Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Юрій Андрухович (1960)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Сонце Місяць, [ 2009-01-15 22:06:12 ],
на сторінці поезії     "Bad Company"   Андрухович Юрій


Звичайно, пане Олександре, Юрій Андрухович свідомо повторює деякі погляди, які нав'язують тотальне руйнування. І це прикро, бо ж більшість його читачів, думаю, таки не розрізняють береги Стікса, а сліпо вірять "корифеям".
І дурнем талановитого пана Юрія Андруховича аж ніяк не назвати - він і справді витончений інтелектуал, вельми приємний у товариських стосунках, але... Але цього мало аби не піддаватися спокусам, скажімо, від Нобелівського комітету, головна ціль діяльності якого в останні десятиріччя, судячи з того, кого там вибирають - це тотальне руйнування і притаманних різним народам культур і традицій, і плюндрування християнства, нав'язування космополітизму і т.д. І це лише в царині літератури!

І ви праві, пане Олександре, схоже до претензій Юрій Андрухович іще не доріс, він обрав гру, тож які можуть бути претензії до тотальної несправжності, заявленої лише як гра?

«Бездоганно гарними ми були на Майдані 2004-го. А зараз ми значно гірші...»
Як же дістало оце інтелектуальне проєвропейське васальство і сервілізм. Тому і «за Ющенка» у першому турі. Стати як «вони» це не стати як «ми». Рівною мірою стосується, до речі, заходу і сходу. Помиляється Ю.А. вважаючи Ющенка «взагалі не гравцем і не актором». Навпаки, отримавши від Майдану, від більшої, свідомої частини суспільства право бути провідником нації, цей чоловік замість того, щоб бути реальною історичною постаттю, п’ять років її імітував. На голову не налазить! Конформізм і кон’юнктура – дві маски неокучміста, плюс свита граюча короля – от і весь балаган. Інакше як пояснити не лише невиконання пресловутих «10 кроків», а й примноження олігархами статків у кілька разів. У сухому підсумку: відібрана у Кучми влада і вручена народом на золотому блюдці його «синові» Ющенку повертається назад до «батька». Хресного. Мавр зробив своє діло. Але ми не гірші – ми засвоюємо урок.
«…і розраховувати на прихильність європейців поки що не маємо права».
Овва! Хочеться спитати пана літератора: «А коли вже можна? Ви там трохи ближче, запитайте у європейців.» Може видамся максималістом, але творча особистість у глобалізованому сьогоденні не має особливого вибору з якою частиною планети дружити, на яку не зважати уваги, з якою ворогувати. Так, Європа більш комфортна за рахунок минулих колній, але їхати в європейському «СВ» – не такий уже й привілей перед плацкартними й загальними вагонами азіатів та африканців, якщо поїзд прямує до спільного пекла.

Поділяю ваші погляди, пане Сергію.
Якщо говорити про місце літератора, то Бог кожного з нас привів у належне місце, і якщо навіть особистість не вірить в Бога, то відчуття патріотизму таки обов'язковий атрибут!

Наш нещасний Ющенко, що прийшов до влади у результаті нашої боротьби за краще майбутнє України, хіба він не знав, скажімо, про Калуш раніше? Та це вже на слуху щонайменше з 1980-81 року, коли уперше проравало там дамбу "хвостосховища" і ми отруїли весь Дністер.

Що заважало, скажімо, Ющенкові у 2008 році видати указ про оголошення Калуша та околиць зоною екологічної катастрофи??? Там вже це було - і провали, й інша руйнація. Чому Ющенко вів оту безсоромну війну із урядом, який наполягав на приватизації деяких об'єктів. І ціни на той час були захмарні!
Продали би тоді Одеський припортовий за мільярд долларів, чи Укртелеком за декілька мільярдів і могли би не тільки Калуш оновити, а й інші - численні зони екологічного лиха, в тому числі і на Сході України.

Але ж Ющенко все зробив тільки за мить до свого відходу від справ - і як ганебно це зробив! - видав указ, коли ні грошей, ні можливостей, і палає чергова громадянська війна, викликана і його ж діяльністю, патронуванням над фальсифікаторством!

А для Юрія Андруховича цього всього немає, бо він у тому СВ мчить із Польщі до Швеції, і за вікном пропливають зовсім інші реалії - не наші. :(

Не так, Володимире.
Ви мені глибоко симпатичні, як людина, як автор. Але у цьому обговоренні ми торкаємося речей усе ж таки загальних, цивілізаційних.
Я просто добре знаю, чим закінчується безвідповідальність "еліт" і "псевдоеліт", чим закінчується відсутність громадського контролю, і повірте мені, нічого особисто я чути не хочу, бо хто чого вартий видно відразу і за плодами, а не за словами.
Але вимоглива розмова на дражливу тему потрібна в якості навчання наших авторів, і це надважливий момент, принаймні на ПМ.

Щодо формул, то навряд чи науковець з добрими намірами стане для найширшого вжитку змінювати формулу води чи інших базових сполук. Такою самою незмінною формулою є мораль від Бога, і похідні їй етично-естетичні пропорції Життя. І ми цю формулу усі знаємо.
Краще скажіть, Володимире, конкретно - ви проти перерахунку голосів виборців і ось причина, і ви проти покарання фальсифікаторів і ось чому, або ви за державну двомовність і приведіть доказову базу. Тут наші інтереси, а не в імені "слуг народних".

Ще раз зауважу, що інтереси України і Українства не в конкретних персонажах, а в прагматичних і моральних кроках уперед. Отже краще і нам з вами говорити про речі конкретні.
1   2   3