Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Олександр Сушко (1969)
У народа палець заболить -
У поета серце розривається

Володимир Михайличенко


Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Світлана Майя Залізняк, [ 2019-03-28 13:28:16 ],
на сторінці твору     "Парнас"   Сушко Олександр

звичайні людині...жити своїм життям варто, а не заздрити майстрам на Парнасі. Пихаті вас плющать.

ось

Дотумкаєте чи ні, та показую допис розумної жінки.

Пихатість

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2287579464636545&set=a.136243329770180&type=3&theater
ілюстрація
Переклад мій, текст - А. В. Кир'янова

Гоноровитість неприємна риса. Це мені ще з дитинства пояснила нянечка в дитячому садку. Більш грубимими словами. Нам в дистсадку виделок не давали. Лише алюмінієві ложки. Чи то не бажали мити, чи боялися, що ми повиколюємо один одному очі.

Не знаю напевно. А макарони дали одного разу. Спробуй макарони їсти ложкою. Це дуже незручно. Та діти їли пальцями, деякі просто ротом із миски. Я несміливо пролепетала, що ми вдома макарони їмо виделками. Отут няня мене і поставила на місце. Назвала великою цяцею. Ще був випадок, коли мене на вулиці нетверезий громадянин упізнав і в честь нашої стрічі хотів пригостити вином. Він його цмулив із пляшки, там було чимало слини громадянина. Я ввічливо відмовилася. Він мене теж назвав спесивою. І ще по-різному. Та особливо його гонорство дратувало, звісно. Або ще в наповненому людьми ліфті незнайома пані вирішила обговорити адюльтер чоловіка. Може, справа у статевій несумісності? Тому що відбувається те і те...

Я ввічливо попрохала не обговорювати інтимні питання в ліфті і взагалі не обговорювати з незнайомцями. Я не сексопатолог, даруйте. І теж дама вимістила на мені власні статеві проблеми і проблеми свого чоловіка. Назвала пихатою і не лише.

Коли лізуть обійматися абсолютно незнайомі особи, коли дають брудні столові прибори, примовляючи: "Ти диви, яка гонорова. Та а я просто цією ложкою суп перемішала. Вона не брудна. Я її облизала!", коли ляскають по плечу чи примушують до спілкування - і коли ти просиш відійти чи дати чисту виделку, обов'язково у пихатості звинуватять.

Ввічливість, виховання, брезгливість цим людям невідомі. Вони все це називають пихатістю.

Це вони неправильно нарікають. Просто коли стоїш накарячки і ротом хлебчеш із корита, всі прямоходячі здаються якимись вельбучними. Якимись гордовитими цяцями.

Невже так важко вивалятися в лайні та похрюкати разом?

Важко. От важко. З дитинства було важко, аж неможливо. Нині вже пізно себе переробити.
Коментатор Вікторія Торон, [ 2019-03-29 02:29:02 ],
на сторінці твору     "Любов і поезія "   Сушко Олександр

Люди взагалі (а автори – особливо) чутливі до того, в якому контексті прилюдно вживається їхнє ім’я. Я в даному випадку – стороння особа, але мене одразу вразило те, в якому «зневажливому контексті» (за виразом РМ) вжиті імена цих авторів. Писати про те, що чиїсь книги стоять у тебе «у дальному кутку курятника, за старими ночвами під побитим міллю бабусиним рядном, яка померла років сорок тому» (невірна побудова речення! – В.Т.) і з них треба «здмухувати пилюгу» і «витирати засохлі курячі цятки з обкладинок» -- це не реклама. Навпаки, це означає -- ославити, зганьбити автора, під виглядом гумору створити пасквіль. Коли книги, навіть гіпотетично -- занедбані, закаляні у курячий послід, це ніколи не буває смішно, особливо для авторів, прізвища яких згадуються. Кожна книга – це чиясь творчість, частина життя. Навіть якщо в реальності так трапляється, що книги опиняються на смітнику, це завжди сумно, а пан Сушко ще й наводить імена живих діючих авторів цих книг. Не хочу говорити про інші місця, де пафосна похвала одному з авторів також є завуальованою насмішкою, Сушко буде це всіляко заперечувати і прикидатися «невинною овечкою». Як би не було, але якщо вже хтось із згаданих авторів висловив свою незгоду із такою «рекламою», то немає сумнівів, що з цим треба рахуватись і видалити згадку його (її) імені, а не нахабно заявляти: «Робив і буду так робити, і нічого ви зі мною не вдієте!».
Сумний парадокс у тому, що література (особливо поезія) у наш час взагалі мало кому потрібна. Публіці досить жменьки «розкручених» імен, більше вона й не хоче. Усе, що ми маємо – це таку-сяку увагу до своїх творів з боку решти поетичної братії, тобто таких самих, як ми. Той, хто спричиняє скандали на сайті, возвеличується у власних очах, але це «дута» слава, тому що реальний адресат цього всього – читач – трохи потішиться, посміється, стисне плечима і піде займатись своїми справами. Слава Богу, у наш час розваг вистачає, значно цікавіших, ніж ці. Натомість хтось з авторів залишається невинно- обпльованим, а інший – невиправним торжествуючим хамом.
Коментатор Світлана Майя Залізняк, [ 2019-03-29 08:58:01 ],
на сторінці твору     "Любов і поезія "   Сушко Олександр

Вважаю, що після такого роз'яснення Редакція Майстерень або видалить усі тексти Сушка, де паплюження імені мого, або навіть заблокує автора на певний час.

Мені довелося брати книги чудового поета полтавського Тараса Нікітіна "Крик чибіса", бо не було де їх зберігати і книги роздавалися...
насолода від справжньої поезії автора. який був російськомовним, опанував українську досконало, писав прекрасно.
І маємо на сайті паяца Сушка, який курсує між сторінками, бруднить ...знеславл.є...ні за що... який ні в яке порівняння з нині покійним Тарасом.
Моя "Птахокардія" закаляна отут на поетичному сайті у прозі автора, обов'язок адміну наводити лад.
Чи знає шановний адмін, що рецензія на мою книгу є у збірнику "Золотисті клейноди" (Львів), у оточенні статей про класиків та кількох сучасних письменників?

Привертати увагу до сайту потрібно (бачимо анабіз, неоціненість нових авторів, відсутність редакторів, що допоможуть новачкам і тим, хто потребує редакторсього втручання), але не мовчазним схвалення драчок, словесних баталій.
Цих стрічок коментарів не було б, якби вчасно втрутився адмін і поставив нахабу в куток сайту. Яку художню цінність мають щоденні пасквілі такого автора?
Енергетичний вампіризм і лише.
Дякую Вікторії за небайдужіть і мудрість.
Коментатор Олександр Сушко, [ 2019-03-29 12:40:13 ],
на сторінці твору     "Любов і поезія "   Сушко Олександр

Безсумнівно! Автор мусить поважати читачів та авторів. Але не всіх без розбору. Ми ж тут не діти, все всі розуміють. Побіжна згадка декого, не до ночі згадувати, у моїх творах у нормальної людини викликає тільки посмішку. А от у хворого на захмарний нарцизизм -люту ненависть. Замімсть того аби разом посміятися з себе грішного - влаштовують циркову виставу навколо свого імені. Я й так зробив непоганий піар авторці, привернув увагу до її ім'я багатьох талановитих людей. Але вона вимагає більшого - видалити навіть згадку про її ім'я у художніх опусах усіх без виключення авторів, якщо вони вживаються у жартівливій формві. Вона може попросити, а я можу таке прохання відхилити. І на це є ряд серйозних причин. По-перше, як я і казав уже,- захмарна вельбучність. Це вже навіть не смішно. По-друге, - я просив людину привселюдно вибачитися за те, що вона регулярно зливає приватну переписку авторів у соціальні мережі. Це ж ганебно! По-третє,- перестати нацьковувати авторів одне на одного. Мені уже і телефонують, і пишуть приватно про такі випадки. Були вибачення? Ні. А люди невтаємничені, розбурхані невтомною енергією вищезазначеної ососби сприймають всі її слова за чисту монету. Не все так просто, шановні. Чути правду з одних вуст - це означає бути завідомо необ'єктивним. Прикро утричі, що в цю гру вищезазначена особа залучає як сліпих кошенят відомих майстрів. Сердечні у нас люди, чуйні, але схильні до маніпуляцій. А коли ще й жіноча солідарність додається до цієї тотальної обструкції, то мені лишається тільки догори лапками впасти і заволати: _ Здаюся! Я не правий!"
Ні, шановні. Такі як я в полон не здаються, таких як я спалюють живцем.
Коментатор Олександр Сушко, [ 2019-03-29 12:47:27 ],
на сторінці твору     "Любов і поезія "   Сушко Олександр

Коментатор Вікторія Торон, [ 2019-03-30 13:31:03 ],
на сторінці твору     "Любов і поезія "   Сушко Олександр

Тільки зараз змогла «дорватись» до комп’ютера ненадовго. Дискусія уже всім набридла, але я наостанку хочу дещо прояснити, бо ви чогось явно не зрозуміли. Світлану я знаю тільки за коментарями до деяких моїх віршів, ніколи її не бачила, особистих стосунків не маю, мій контакт із нею мінімальний, такий самий, як і з вами. Вона на мене не впливала і ні до чого мене не «залучала». Я сама здатна побачити нецивілізовану поведінку, тут не треба бути «втаємниченою», і «жіноча солідарність» тут ні до чого (я чоловіків жалію ще більше :)). Навіть якби Світлана не відреагувала на ваш твір, я би це все одно зробила, бо завжди була чутлива до хамства, в тому числі -- по відношенню до інших. Мені не треба знати, хто кому що писав, дзвонив і які між вами стосунки, я суджу тільки за творами. Ви маєте право тут чиїсь твори тільки коментувати, а не перевиховувати людей (за «вельбучність» або ще за щось). Це не ваша справа – когось привселюдно перевиховувати, тут усі – дорослі люди, а ви тут – рядовий автор, як і усі ми. Якщо чиїсь особисті якості вас не влаштовують, не спілкуйтесь. Можете щось підказати, коли вас попросять. але не наполягати. Я особисто до різних людських дивацтв (а талановитих людей без них не буває) ставлюсь дуже спокійно. Єдине, чого не терплю – це агресивності й хамства.
Щодо того, що ви її «розпіарили», то це їй вирішувати, а не вам, чи хоче вона такого «піару», і її відповідь була однозначною – ні.
Те, що ви не збираєтесь міняти свою поведінку на сайті і нічого не будете виправляти, зрозуміло. Ваші наступні твори це показують. Пишаєтесь цим? Пишайтесь. Як хтось казав, «що маю, те й везу».
P.S. Здається, адміністрація вже щось виправила, і слава Богу.
Коментатор Вікторія Торон, [ 2019-03-30 13:47:42 ],
на сторінці твору     "Любов і поезія "   Сушко Олександр

Тільки зараз змогла «дорватись» до комп’ютера ненадовго. Дискусія уже всім набридла, але я наостанку хочу дещо прояснити, бо ви чогось явно не зрозуміли. Світлану я знаю тільки за коментарями до деяких моїх віршів, ніколи її не бачила, особистих стосунків не маю, мій контакт із нею мінімальний, такий самий, як і з вами. Вона на мене не впливала і ні до чого мене не «залучала». Я сама здатна побачити нецивілізовану поведінку, тут не треба бути «втаємниченою», і «жіноча солідарність» тут ні до чого (я чоловіків жалію ще більше :)). Навіть якби Світлана не відреагувала на ваш твір, я би це все одно зробила, бо завжди була чутлива до хамства, в тому числі -- по відношенню до інших. Мені не треба знати, хто кому що писав, дзвонив і які між вами стосунки, я суджу тільки за творами. Ви маєте право тут чиїсь твори тільки коментувати, а не перевиховувати людей (за «вельбучність» або ще за щось). Це не ваша справа – когось привселюдно перевиховувати, тут усі – дорослі люди, а ви тут – рядовий автор, як і усі ми. Якщо чиїсь особисті якості вас не влаштовують, не спілкуйтесь. Можете щось підказати, коли вас попросять. але не наполягати. Я особисто до різних людських дивацтв (а талановитих людей без них не буває) ставлюсь дуже спокійно. Єдине, чого не терплю – це агресивності й хамства.
Щодо того, що ви її «розпіарили», то це їй вирішувати, а не вам, чи хоче вона такого «піару», і її відповідь була однозначною – ні.
Те, що ви не збираєтесь міняти свою поведінку на сайті і нічого не будете виправляти, зрозуміло. Ваші наступні твори це показують. Пишаєтесь цим? Пишайтесь. Як хтось казав, «що маю, те й везу».
P.S. Здається, адміністрація вже щось виправила, і слава Богу.
Коментатор Світлана Майя Залізняк, [ 2019-04-03 14:14:50 ],
на сторінці твору     "Любов і поезія "   Сушко Олександр

Епічне засмічення мозку: як деструктивні люди майстерно перекладають на вас відповідальність
http://vsviti.com.ua/interesting/society/84789?fbclid=IwAR3Gkw8_UwRH7AFMav8GZ01IYJXS18b4aE4q4XuTgPcvtBzouWLVRZ1KSCA
джерело

Деструктивні люди – носії злоякісного нарцисизму, психопатії та антисоціальних рис – часто демонструють неадекватну поведінку в стосунках, вони використовують, принижують та ображають своїх партнерів чоловіків чи жінок, рідних та близьких.

Вони використовують величезну кількість відволікаючих прийомів, що покликані дезінформувати жертву та перекласти на неї відповідальність за те, що відбувається. Цими методами користуються нарцисичні особистості, психопати та соціопати, щоб уникнути відповідальності за свої вчинки.

Перелічуємо декілька не дуже чистих прийомів, за допомогою яких неадекватні люди принижують інших та затуляють їм рота.

Газлайтинг
Газлайтинг – це маніпулятивний метод, який найкраще ілюструється типовими для нього фразами: «Такого не було», «Тобі здалося» і «Ти що, з глузду з’їхала?»

Газлайтинг – мабуть, є одним із найпідступніших прийомів маніпуляції, адже спрямований на те, щоб викривити та підірвати ваше відчуття реальності; він роз’їдає вашу здатність довіряти собі і в наслідку ви починаєте сумніватися у правомірності своїх скарг на образи чи погане ставлення.

Коли нарцис, психопат чи соціопат застосовує цю тактику проти вас, ви автоматично стаєте на його бік, щоб залагодити когнітивний дисонанс, що склався. У вашій душі змагаються дві протилежні реакції: або він помиляється, або мої власні почуття. Маніпулятор намагатиметься переконати вас, що перше – повністю виключено, а друге – свята правда, що свідчить про вашу неадекватність.

Щоб успішно протидіяти газлайтингу, дуже важливо знайти точку опори у власній реальності: іноді достатньо записати події у щоденник, розповісти друзям чи поділитися із групою підтримки. Цінність сторонньої підтримки у тому, що вона може допомогти вам вирватися із викривленої реальності маніпулятора та самостійно поглянути на речі.

Проекція
Одна вірна ознака деструктивності – це коли людина панічно не хоче бачити свої власні недоліки та використовує всі сили задля того, щоб уникнути відповідальності за них. Це називається проекцією.

Проекція являє собою захисний механізм, який використовується для витіснення відповідальності за свої негативні риси характеру та поведінки шляхом приписування їх іншій людині. Таким чином маніпулятор ухиляється від визнання своєї вини та відповідальності за наслідки.

Хоча всі ми в тій чи іншій мірі вдаємося до проекції, клінічний спеціаліст із нарцисичного розладу доктор Мартінес-Леві зауважує, що у нарцисів проекція часто стає формою психологічного насилля.

Замість того, щоб визнати власні недоліки, вони надають перевагу вселяти відчуття страху своїм жертвам, перекладаючи відповідальність за свою поведінку на них. Саме так нарцис змушує інших відчувати той гіркий сором, котрий відчує по відношенню до себе.

Наприклад, патологічний брехун може звинуватити свою раптнерку у брехні; жінка, що має потреби може назвати свого чоловіка «приставучим» і спробувати зробити залежним саме його; поганий працівник може назвати директора неефективним, щоб уникнути відвертої розмови щодо власної продуктивності.

Самовдоволені садисти полюбляють грати у «перекладання провини». Мета гри: вони виграють, ви програєте, підсумок – ви або весь світ винні в тому, що сталося з ним. Таким чином вам доводиться няньчити їх тендітне его, а у відповідь вас штовхають в море невпевненості та самокритики. Як класно придумано, правда?

Яке ж рішення? Не «проектуйте» власне відчуття співчуття або співпереживання на деструктивну особу і не приймайте її отруйних проекцій на себе. Як пише спеціаліст із маніпуляції доктор Джордж Саймон у своїй книзі «В овечій шкірі» (2010), проекція власної чесності та системи цінностей на інших може заохотити до подальшої експлуатації.

Насправді, якщо розібратися, нарцисам не потрібен власний самоаналіз та зміни. Дуже важливо якомога швидше розірвати всі стосунки і зв’язки із деструктивними людьми, щоб спертися на власну реальність та почати цінувати себе. Ви не зобов’язані жити у клоаці чужих дисфункцій.

Жахливо безглузді розмови
Якщо ви сподіваєтесь на глибоке спілкування із деструктивною особистістю, на вас чекає розчарування: замість уважного співрозмовника вам світить епічне засмічення мозку.

Нарциси та соціопати використовують потік свідомості, розмови по замкненому колу, переходять на особистості, проекцію та газлайтинг для того, щоб збити вас з толку та заплутати, варто вам лише у дечому не погодитися чи посперечатися з ними.

Вони роблять це для того, щоб дискредитувати, відволікти та розчарувати вас, змусити відійти від головної теми та відчути себе винними за те, що ви – жива людина із реальними думками та почуттями, котрі наважилися відрізнятися від їхніх думок. Вся проблема для них – у вашому існуванні.

Достатньо десять хвилин суперечки з нарцисом – і ви вже будете думати, як взагалі на це попались. Ви лише висловили незгоду із його безглуздим твердженням, що небо – червоне, а тепер все ваше дитинство, сім’я, друзі, кар’єра, спосіб життя втоптані в багно. Це сталося тому, що ваша незгода протирічить його фальшивому переконанню, що він – ходяча та всемогутня енциклопедія, що призводить до так званої нарцисичної травми.

Пам’ятайте: нарцисичні люди сперечаються не з вами, а з собою – ви лише співучасник довгого, виснажливого монологу. Вони обожнюють драматизм і живуть заради нього. Якщо ви намагаєтесь підібрати аргумент, що спростовує їх безглузді переконання, ви лише підливаєте масла у вогонь.

Не підживлюйте нарцисів – краще собі згодуйте розуміння того, що проблема – не у вас, а в їхній ображеній поведінці. Якщо ви відчуєте певні ознаки нарцисизму – припиніть спілкування та витратьте цей час на щось приємне.

Узагальнення та голослівні слова
Нарциси не завжди вирізняються визначним інтелектом – багато з них взагалі не звикли думати. Вони не витрачають час на порівняння різних точок зору – вони роблять узагальнення ваших слів, ігноруючи нюанси вашої аргументації та ваші спроби розглянути різні точки зору.

А ще простіше повісити на вас якийсь ярлик – це автоматично перекреслює цінність будь-якої вашої заяви.

У ширших масштабах узагальнення та голослівні вислови часто застосовуються для знецінення явищ, які не вписуються в необгрунтовані суспільні забобони, схеми та стереотипи; а також для підтримання статус-кво.

Таким чином якийсь один аспект проблеми роздмухується настільки, що серйозна розмова стає неможливою. Наприклад, коли відомих особистостей звинувачують у згвалтуванні, багато людей одразу намагаються переконати, що такі звинувачення інколи можуть бути неправдивими.

І, хоча хибні обвинувачення дійсно стаються, однак досить нечасто, а в цьому випадку дії однієї людини приписуються більшості, у той час як конкретне звинувачення ігнорують.

Такі щоденні прояви мікроагресії типові для деструктивних відносин. Наприклад, ви кажете нарцису, що його поведінка невідповідна, а він у відповідь одразу робить голослівну заяву про вашу надчутливість або узагальнення на кшталт: «Ти завжди всім незадоволена» або «Тебе взагалі ніщо не влаштовує» замість того, щоб звернути увагу на реальну проблему.

Так, можливо, ви іноді виявляєте надчутливість, проте не менш ймовірно, що ваш кривдник виявляє нечутливість та черствість переважний період часу.

Не відступайте від правди та старайтесь протидіяти безпідставним узагальненням, адже це лише форма абсолютно нелогічного чорно-білого мислення. За деструктивними особами, що розкидаються голослівними узагальненнями не стоїть все багатство людського досвіду – лише їхній власний обмежений досвід вкупі з пихатим відчуттям власної гідності.
Коментатор Олександр Сушко, [ 2019-04-04 09:41:51 ],
на сторінці твору     "«Пихокардія» або три грані битія"   Сушко Олександр

Коментатор Олександр Сушко, [ 2019-04-09 17:04:26 ],
на сторінці поезії     "Похвалю!"   Сушко Олександр

1   ...   93   94   95   96   97   98   99   100   101   ...   139