримінальні новини з надією, що зараз покажуть якесь дуже криваве вбивство і жертв має бути дуже багато!, щоб потім їм поспівчувати і потішитися, що з нами такого не сталося... про це, до речі, недавно говорив Стів Джобс як про одне з відкриттів свого життя.

Така ти, Олю! Критикуєш мене. А потім цитуєш в своїх віршах!)
Коментатор Ярослав Петришин, [ 2011-10-27 22:08:17 ],
на сторінці твору     "***"  

1   ...   13   14   15   16   17   18   19   20   21   ...   33