Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Редакція Майстерень (1963)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі


Володимире, гарна робота, але на визначення рейтингів впливає ще дуже багато факторів. По-перше, модернізований сайт і нова система оцінювання значно опустили рейтинг тих, хто публікувався на ПМ раніше. Перегляду цих публікацій здебільшого не відбувається. По-друге, правила при оцінюванні навіть самими редакторами не завжди дотримуються. Вони якщо і бувають на ПМ, то приділяють увагу лише облюбованим авторам. Вийнятком є лише пан Жорж. Виходить, що обговорення приходять поза "Майстернями", і автори не в курсі прийнятих рішень та їх аргументованості. По-третє, видаляючи авторів - видаляються і їхні оцінки, а це не зовсім правильно. Якщо редакція не поділює поглядів таких авторів, то це ще не значить, що вони помилилися при оцінюванні, тим більше, якщо коменти таких авторів лишаються на сторінці, але без приналежності. А ще маю претензії щодо видалення оцінок, які, так би мовити, не належно підкріплені коментарями. Чомусь не ведеться більш-менш постійне спостереження, а робиться тільки на власний розсуд і ненароком. Раніше через такі вибрики видаляли чи погружували видаленням, а тепер це вітається? Словом, пане Володимире Л. і всі інші члени редакції, будьте більш активними і більш публічними у власних думках щодо творчості авторів на ПМ.

Володимире, ваші пропозиції цікаві, цілком можливо, що це буде певний коефіціент "Замшанського", за яким можна буде дивитися на рейтинги під іншим кутом (запропоную програмістам його реалізувати).
Єдине, Володимире, зауважу, що технічна сторона - це тільки частина проблеми. Бо, по-перше, існує певна похибка оцінювання, по-друге - і оцінювачі можуть бути менш талановиті за оцінюваного, а ще є і симпатії. Тобто редактори, керуючись, загалом, рейтингами, проявляють у тій, чи іншій мірі і свої симпатії. І це цілком по людськи, бо симпатії - це ще й містерійність у виборі, так?
Тому редактори подають свої три кандидатури ( в допустимих межах рейтингів - похибка оцінювання цілком може охоплювати 5-6 авторів із вершини конкурсного рейтингу). А потім ми арифметично підбиваємо підсумки.
А втручатися у процеси визначення переможців наша поетична громадськість просто зобов'язана.


Хочу сказати, що ніякі складні підрахунки рейтингів на поетичних сайтах ніколи не були і не будуть правдивими, бо досвід переконує, що зазвичай найвищі рейтинги: 1) у красивих молодих поетес, що повісили вдалу фотокартку 2) у віршів про кохання, особливо написаних красивими жінками, 3) у тих, хто багато часу висить на зв’язку, пише відгуки і зразу відповідає іншим. Це не моя статистика, це загальний досвід.
Тому я все ж таки вірила би більше редакторам, хай навіть і трохи суб’єктивним, ніж рейтингам.
Це був вступ. :)
Далі хочу сказати, що, звичайно ж, вважаю, що Серж також був би гідним винагороди. Спочатку було, півроку тому, мені його вірші видавались дещо сирими, але таки ж Самвидав сприяє творчому росту. До того ж його вірші вирізняються серед інших на сайті, безперечно.
Щодо четвертого кандидата, якщо їх має бути четверо — дайте мені ще трохи часу. Хоча — чому, власне, четверо?
1   ...   8   9   10   11   12   13   14   15   16   ...   168