Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Просто Немо (1972 - 3169)

Отримані коментарі | Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Просто Немо, [ 2008-07-15 14:43:07 ],
на сторінці твору     "***"  

Дякую, Вандо, за діагноз, обов”язково сходжу до лікарні, підлікую послаблену уяву ;о)
Я не хочу, щоб ти ображалась, проте, до тебе, як вже зрілої і досвідченої авторки особисто у мене буде більш прискіпливе ставлення (це до речі стосуватиметься і Черезової). Ви вже не потребуєте простої моральної підтримки, як цього вимагають автори-початківці. Перемігши, ви піднялись на інший, набагато вищий щабель, а тому смислу у “сюсюканні” з вами я вже не бачу і “всеПМівська любов” мені також непотрібна. Дуже просив би, при бажанні і наявності часу, ставитись до мене аналогічно.
Повертаючись до твору.
Звісно, я можу помилятись, але:
“тільки з вен уже стікає листопад” – навіть при занедбаній уяві скажу, що образ сам по собі шикарний і всім іншим рядкам твору до цього рядка ну дуууууже далеко, а тому хотілося б саме його відшліфувати, чи просто звернути на нього твою увагу.
“Якщо кров витекла, то потім вона вже відповідно стікає - от і вся абетка” – чи так вже вся? ;о) А звідки стікає? З руки чи десь з тіла? Розумію. Проте у тебе чітко прописано “з вени”. Отут у мене і виник сумнів відносно слів “стікати - витікати”.
У наших Геніальних словниках безумовно є купа значень, як до одного, так і до іншого слова. Проте я, як простий пересічний читач, уявляю “стікати – текти вниз по чомусь ”, “витікати - текти, виливатися звідки-небудь струменем або виходити краплями...” За контекстом виходить, що шмат жили (вени) вирваний з тіла, десь підвішений і з нього виливаються залишки “крові - листопада”... Сумніваюсь, що ти замислювала саме такий образ.
Що я можу запропонувати? Ну наприклад:
“тільки з вени витікає листопад” – абсолютно всі твої слова, тільки зміна декількох літер, які, тим не менше, розставляють по місцях все смислове навантаження :о)
Це все, звісно, ІМХО. А тому, вже як досвідчений автор, можеш “послати” мене з моїми заувагами прямо чи образно, верлібром чи римовано ;оР
Коментатор Просто Немо, [ 2008-07-15 16:04:39 ],
на сторінці твору     "***"  

Та то все жарти, Вандо, я себе почуваю дуже і дуже чудово (попри нашу спекоту) :о))) Всі смайлики я звісно помітив, хоча, якщо зовсім відверто, раніше своєю уявою я був задоволений трішки більше, так що у твому жарті (змушений цинічно визнати) істина присутня :о/ Але натхнення - штука циклічна, тому я особливо не переймаюсь ;о))
Я не хотів образити всі інші рядки твору, просто останній - реально стовбичить над іншими (і це - не мінус іншим, а скоріше плюс останньому - від таких образів я просто "кайфую"). Зрозуміло, якби всі рядки були за рівнем останнього - це - мінімум "6", але творів такого рівня я зустрічав дуже і дуже мало навіть у загальноавторитетних поетів ПМ.
Тобі ж хочу побажати не зникати з обрію ПМ, як це роблять, на мій превеликий жаль, більшість переможців конкурсу, забути про вже непотрібний "рейтинговий баласт" і писати, писати, писати.
З повагою, Серж :о)
Коментатор Просто Немо, [ 2008-07-17 18:22:14 ],
на сторінці твору     "***"  

Коментатор Просто Немо, [ 2008-10-22 20:01:53 ],
на сторінці твору     "***"  

!
Коментатор Просто Немо, [ 2008-10-22 20:03:19 ],
на сторінці поезії     "Джаз трансформаторних станцій"   Рожко Сергій

Коментатор Просто Немо, [ 2008-12-01 11:38:46 ],
на сторінці поезії     "Ляльковість"   Рожко Сергій

Коментатор Просто Немо, [ 2008-12-01 11:56:35 ],
на сторінці поезії     "Ляльковість"   Рожко Сергій

Коментатор Просто Немо, [ 2008-12-01 15:40:37 ],
на сторінці твору     "***"  

1   ...   8   9   10   11   12   13   14   15   16   ...   18