Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Володимир Ляшкевич (1963)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Володимир Ляшкевич, [ 2007-05-02 13:10:30 ],
на сторінці поезії     "Осінні станси   "   Ляшкевич Володимир

Дякую, колеги! Я не уважно переглянув написаний раніше вірш. :(
Зрештою, наголос у "закінчилось" може бути двоякий? Здається, Ларисо, тут наголос на і допустимий.
Щодо каблучків (я вживав це слово швидше інтуїтивно), то підозрілим мені видається саме такий словотвір від "каблук". Виявилося, це цікавий збіг двох ідей: - каблук, як архітектурна деталь (дерев’яний конструктивний елемент), і каблучки, як підбори на жіночому взутті, що трохи в'яжеться із попереднім (і шелест попід ногами позамість “над головою”).

А "останки" – виглядають як безумовний недогляд :(
Звичайно, краще ніби "залишки", або "рештки", але їх, схоже, не вдасться вписати в конструкцію вірша. Утім, у тлумачному словнику є і “останки”, напевно від “останнє”.

Є, звісно, й інші проблемки (позамість, і інше...), але щоб їх виправити, потрібний був інший формат існування твору, більш публічний. :)
Дякую, Ларисо, Зеню, Юрію за корисну для твору увагу. Вважаю, що піде на користь :)
Коментатор Володимир Ляшкевич, [ 2007-05-17 17:24:18 ],
на сторінці поезії     "Статки"   Ляшкевич Володимир

Ярославе, думаю, що з лаконічністю Біблійного рядка, а особливо в оригіналах, нам, слов'янам, не вдасться порівнятися. :(
Про "прийоми". Я мав на увазі Ярославе теж дещо, не таке далеке від медицини, хоча, можливо, і протилежне офіційній її позиції.
Якщо ми говоримо про традиційну образність, метафоричність, то здебільшого маємо на увазі речі, пов'язані з досвідом наших 5 органів відчуття, так? Але очевидно, що робота цих органів із часом притупляється, функціональність різко понижується. Складається враження, що для зрілого індивідуума подальша діяльність цих органів уже не так важлива, як дещо інше, в тій чи іншій мірі набуте в онтогенезі , відкрите і закріплене вищою нервовою системою з їх (відчуттів) допомогою.
Тобто йдеться про дещо трансцендентальне, відірване від прямої практики щоденних відчуттів, що мені хотілося б поетичним (а яким ще?) шляхом дослідити :)
В першу чергу – позачасовість? Тобто стати самим часом? Потім, зупинка на (при) осі життя? Потім, абсолютна стійкість тут, потім… і т.д. :)
Очевидно, що всі ці міркування нагадують рух у темній кімнаті, напомацки, чи швидше згадки про вчорашній сон :(
1   ...   8   9   10   11   12   13   14   15   16   ...   119