Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Лілія Ніколаєнко (1988)
Замість "про себе":

"Всі жанри хороші, крім нудного"(Вольтер)
"Довге і нудне - перші вороги мистецтва"(А.Дюма)
"Критик-це той,хто розповідає про пригоди своєї душі між шедеврів"(А.Франс)


Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Лілія Ніколаєнко, [ 2013-08-31 20:10:00 ],
на сторінці поезії     "Пролог до раю"   Ніколаєнко Лілія

Коментатор Віктор Насипаний, [ 2013-09-04 16:35:25 ],
на сторінці поезії     "***"   Ніколаєнко Лілія

Коментатор Лілія Ніколаєнко, [ 2013-09-04 22:28:34 ],
на сторінці поезії     "***"   Ніколаєнко Лілія

Коментатор Лілія Ніколаєнко, [ 2013-09-04 22:29:30 ],
на сторінці поезії     "***"   Ніколаєнко Лілія

Коментатор Ярослав Чорногуз, [ 2013-10-13 21:32:18 ],
на сторінці поезії     "Готична королева"   Ніколаєнко Лілія

Ну Лілю, ти даєш! Ростеш просто на очах. Яке легке і майстерне письмо. Ти створила за змістом справжню казку осені. Деякі твої читачі і попередні коментатори, хай вибачають, навіть повною мірою не уявляють, яку ти проробила роботу і щО ти сотворила, бо не знають, певно, що таке вінок сонетів справжній, написаний за всіма правилами і дотриманням всіх вимог. Це - як симфонія в музиці за рівнем складності, і ти її осягла ще краще цього разу. І головне - що є ціле мереживо гарних образів у сонетах, і сама складність письма - непомітна - оце і є вищий пілотаж поезії, синтез глибокого змісту і складної форми, виписаний органічно.
Одна "блоха" мене зачепила, у шостому сонеті "Мов тушить у душі бентежну свічку", тушить - русизм, який нескладно виправити.
Не завжди є антитеза у першому терцеті, (це я вже дуже чіпляюся, але ж ти прагнеш досконалості, то слухай!) частіше він розвиває попередню думку, оце на майбутнє я б радив тобі врахувати, і написати четвертий вінок із чітким дотриманням схеми: Теза - 8 рядків перших - антитеза - 3 наступних - синтез 3 завершальних. Не забувай про засіб контрасту, він особливо майстерно вдається Ігорю Павлюку у звичайних віршах, бо так, коли всі 15 сонетів ллються безперервним потоком, як річка, це заколисує читача. А контраст, протиставлення, навпаки, збуджують уяву, рельєфніше окреслюють думки і образи. Не зважай на те, що не всі класики цю схему витримують, (у декого взагалі вінків немає!) ти - будь справжнім класиком і майстром і зроби це, бо воно тобі під силу, ще один крок лишився.
Ще є один ступінь складності, який був у Франца Прешерна, словенського поета досягнений. У його вінку про кохання в магістралі зашифровано ще акровірш, де є ім"я коханої поета - Пріміцової Юлії - так співпало, що воно вмістилося саме в 14 сонетних рядках. Почитати можна його в українському перекладі Дмитра Паламарчука в його книзі "Подзвіння". Пошукай в інтернеті, може він є.
Я вже цей ступінь пройшов. Черга за тобою. А загалом обнімаю, як дочку-ученицю, вітаю з творчою удачею і ставлю найвищий бал. Чесно кажучи, вражений швидкістю твого зростання! Недаремно ми витримали такі бої колись за тебе тут на "ПМ". Тепер опоненти не скажуть, що ти "школярка" і т.д. Дай Боже їм сягнути такого рівня вишколеності в поезії!))))
Коментатор Леся Віра, [ 2013-10-15 19:41:19 ],
на сторінці поезії     "***"   Ніколаєнко Лілія

Коментатор Лілія Ніколаєнко, [ 2013-10-15 20:15:04 ],
на сторінці поезії     "***"   Ніколаєнко Лілія

Коментатор Лілія Ніколаєнко, [ 2013-10-15 22:25:36 ],
на сторінці поезії     "***"   Ніколаєнко Лілія

1   ...   6   7   8   9   10   11   12   13   14