Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Мирослава Меленчук (1983)

Отримані коментарі | Залишені вами коментарі| Інші коментарі

Коментатор Мирослава Меленчук, [ 2006-12-16 13:45:54 ],
на сторінці поезії     "Мій реквієм"   Ляшкевич Володимир

Захаре, дуже зворушена спробою прослідкувати мої думки щодо даного твору пана Володимира. Маю зауважити, що співзвучність Ваших відчуттів і відчуттів ліричного героя ще не дає права говорити про неправильність і необгрунтованість моїх зауважень. Ніхто не забороняє тут висловлювати свою думку. Якщо я чогось не розумію, то, вважаю, вчиняю правильно, говорячи про свої труднощі при прочитанні і сприйнятті образу в цілому. Ми ж пишемо не лише для тих, кому наші думки будуть співзвучні.
Володимире,напрошується запитання: що краще насамперед у відточенні майстерності - закривати очі на недовершеність технічну, але писати серцем, чи доопрацювати техніку із дотриманням сердечних поривів? Невже складно скомпонувати в сторону бездоганності?
Дякую за урок української мови. Я дещо заплуталась. Наприклад, посадити кущів більше, ніж дерев. Відміняю "дерева" і "рої":
Н. дерева рої
Р. дерев роїв
Д. деревам роям
З. дерева рої
О. деревами роями
М. деревах роях
Посадити (кого? що?), тобто знахідний відмінок буде рої. Але посадити більше, ніж слів (кого? чого?), тобто родовий відмінок - роїв. Я саме так керувалася. Даруйте. Давно не долучалася до граматики.
Коментатор Мирослава Меленчук, [ 2006-12-18 10:35:39 ],
на сторінці поезії     "***"   Меленчук Мирослава

Коментатор Мирослава Меленчук, [ 2006-12-18 13:51:18 ],
на сторінці твору     "облиште мене"   Адріана Фешак

Дорога Адріано (дозвольте саме так звернутися до Вас), дуже уважно прочитала Ваші роздуми. Мені боляче. Сумно від того, що героїня відкриває двері лише для Нього, а на зупинках, де Він виходить, забираючи з собою радість, зачиняє перед собою світ. Саме так, не себе для світу, а світ для себе. Світ може жити і без нас, у нього завжди знайдеться хтось інший, але ми без світу помремо від власного божевілля. І не варто урівнявати значеннями, а того й диви - втілювати Його і світ одним цілим. Той, хто приносить замкнутість - самозакоханий і не вартий нічого, окрім байдужості... Хочеться почути на наступній зупинці: "Двері відчиняються. Будьте уважними, усміхніться, аби рухатися далі. Люди з сумними обличчями нікуди не їдуть. За кермом відсьогодні Адріана Щаслива." :)
Щиро Вам бажаю радості!
Твір щирий, але такий необнадійливий. Безпорадність. А так хочеться хоч би натяку на те, що можливий інший фінал, а не приреченість висіти згустками боленасолоди в повітрі.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   ...   42