Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Наталя Мазур (1961)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Олександр Олехо, [ 2013-12-14 15:10:49 ],
на сторінці поезії     "Лист столичного обивателя в провiнцiю"   Мазур Наталя

Світ ловить у свої тенета. Абсолютної волі нема. Усі ми залежні від чогось і когось. Заперечувати це - глупство. Але мова йде не про це. Якщо обставини вище ваших можливостей, то приходиться миритися із цим і це не приймається як неволя. Але якщо у ваше життя втручаються такі ж люди як ви і за вас вирішують, що вам можна робити, а що заборонити всупереч вашим природнім і законодавчим правам, то заперечувати спротив цьому, аргументуючи невільністю цього світу, - це і є позиція рабська. Ви кажете , що нема гарантії праведності наступної влади. При такій позиції вона ніколи і не наступить. Знову ознака невільної людини. Владу треба міняти до тих пір, доки у владні голови не укоріниться розуміння своєї тимчасовості і потрібності рахуватися із волею народу, жити по тим законам як і всі люди. Такі роздуми Ви сприймаєте як демагогічні, а як же ваше "я максимально вільна" і "ніхто не може бути вільним".
Коментатор Олександр Олехо, [ 2013-12-14 15:30:58 ],
на сторінці поезії     "Лист столичного обивателя в провiнцiю"   Мазур Наталя

Ніколи не можна виправдовувати владу і кожен раз треба намагатися її міняти на іншу без будь-якої гарантії, що наступна буде ліпше. Не буде - знову міняти. Мине час і до цього звикнуть, як чиновники, найняті на державну службу, так і народ, єдине джерело влади, як пише Конституція. Щось не так у наших життєвих принципах, якщо такі очевидні речі називати демагогічними.
Хочете весь свій вік вільно почуватися в обставинах не непереборного характеру, а таких, які можуть бути змінені вами, але вам цього не потрібно? Відносно волі- можна жити, вдовольняючись тим, що є і що не зачіпає ваше життя. Вас не б'ють кийком, не називають брутальним словом, не забороняють багато чого, але якщо при цьому ви є свідком того, як посадові особи шаленими темпами приростають багатством, як порушують закони ті, хто має забезпечити їх виконання, а ви навіть думати про це не бажаєте, то хіба ви вільні? Ілюзія, побудована на мнимій самодостатності.
Коментатор Олександр Олехо, [ 2013-12-14 23:00:15 ],
на сторінці поезії     "Лист столичного обивателя в провiнцiю"   Мазур Наталя

Сказано: не сотвори собі кумира. І це не тільки стосовно можновладця, але й стосовно системи людських уявлень про права і цінності. Одностатеве кохання було у списку тих гріхів, за які Бог знищив Содом і Гоморру. Це не цінність, а моральне і фізичне збочення. Ніхто за такі цінності не вийшов на майдан, погодьтесь. Вийшли за інше - за своє право бути вільними. Знаєте і золото не буває стовідсоткової проби. Тому не варто загострювати на це увагу. Чому не говорять про інше: рівень життя, людські права(без статевих вивертів), незалежні суди і т. д. Стосовно європейського вибору у вірші "Доля" я написав:
А може, доле, ти ідеш за щастям
до гонорових у правах божків?
Знайти себе у приндах чи удасться,
чи втиснеш біль у трафарет зразків?
А ще там ніч, коли у нас ясніє,
і кодекс честі, мов устав орди;
безумних на розп’яття не маліє
і без твоєї п’яної ходи.

Ніхто не робить з Європи абсолютний приклад для наслідування, але краще, що там є(а є дуже багато) треба переймати. Будь-яка цілісність має багато складових, які визначають її характеристики. Може так станеться, що у майбутньому Україна, долучившись до ЄС, стане тією складовою, що поверне Європу на шлях морального оздоровлення і одностатеві шлюби забудуться як поганий сон.
Сподіваюсь, пані Наталя вибачить нас за надмірну присутність на її сторінці.
1   ...   51   52   53   54   55   56   57   58   59   ...   87