Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Олександр Олехо (1954)
Граматичні помилки були, є і будуть! За шкільні роки не написав жодного диктанту без хоча б однієї помилки. Каюсь, каюсь, каюсь...


Отримані коментарі | Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Олександр Олехо, [ 2014-12-10 10:45:19 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Олександр Олехо, [ 2014-12-11 22:11:07 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Олександр Олехо, [ 2014-12-13 22:07:06 ],
на сторінці поезії     "Арифметика"   Залізняк Світлана Майя

Коментатор Олександр Олехо, [ 2014-12-15 13:38:24 ],
на сторінці поезії     "Пародія на "Арифметика ""   Олехо Олександр

Коментатор Олександр Олехо, [ 2014-12-20 22:54:38 ],
на сторінці поезії     "* * *"   Олехо Олександр

Коментатор Олександр Олехо, [ 2014-12-21 18:05:30 ],
на сторінці поезії     "* * *"   Олехо Олександр

Так, червона інструкція з’явилася, але, мабуть, я зробив щось не так, бо написане не відтворилося. Тому не ризикую і пишу у ворді, щоб скопіювати на сторінку. По-перше, закінчення ваше мені більш до вподоби. Якщо ви не проти, я міг би «позичити». Далі про тверде і м’яке. Знаєте, у хащі ваших філософсько-естетичних мудрувань легко заблукати, досягаючи їх сутність. Отож, моє бачення: тверде, закостеніле, кістяк – це щось із наступного ряду – особистий світогляд, тональність, деяка категоричність у висновках, упізнання і повторюваність образів й метафор, приземленість і буденність творчості, суб’єктивність узагальнень, аматорське споглядання та інше. Можливо, не вгадав, тоді на цей прикрий випадок і допоможе «інше» у вашому трактуванні. А м’яке, світле, прозоре – це як весняний ручай: біжить, вбираючи «проміння через обсяг», дзюрчить, вбираючи різноголосся і легкість живого довкілля. Це як промінь світла в ночі – вказує шлях і обнадіює. Це як спілкування із космосом душі. Це як дотик до високого через подолання особистого порогу байдужості. Але для цього треба бути справді поетом(як кажуть, з Божою іскрою), а не просто віршувальником . Хіба більшість цього не хоче? Звичайно, хоче, як і я, до речі. Але як досягти? Через тривалу «відкритість і розуму і серця», щоб не споглядати, а залучати? Це легко сказати, та важче утілити. Як би хто не відкривав своє серце Творцю, не маючи від природи поетичного дару, навряд чи він може стати Поетом. Щирим християнином, доброю людиною, непоганим віршувальником – так, але Поетом, Митцем, мабуть, ні. Видатні досягнення – це, як кажуть, 1% таланту і 99% важкої праці, але без тієї одинички також нічого не буде. М’яке, що огортає душу у шати Божого дару, дається якимось незбагненним провидінням, а не кількістю написаних віршів. Я особисто написав доволі багато віршів уже тут, на ПМ, і навіть почерпнув багато чого корисного, але хіба можу, кладучи руку на серце, стверджувати про свої значні досягнення? Інколи думаю, що взагалі варто відійти від цього процесу, але в той же час, якби не було армії подібних мені ЛП, то і справжніх поетів було би менше, бо масовість віршувальників в деякій мірі спонукає талант до праці. Я би й хотів «кістяк» своїх віршів одягнути у м’яке, світле прозоре легке піднесене, але одного бажання мало. І справа не тільки у моєму світогляді, а мабуть у тому 1%. Тому і пишу так, що критично оцінюється вами як переважання твердих складових. Далі і не знаю навіть, що ще сказати. Запевнити, що ось-ось м’яке почне з’являтися, маскуючи непривабливий кістяк від уважного оцінювання, лиш дайте трішки часу? Глупство. Може мені дійсно покинути віршувати, бо особливого сенсу, крім уподобання самого процесу творчості, я не бачу. Є ще одне сподівання, що може колись якось десь напишеться щось таке, що комусь запам’ятається, а не кане безслідно в архів часу. Але ж для цього потрібно весь час писати… Загалом дякую вам за коментар, бо заставив трохи задуматися над власним поетичним «Я».
Коментатор Олександр Олехо, [ 2015-01-23 15:09:55 ],
на сторінці поезії     "Я – Волноваха! Я – уся країна…"   Олехо Олександр

Шановна Світлано, винуватих аж занадто і багато хто з них хотів би, мабуть, змінити своє минуле, щоб не було отакого сьогодення, але не можна, як кажуть, «бути мудрим, як дружина потім». Якщо посипати свою голову попелом, забуваючи, хто цей попіл продукує, то краще відразу визнати себе винним у всіх гріхах, справжніх і надуманих. Колись була у політиці пані Вітренко – наймудріша жінка усіх часів і народів у питаннях суспільно-економічних відносинах. Чимось Тетяна Монтян на неї схожа. Та ж таки безапеляційність, цілковите увірування у бездоганність своїх суджень. Вона стільки сил витрачає на паплюження української громади(не тільки керівництва), що не залишає собі і крихти сил на об’єктивне оцінювання «досягнень» ДНР і ЛНР, а особливо тих, хто стоїть за ними. Якби не цей нюанс, то дивився би до кінця, а так двійко хвилин. Я упевнений, що 99% нинішньої трагедії сидить у кремлівських кабінетах. У вас, мабуть, на це інший погляд. Час розсудить. Сподіваюся, що нинішні українські(чи не українські?) політики – це перехідний етап у становленні тієї держави, яка нам мріється. Але треба час, терпіння,віра і дух Майдану, щоб ніякі відступники не спотворили прагнення простих людей відчувати себе людьми, а не бидлом. Це так, без дискусій.
1   ...   17   18   19   20   21   22   23   24   25   ...   27