Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Ігор Деркач (2018)
Я ще є і муза не минає,
поки йде до осені весна.
Геніїв поезії немає.
Є лише поезія одна.


Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Ярослав Чорногуз, [ 2018-02-27 21:54:39 ],
на сторінці поезії     "Присяга матусі"   Деркач Ігор

Сонет, Ігорю, якщо за правилами писаний, складається з п"ятистопного ямбу, іноді шестистопного. У Вас - якась ритміка дуже своєрідна у цьому сонеті, здається анапест. Ось уже новинка в ритмі. Ви експериментуєте в сонеті чи хочете навчитися правильно його писати? Мені цікаво.
І кінцівка, яку Ви обговорили з паном Сушком. Із нею одною - тут, зрозуміло, йдеться про голову, а її не залишу одну (одну - русизм, українською краще - саму) - тут мається на увазі матуся. Тому краще відредагувати рядок так: не залишу матусю одну за рікою її роковою. Роковою - теж русизм і на римі це не є добре. Роковою - фатальною. Не залишу матусю саму за фатальною цею рікою - щось таке. Отак бажано працювати над віршем, заглядати у словник, перевіряти наголоси, українськість писання,хоч словники у нас недосконалі, на жаль! Бажаю успіху в освоєнні сонета!
Коментатор Ярослав Чорногуз, [ 2018-03-06 23:22:23 ],
на сторінці поезії     "Відгомін пам’яті"   Деркач Ігор

Коментатор Ярослав Чорногуз, [ 2018-03-07 23:01:17 ],
на сторінці поезії     "Відгомін пам’яті"   Деркач Ігор

Ось Вам, Ігоре, визначення сонета з Вікіпедії, перші два рядки:
Соне́т (італ. sonetto — звучати) — ліричний вірш, що складається з чотирнадцяти рядків п’ятистопного або шестистопного ямбу, власне, двох чотиривіршів (катрени) з перехресним римуванням та двох тривіршів (терцети) з усталеною схемою римування: абаб, абаб, ввд, еед або (рідше).

Де у Вас у катренах римування Абаб, абаб? У Вас АБАБ АСАС у катренах. Катрени написані тристопним анапестом, а не п`яти- чи шестистопним ямбом.

Я залишаюсь сама - набагато вишуканіше, ніж я залишаюсь одна (одна-одиньошенька)- тхне смердючим кацапізмом за кілометр. А слово "сама" надає віршу вишуканого аристократичного звучання. Невже не відчуваєте смаку слова українського? Ви хочете бути швондером слова чи аристократом духу? Йти по лінії найменшого опору, то навіщо вам "Майстерні"? Є море примітивніших сайтів, де з Вас не будуть строго питати... Будете там все, що захочете писати, і ніхто слова не скаже...
1   2   3   4   5   ...   51