Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Михайло Карасьов (1949)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Іван Зубар, [ 2011-07-11 15:41:24 ],
на сторінці твору     "Весна."   Карасьов Михайло


Книжку купила, довго руки не доходили прочитати. Країм вуха чула про "зхріз сучасної літератури", збірну України, але далі довго не заглиблювалася. Поштовхов до прочитання стало слово-вирок "Фігня", котре винесла одна зі знайомих дівчаток, ровесниць доньки. Не зовсім остання ідіотка, подумалося, письменники всі сучасні, невже справді? Тоді й прочитала. І майже повністю згідна з паном Михайлом. От тільки трошки більше сподобалася "Біла дівчинка". Там хоч щось пробивало замислитись, коли ж та дівчинка повернеться знову і чи повернеться, чи встигне, бо до анонсованого кінця світу зовсім мало часу лишилося, а людство, виглядає, ані не думає змінюватись.
А після прочитаного залишилась легка образа, зокрема напана Андруховича, бо направду чекала більшого від збірної. Може, вони й можуть і "кутові пробивати", і "пасувати", і "штрафні влучати", але, мабуть, в інших "матчах". А цей, схоже, був "договірний,зданий". А щоб не впадати в фрустрацію від прочитаного, не дезорієнтовуватися, варто просто читати. Читати багато, читати різне, і класиків теж, і виробляти власний смак і власні орієнтири, а не сліпо довіряти авторитету інших. Бо не перевелися ще зозулі і півники, і в літературі теж, на жаль.

Дуже цікаво було прочитати ваш відгук! Мені цю книжку подарували навесні і враження від читання були дуже неоднозначні.

Досить цікаво, що книжка надрукована дуже великим шрифтом - його важко читати. В мене заклалася підозра, що вона розрахована на дуже юних читачів - ще допідліткового віку. Але, чесно кажучи, доньці я б її читати не радила - хай вже краще сидить над "Поттеріаною" і доростає до Дяченківських романів-фентезі.

І ще одна думка - про те, що Андрухович представив книжку як дзеркало сучасної української літератури - я думаю, що це жарт :), своєрідний "хід", щоб розворушити читача. Пригадую, як одного разу на зустрічі з молодими поетами він запропонував кожному створити власну антологію літератури 20-го століття - тобто самостійно вирішити, кого внести в "класики" свого часу, а кого-ні. Цікаве було завдання, – я думаю, це з того ж розряду.

1   ...   11   12   13   14   15   16   17   18   19   ...   27