Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Редакція Майстерень (1963)

Отримані коментарі | Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Редакція Майстерень, [ 2017-02-04 21:01:09 ],
на сторінці поезії     "Моє кохання"   Ярема Наталія

Коментатор Редакція Майстерень, [ 2017-03-24 11:58:21 ],
на сторінці твору     "***"  

О так, Світлано-Майє, Сергія Осоку завжди цікаво читати. дякую, що нагадали про цю корисну для більшості статтю.

Завжди є важливим публічний процес, в тому числі і в творчості. Принаймні, на початках публічність просто неминуча, бо така, схоже, природа зростання особи. І тут починаються рівні перебування. )
Це як орбіти електронів навколо ядра атома. Тут все закономірно.
Звичайно і на найпростіших рівнях існує гармонія, Істина і всі інші правила, але при долученні нових і нових рівнів, особа найчастіше перебуватиме в стані хаосу, аж доки не наводить лад із приєднаним, і цілісністю конструкції в цілому.
На жаль більшість, неусвідомлено додаючи рівні, поринають в хаос і залишаються там інколи назавжди, доки знову не випадають назад, на простіші рівні існування.
Це я так, картинку собі уявив. )

Всі рівні важливі і для Поезії, вони всі реальні в Поезії. І їх всіх потрібно перейти, долучаючи одне до одного, аж доки те все не захитається під ногами ).
Тоді знову донизу, і змінюєш-уточнюєш фундамент, означення, поняття, базові камертональні звучання. Так долаєш у т.ч. і творчі кризи. Або ж не потрапляєш в них надмірно глибоко, коли бетон констркції власного "я" вчасно змінюєш на сяєво проміння ). Чим легша і пластичніша твоя особиста конструкція, тим вона адекватніша, і тим вона простіше і якісніше реагуватиме на уточнене звучання Істини з твоїм виходом на нові рівні.
Тобто, і для Поезії надважливим є стан автора, фактично, автор у стані хмаринки ейфорії - вже втілення самої Поезії. Але, насправді, в більшості випадків це не ейфорія в чистому вигляді, а бетон у стані легкого тремтіння від тих чи тих супутніх факторів. Бетон штампів, бетон перекручених і сфальшованих понять, бетон сфальшованої релігійності,і всі інші бетони на купу...
Поезія, як і будь-яка творчість, будь-який творчий ПРОЦЕС, надає можливість все тоншого і тоншого звучання нашого "я", надає можливість трансформації нашого "я" - від бетону до хмаринки ейфорії. ). При чому, ця хмаринка ейфорії енергетично буде набагато потужніша, хоча і малопомітна для інших, з низьких рівнів (суто енергетичного) перебування.
Важливий ПРОЦЕС зростання особи. І суто словесність цієї особи буде лише слідом від літака, що набирає висоту. Так, звісно, ці сліди теж можуть бути живими. Точніше, живими є все і вся, що має власну енергію. Кожна ідея, це щось живе, піддатливе до конструювання в означені символи, а символи розпочинають, складають, заповнюють і мову, і буття, і творчість, й інший тілесно-безтілесний конструктив...
Тобто, ще до слів, до стилів, до тексту, до будь-чого, спершу є безмежний Всесвіт від найдрібніших до найбільших ідей всього і вся, котрі складають систему керування всього і вся. Це неосяжно для нас. Але це відчутно кожному з нас. І, схоже, саме цей загальний хор складається в Істину. Вона звучить з мозаїки наших поетичних спроб - то виразніше, то глухо, але вона є в кожній поетичній спробі, ось в чому парадокс, радість і трагедія моменту. )
Нестійке - не гармонійне, розвалиться до складових, і знову буде пробувати зростати...
Важливий ПРОЦЕС, і тонкі чуття. Чи ти, авторе, відчуваєш, що стоїть за кожним словом, а що між словами, а що за словами?..

Так що все нормально, що є різні рівні і різні особи авторів і в Поезії, разом ми ніби робимо спільну титанічну роботу ). Намагаємося знайти мелодійний вихід із безлічі тупикових станів...
Тому підтримуємо один одного - з пропозиціями, як продовжити і покращити звучання словесної і не тільки музики далі. )
Коментатор Редакція Майстерень, [ 2017-10-15 21:40:10 ],
на сторінці твору     "***"  

1   ...   132   133   134   135   136   137   138   139   140   ...   143