Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Сергій Корнієнко (1960)

Отримані коментарі | Залишені вами коментарі| Інші коментарі

Коментатор Сергій Корнієнко, [ 2010-01-24 10:36:41 ],
на сторінці поезії     "К вопросу о внеземных цивилизациях"   Корнієнко Сергій

Коментатор Сергій Корнієнко, [ 2010-02-08 17:24:28 ],
на сторінці поезії     "Зоо-гомо"   Корнієнко Сергій

Коментатор Сергій Корнієнко, [ 2010-02-14 11:44:01 ],
на сторінці твору     "Ю.Андрухович. На виборах програли виборці"   Андрухович Юрій

«Бездоганно гарними ми були на Майдані 2004-го. А зараз ми значно гірші...»
Як же дістало оце інтелектуальне проєвропейське васальство і сервілізм. Тому і «за Ющенка» у першому турі. Стати як «вони» це не стати як «ми». Рівною мірою стосується, до речі, заходу і сходу. Помиляється Ю.А. вважаючи Ющенка «взагалі не гравцем і не актором». Навпаки, отримавши від Майдану, від більшої, свідомої частини суспільства право бути провідником нації, цей чоловік замість того, щоб бути реальною історичною постаттю, п’ять років її імітував. На голову не налазить! Конформізм і кон’юнктура – дві маски неокучміста, плюс свита граюча короля – от і весь балаган. Інакше як пояснити не лише невиконання пресловутих «10 кроків», а й примноження олігархами статків у кілька разів. У сухому підсумку: відібрана у Кучми влада і вручена народом на золотому блюдці його «синові» Ющенку повертається назад до «батька». Хресного. Мавр зробив своє діло. Але ми не гірші – ми засвоюємо урок.
«…і розраховувати на прихильність європейців поки що не маємо права».
Овва! Хочеться спитати пана літератора: «А коли вже можна? Ви там трохи ближче, запитайте у європейців.» Може видамся максималістом, але творча особистість у глобалізованому сьогоденні не має особливого вибору з якою частиною планети дружити, на яку не зважати уваги, з якою ворогувати. Так, Європа більш комфортна за рахунок минулих колній, але їхати в європейському «СВ» – не такий уже й привілей перед плацкартними й загальними вагонами азіатів та африканців, якщо поїзд прямує до спільного пекла.
Коментатор Сергій Корнієнко, [ 2010-02-14 19:42:52 ],
на сторінці твору     "Ю.Андрухович. На виборах програли виборці"   Андрухович Юрій

«Оце наша біда: вибір без вибору.»

Андрухович, а ще Забужко добре розуміли, що ті, хто не підуть на вибори, або проголосують нейтрально прислужаться Януковичу. Для мене не було вибору без вибору. Ну, не буває так, щоб дві людини були подібні як дві заводські болванки. Хтось таки більш гідним мав видатися виборцю. Адже на кону Україна. У мене не було ілюзій щодо великої мудрості, ідеальності когось із кандидатів. Зваживши уже зроблені конкретні дії, програмні положення, обіцянки обох я усвідомлював: Тимошенко це принаймні півкроку вперед, Янукович – півкроку (м’яко кажучи) назад порівняно з Ющенком. В арифметичному результаті – цілий крок назад всією країною.

Недобачає Андрухович, коли говорить, що «культурні пріоритети обох фіналістів досить близькі, тобто перебувають десь між Пугачовою й блатняком». Попса на користь того чи іншого кандидата ще не все. Треба було звернути увагу які особистості української культури, літератури гуртувались довкола кандидатів. Не дуже, думаю, помилюсь, коли скажу, що навколо «Я» було голо і рясно навколо «Ю». А вони, без сумніву, вимагали би від неї виконання обіцянок. Скажімо П.Мовчан – це захист української мови яка ще не зіп’явшись на ноги може канути в Лету. От де біда!
Коментатор Сергій Корнієнко, [ 2010-02-25 17:54:42 ],
на сторінці поезії     "Вічністю неспокою"   Крісман Наталія

1   ...   9   10   11   12   13   14