Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Олександр Сушко (1969)
У народа палець заболить -
У поета серце розривається

Володимир Михайличенко


Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Олександр Сушко, [ 2019-03-19 11:07:42 ],
на сторінці поезії     "Ти - раб!"   Сушко Олександр

Коментатор Олександр Сушко, [ 2019-03-20 21:20:57 ],
на сторінці поезії     "Прозріння"   Сушко Олександр

Коментатор Світлана Майя Залізняк, [ 2019-03-21 11:21:27 ],
на сторінці твору     "Любов і поезія "   Сушко Олександр

Показово
У день поезії мене вітають шанувальники...

Олександр один із них.
Ось на таке спромігся...
"бісівські писання" про моє таке міг написати нерозуміючий краси і гармонії бевзень.
нижче порога і плінтуса...

"Знаю! – вигукнула сусідка. – Твій чоловік її і дав! Ще й якусь Майю Залізняк на додачу.
Крутнула мені вухо дружина і каже:
- Ану, неси сюди Чорногузові творіння. І оту Майю прихопи. Відаю, що в тебе по два примірники тих бісівських писань. Ти одну книжку ніколи не купуєш.
Похнюпивши голову я пошкандибав до етажерки з поетичними скарбами. Вона у мене стоїть у дальному кутку курятника, за старими ночвами під побитим міллю бабусиним рядном, яка померла років сорок тому. Ховаю я від жінки красне письмо, бо страх як лютує, коли мене бачить не з лопатою в руках, а згорбленим над пустопорожнім читанням".

то моє (про оцінку поезії Ярослава Чорногуза промовчу, автор сам Сушка прокоментує, вони знайомі давно) ....пустопорожнє...а Олександра ...ваговите...


Є на ФБ сторінка, де Сушко писав про мої творіння як про най...най...штудіював книгу, захоплювався, обціловував прилюдно у день народження на моїй сторінці, відгуки були найліпші - отак треба писати: прозоро, чисто... Писав, що Нобелівську дав би... на стор творчого вечора... (хтось йому вірив...)
Під час прочитання вставатимуть, як під час виконання гімну...отак соловейко співав... На афішу мріяв і втрапив до "якоїсь" Маїй.
Як бачимо, мої критичні зауваги дали плоди. Автор тепер ...у день поезії не шанує обожнювану ним Майю Залізняк, книги у курятнику...
під гузнами у птахів без високого польоту.
Розумним досить, а дурень хай вірить.

Писала б передмову до його книги, хвалила б одноденки (а сам думає, що "пробивають груди") була б шанованою Сушком.
....трохи про навкололітературне

Показали мені сторінку з альманаху. Там ніби відбирали тексти, але Любові Бенедишин поезії там нема, є автор мені невідомий із ніякими віршами. Бо має певну відомість чи знакомитих.
Хай вибачить мені поетеса, яку я щиро шаную... за згадку її імені.
Та поезія пересічна, пуста нині має більше шансів потрапити на шпальти, в ефір...головне мати знакомитих, лестити...
А ми, майстрині, потроху звикаєтимемо до непошанівку вчорашніх спудеїв... до обпльовування насінням з пакетика.
Хоча мене запитувала: чи я беруся редагувати чуже дуже креативна поетка, є такі, які знають, хто спроможний побачити огріхи... Майя Залізняк у тренді.
Чи запитала б Сушка про таке молода поетеса... що грамотна і має неабияку спромогу... На сайті автор надзвичайно плодовитий, дає всім поради, а мене спекатися хоче.
З днем поезії привітаю тут справжніх поетів - міцних, крилатих, сонячних, незаздрісних, небайдужих, майстерних і тих, хто вчиться літати над буденністю.
Коментатор Ярослав Чорногуз, [ 2019-03-21 14:02:59 ],
на сторінці твору     "Любов і поезія "   Сушко Олександр

У мене двояке враження від прочитаного, Сашко. З одного боку я - вузькотемний поет, який пише тільки про любов і природу, пише якісь красивості (так ти називаєш мої Образи, вони не є красивостями, це Образи, а які вони - про це судить читач. Ти присудив так, це, звісно твоє право!), і природно, його твори треба тримати в курникові. З другого боку вони справляють враження, дають приклад для наслідування, навіть лікують. Це приємно, дякую тобі. Тут, як у дзеркалі, відображено твоє - двояке - ставлення до мене, як до літератора і, можливо, людини. Останнім часом наші взаємини з тобою покращали, ми конструктивно спілкуємось. То це, друже, не означає, що мене треба піднімати за рахунок приниження інших гарних митців, поетес, тим більше жінок. Згадай, скільки було у вас із Майєю Залізняк позитиву, і навіть творчі вечори ти для неї робив, скільки ВОНА допомогла тобі своїми порадами, не шкодуючи свого часу і ще й зараз допомагає, бачу, хоч нерідко, критично, але ж по ділу. То нащо ще й у ДЕНЬ ПОЕЗІЇ її отак "макати"? Ти хто, лицар, чи ти швондер, для якого нема нічого святого? Чи ти Макіавеллі, який цією публікацією застосовує тактику: розділяй і владарюй, щоб пересварити друзів, які разом давали тобі свого часу добрячого перцю за горе-публікації? Тобі це не вдасться, старий. Я не буду поривати ні з Майєю, ні тим більше з Любою Бенедишин, прекрасними поетесами, майстрами слова, з якими завжди йшов і буду йти пліч-о-пліч і в одній шерензі воювати. Я думав навпаки, що настав час і тебе підтягувати до нашого рівня і вливати в наші ряди майстрів, а ти отаке твориш? Поки що ти ще не дозрів до цього. Ця публікація у тебе, це "болезнь роста", як хтось із росіян казав. Треба збільшити дозу шляхетності в характері, зменшити дозу заздропідлості, стати вище над сварками і буденщиною. Вчитися, вчитися, вчитися творити краще і самовіддано працювати. Тоді зможеш стат одним із нас! Подумай. А цю публікацію я б справді видалив, як Люба Бенедишин тобі радить, вона не прикрашає ні мене, даруй, ні тебе! Отака моя - ДРУЖНЯ - порада!
Коментатор Тетяна Левицька, [ 2019-03-21 14:33:41 ],
на сторінці твору     "Любов і поезія "   Сушко Олександр

Коментатор Олександр Сушко, [ 2019-03-21 15:04:21 ],
на сторінці твору     "Любов і поезія "   Сушко Олександр

Ось читаю, друзі мої, коментарі і диву даюся: як можна безневинну жартівливу есею, яка покликана викликати посмішку у читачів (і викликає, до речі) сприймати як знущальницьку пародію над поетами та поезією? Що у Вас в головах, дорогенькі? Як можна було до такого додуматися?
Станьте вище над власними амбіціями, подивіться на себе з жартівливого боку і тоді корони не скреготітимуть об стелю зубцями.
Ярославе! Друже! Я вважав, що ця оповідка викличе у тебе гомеричний сміх. Ну, що ж - помилився.
З Майєю ясно, там комплекси нашаровуються на комплекси, тут нічого не вдієш. Але ж ти - загартований у поетичних баталіях і обізнаний у гуморі та сатирі митець.
А Вам, пані Любове, одвіт такий: нічого видаляти не буду. Почитайте Остапа Вишню, можливо усмішка повернеться на Ваше обличчя.
А Таня Левицька все зрозуміла правильно: я возвеличив гарних поетів, пожартував аби люди сміялися. І Вона сміялася щиро. Не псуйте мисткиню своїми підозрами про зневажливе ставлення до певних осіб.
Я ось про що подумав: заміню я Ярослава Чорногуза на Дмитра Павличка, свій дозвіл на це шанований мною поет уже дав. А замість Майї буде Олександр Сушко.
І що з того зміниться? Га?
Отож, нічого. Бо справді Велика Людина - побачить в цій оповіді добро і сміх, а дурень - злобу та зневагу.
Ще одне до Тані Левицької: не вихляйте як флюгер, змінюючи свої переконання та перші відчуття від прочитаного під шквалом огуди. Не гніться перед авторитетом своїх колег. Пишіть, творіть, даруйте людям радість. Якщо хочете - давайте Вас уведу персонажем у цю оповідку. Підемо у вічність пліч-о-пліч. І ніхто з інших героїв, які потрапили сюди, не зможе вигукнути: ич, паразит! Мене нешанобливо згадав! Чави скотиняку! Ату його!
То що - всипемо перцю по саму ріпицю?
Коментатор Олександр Сушко, [ 2019-03-21 15:04:53 ],
на сторінці твору     "Любов і поезія "   Сушко Олександр

1   ...   89   90   91   92   93   94   95   96   97   ...   139