Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Борис Щавурський (1961)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор , [ 2011-02-03 21:48:45 ],
на сторінці твору     "ЛІНА ДЕВІ КОСТЕНКО"   Щавурський Борис

Коментатор , [ 2011-02-03 22:20:29 ],
на сторінці твору     "ЛІНА ДЕВІ КОСТЕНКО"   Щавурський Борис

Коментатор Борис Щавурський, [ 2011-02-04 09:21:45 ],
на сторінці твору     "ЛІНА ДЕВІ КОСТЕНКО"   Щавурський Борис

Пані Маріанно! Оскільки ви ще трохи юні, то я би вам надалі порадив ніколи не починати із "візантійства" чи російського "сам дурак". Це нікому честі не робить. Відтак я не розумію, при чому тут моя скромна особа, начебто і приводу не давав. Є сякий-такий текст про особливості національного міфотворення (я не заскладно висловлююся?), а ваша справа погоджуватися з ним чи ні. Я ж не маю нічого проти ваших захоплень, я лише висловив свою думку, оскільки є вільною людиною у вільній державі. Хочеться вам олтарів, капищ, жертовників, то й куріть їм фіміам. Я тут, дитинко злота, при чому? Та й взагалі, судячи з манери розмови, крім свого римування та обов язкових творів шкільної програми, ви навряд щось чи читали. Начитана людина, людина, ознайомлена із сучасним світовим літературним процесом, не починала би розмови з інь та ян. Чи я помиляюся?
Коментатор Яфинка Незабудка, [ 2011-02-04 09:30:45 ],
на сторінці твору     "ЛІНА ДЕВІ КОСТЕНКО"   Щавурський Борис

Коментатор Юлія Шешуряк, [ 2011-02-04 12:07:39 ],
на сторінці твору     "ЛІНА ДЕВІ КОСТЕНКО"   Щавурський Борис

Коментатор Володимир Ляшкевич, [ 2011-02-04 13:31:25 ],
на сторінці твору     "ЛІНА ДЕВІ КОСТЕНКО"   Щавурський Борис

З вашого дозволу, шановні колеги, хотів висловити і свою думку щодо теми піднятої Борисом Щавурським.
І як на мене теж, тут швидше йдеться про нас, а не про шановну Ліну Василівну. Вона є такою, як вона є - ні більше, ні менше.
Маю глибоку повагу до її років, проведених у мистецтві, до її самобутності, і достойно жити потрібно вміти - і це високе вміння, як на мене, перед нашими очима.
Незаперечним є і вплив Ліни Василівни Костенко не лише на творчу молодь, а й на зрілих митців, за сукупністю достойностей, адміністрація ПМ, у процесі розгляду цього питання, відносить Ліну Костенко, до справжньої української еліти, і тому теж, що вона особисто, аж ніяк не намагається бути "ЛІНОЮ ДЕВІ КОСТЕНКО". Але й нам не потрібно з неї таку робити. Хоча, схоже, ми таке робимо і не один рік...

Ліну Василівну є за що хвалити, але і є що в її доробку критикувати, з її поглядами і її творчими методами можна не погоджуватися, але повага до поетеси і письменниці завжди відчуватиметься і в словах опонентів. Чи не так?

Зваженої критики окремих віршів і в цілому творчості, Ліни Костенко на сайті вистачає, ось наприклад:
• " КАМЕРТОН ПОЕЗІЇ ЛІНИ КОСТЕНКО" і коментарі.

А ще я думаю, що є у віршах, окрім речей явних, і речі не явні, і тому мене не дивує, що вплив творчості Ліни Костенко на частину суспільства із "жіночим" (містерійним) характером сприйняття зовсім інший, аніж на частину "чоловічу". Інша справа, що "чоловічість" інколи здатна пояснити суть "символу", попри те, що "жіночість" відчуває і заповнює собою той простір, який породжує символ у їхніх єствах.
Коментатор Тетяна Бондар, [ 2011-03-26 11:30:33 ],
на сторінці поезії     "***"   Щавурський Борис

1   2   3   4   5   6