Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Олександр Комаров

Отримані коментарі | Залишені вами коментарі| Інші коментарі

Коментатор Олександр Комаров, [ 2012-08-29 22:28:57 ],
на сторінці поезії     "***"   Санніков Семен

Коментатор Олександр Комаров, [ 2012-08-29 22:59:34 ],
на сторінці поезії     "***"   Санніков Семен

Взаємно.
З крамолою так чисто непорозуміння. Чомусь багато молодих і не дуже поетов і поеток в кожному коментарі де намає слів і словосполучень на зразок -сильно, вразило, зачепило, потрясаюче і т.д. вбачають злий намір і навіть страшно сказати - звинувачують коментаторів у цинізмі! Було і таке. Ну нічого, Пушкіна колись за главу з ЄО пісочили по повній і нічого, винувато оправдовувався.
Ми не договорили з приводу -від живого споглядання, до абстрактного мислення і від нього до практики. Взагалі я писав на сторінці Марти, але її байка десь пропала. Та я приблизно можу повторити.
Лєв Ніколаєвіч Толстой відомий знавець суспільних відносин свого часу, а в сімейно-суспільних відносинах зовсім не теоретикі знав в них набагато більше ніж написав. Про що певно шкодував, але ми давайте залишимо його нині в спокої з його Наташою Ростовою і Аною Кареніною. Як і шановного Чарльза Дарвіна, вченого і першопрохідника. Вони відношення до теми -абстракція не мають тут зовсім ніякого.
Я говорив лише про ту грань і той період, які виокремили людину з поміж інших савців чи тварин. Є думка, що сталося коли людина (жива істота) стала мислити абстрактно. Думка поєднати абстрактне мислення з природним потягом цікава, але навряд чи витримає критику. Якщо це справді так, то слід визнати, що Жінка тоді не людина, та і хто стане заперечувати, що в більшості своїй Жінка обирає Чоловіка? До того ж є докази, що і в тваринному світі не все однозначно - всі чули про лебедину вірність і тоді слід згодитися ніби птаха можна навчити читати або рахувати. Хоч до двох.
Користуватися знаряддями праці можутьі деякі види тих самих птахів. Орли піднімають кістки і кидають їх на каміння, щоб розбити і дістати мозок. Вони ж не розумніші за мавп?
А ось коли первісна людина вперше поглянула на блискавку чи просто на Сонце, про щось задумалася і потім намалювала фігурки десь в печері, це вже мавпі не до снаги. Фігурки не годують і не зігрівають і навіть не убезпечують. Так же?
1   ...   127   128   129   130   131   132   133