Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Майстер Рим

Отримані коментарі | Залишені вами коментарі| Інші коментарі

Коментатор Майстер Рим, [ 2006-10-22 23:16:37 ],
на сторінці твору     "Плюси і мінуси творчої дискусії?"   Майстерень Редакція

Зрозуміло, що коментарі, Михайле, під вашим твором "Атеїстичне" поставили вас у незручне становище, напевно як і фізика, бо ви швиденько видалили той твір. Утім, це ваша справа, - наша тепер в тому, чи робити нові зауваження чи ні? Але, сподіваюсь, ці зауваження ви не видалите.
Можливо використаєте на власну користь, і добре.:)
1)Пан Карповий - "фізичне явище" - це словосполучення використовуєте ви, а не ми. Ми використовуємо слово "явище" :(
Що таке "явище", Михайле, ви повинні знати, але я вам нагадаю. Великий тлумачний словник сучасної укр.мови розкриває це поняття, як: (2) Подія, факт // Властивість, особливість чого-небудь; (1)Будь-який вияв змін, реакцій, перетворень і т.ін., що відбуваються в навколишньому природному середовищі...
Що таке "ентропія" - звідти ж - 1. Функція стану термодинамічної системи, яка характеризує розсіювання енергії, зумовлене перетворенням усіх видів її на теплову і рівномірним розподілом тепла між тілами...
Про математичне і медичне трактування "ентропії" не говоримо, бо це не відноситься до предмету ваших зауважень.
Що таке, Михайле, Функція - теж із тлумачного словника сучасної укр. мови - 1) Явище, яке залежить від іншого явища, є формою його виявлення і змінюється відповідно до його змін...
Висновок: Ви, Михайле, при другорядності порядку своїх зауважень, таки свідомо, чи не свідомо ставите читача в оману, редакція в даному випадку не помиляється, - помилилися ви.
Ентропія, як функція, таки явище. А "фізичність" - це вже ваше :(

2. Стосовно умовної множини функції ентропії, то попри "Вікіпедію" залишаюсь при своєму - в українській мові недаремно існує суттєва однина цього глобального поняття.
А те, що ви говорите про теплоту фазового переходу, то ви говорите про різницю величин складових одної функції (ентропії), чи різних функцій? Тому, жодних підстав для використання "ентропія" - не бачу. Але тут ми вже вступаємо у відвічну суперечку фізика і лірика:)
Висновок: А якщо щось можна складати, то оце щось повинно мати множину - результату однієї функції - "Ентропії".

3. Явно з духовним ви перебрали, Михайле. "Ентропія" жодним чином не стосується предмету вищої життєдіяльності, духовності. Перечитайте ще раз визначення. Хоча, якщо ви атеїст, то мене ви не зрозумієте, а я, звісно, вас. :(
Тут закони фізики нашого тримірного тимчасового обсягу - речі нижчого порядку, стосовно до явища Життя.
А про нагрівання ви знову ж таки нафантазували.
Загальний висновок: отож, ваші, Михайле, професійні знання поки не оправдують ваших нападків на редакцію, яка не ставить собі на меті крутити голови авторам поверхневими мудруваннями, і радить знаходитись на поетичному ресурсі в гармонійних рамках української мови.

Коментатор Майстер Рим, [ 2006-10-24 09:50:54 ],
на сторінці твору     "Плюси і мінуси творчої дискусії?"   Майстерень Редакція

Ви, Михайле, намагаєтесь, опираючись на деякі наукові статті, провести певні тонкощі свого розуміння у можливості використання деяких понять і слів у фізиці.
В той же час я, опираючись на фундаментальний для української мови, і для ще тоншого предмета - української поезії - тлумачний словник сучасної української мови - докладно пояснив позицію редакції, яку ви безпідставно назвали "помилковою".
Смію зауважити вам, Михайле, що підставою для вирішення творчої суперечки адекватності використання назв в царині позії таки є розкриття понять Тлумачним словником сучасної української мови. Отож, розмовляйте тут на цій мові, а не мовою деяких прецедентів іншої області людської діяльності.
Зауважу також, що глибше розуміння термінів, розкритих Тлумачним словником, лежить не у фізиці, а у філософії. Але це вже зовсім інші речі.
Так що надалі, просимо вас, Михайле, робити нам зауваження у випадку розбіжностей наших трактувань із трактуваннями мовних словників, - за що будемо вам вдячними.
Коментатор Майстер Рим, [ 2006-10-24 21:58:57 ],
на сторінці поезії     "Осінній етюд"   Дикий Жорж

Коментатор Майстер Рим, [ 2006-10-24 22:52:57 ],
на сторінці поезії     "Лист від мами"   Савранська Ванда

1   ...   3   4   5   6   7   8   9