Логін   Пароль
 
  Зареєструватися?  
  Забули пароль?  
Володимир Бойко (1953)

Отримані вами коментарі| Залишені коментарі| Інші коментарі

Коментатор Володимир Бойко, [ 2018-12-20 11:11:44 ],
на сторінці поезії     "* * *"   Бойко Володимир

Коментатор Сергій Гупало, [ 2018-12-21 11:41:45 ],
на сторінці поезії     "* * *"   Бойко Володимир

Коментатор Володимир Бойко, [ 2018-12-23 19:21:07 ],
на сторінці твору     "Уймись, немытая"   Бойко Володимир

Коментатор Сторінку Закрито, [ 2018-12-24 12:29:35 ],
на сторінці твору     "Уймись, немытая"   Бойко Володимир

Коментатор Сторінку Закрито, [ 2018-12-25 14:03:57 ],
на сторінці твору     "Уймись, немытая"   Бойко Володимир

Пане Володимире, історичні дискусії ні в жодній країні не ведуть політики, політики займаються популізмом і демагогією презентуючи себе перед наївними виборцями, а насправді використовують службове положення на користь власного бізнесу. Історичною дискусією мають займатися вчені, журналісти, письменники, і такі небораки, як ми, поети, але ми живемо в епоху прагматизму та нігілізму, а не романтизму, на жаль, і це відбивається на поезії теж - бо сучасна українська поезія як і література загалом забула про свою історичну місію і займається самолюбуванням, це називається постмодернізм, тобто канони своє віджили, настав час розкутості й свободи. Я от зараз працюю над поемою про Хмельниччину, читаю Кащенка, Шевчука, Костомарова, а кому воно треба? Та мабуть що нікому, але це мене не спиняє, бо я вірю що історична дискусія зокрема в поезії допоможе нам розплутати цей клубок взаємних образ, ось мені цікаво, яка буде відповідь польської сторони, коли у стислій поетичній формі заримувати усю правду-матку про стосунки між нашими народами у 15-16-му сторіччях? Мабуть, тим невігласам шовіністам буде вже трохи важче говорити про те, що Україна не має історії, що Україна - це польсько-російські землі і більше нічого (це цитати з коментарів під одним польськім відео про історію України на ютубі з мільйоном переглядів, до речі), коли розповісти про те, хто рятував їхній зад від бусурманів, і кого вони за те кликали бидлом і байстрюками. Хай тоді розказують про операцію Вісла і все інше, але хай не мовчать про, хто почав цю ворожнечу. Так само треба розмовляти і з москалями. Ніхто з нами не буде погоджуватися, але ми на своїх аргументах про спалення Києва Боголюбським у 1168-му, про порушення Переяславських угод російською стороною, про знущання над козаками при будівництві Петербургу, про Батурин, про Крути, про радянські репресії, про голодомор, маємо стояти твердо у будь якій ситуації коли хтось починає публічно обливати нас брудом чи верзти нісенітниці, що ми їм щось винні. Тобто, пане Володимире, я гадаю, історичну дискусію ведуть усі люди кожного дня, і ми цю дискусію поки що програємо, бо вважаємо що мовчки дутися в куточку краще, ніж стати на рівні ноги, виперти вперед груди набрати в легені повітря і вистрілити правду шовіністам в лице, бо вони звикли, що ефір належить їм, і що брехню можна говорити й ніхто її не спростує
Коментатор Володимир Бойко, [ 2018-12-25 21:12:36 ],
на сторінці твору     "Уймись, немытая"   Бойко Володимир

Вже перше речення з цього розлогого коментаря : «історичні дискусії ні в жодній країні не ведуть політики, політики займаються популізмом і демагогією презентуючи себе перед наївними виборцями, а насправді використовують службове положення на користь власного бізнесу» може викликати хіба що посмішку. Адже за межами України теж є цивілізація і у багатьох випадках навіть значно вища. Якби скрізь у світі насправді були такі політики, то не існувало б так званих «розвинених країн» - вище рівня теперішньої України ніхто б і не піднявся.
Далі – щодо дискусії. Історична дискусія може бути лише на засадах взаємоповаги , але аж ніяк не грою «в одні ворота» чи «у піддавки». З ким можна дискутувати у Росії всерйоз? Якщо у Росії понад 90% підтримують Путіна, то кого репрезентують оті решта менше 10% і про що з ними можна домовлятися? Так, пропаганду вести треба, але повноцінна дискусія у найближчий час не буде результативною.
З подальшою частиною коментаря частково погоджуюся. З поляками, справді, можна і потрібно вести дискусію і навіть розраховувати на взаєморозуміння. Також і з іншими сусідами. Інша річ – Росія. Це значно вищі імперські амбіції при значно нижчому рівні цивілізації. Плюс повне ігнорування норм міжнародного права – такий собі СССР зразка ХІ сторіччя. Тішити себе ілюзіями, звичайно, приємно, – можна навіть вділяти цьому заняттю 15-20 хв. на день, а решту часу треба бути реалістами і не витрачати час намарне.
Cum principia negante non est disputantum.
Коментатор Сторінку Закрито, [ 2018-12-26 14:12:09 ],
на сторінці твору     "Уймись, немытая"   Бойко Володимир

Але Путіна підтримує лише 45% країни, за останніми даними. А щодо Вашого спростування, то я щиро переконаний, що всі політики за невеликими винятками - брехуни. Політика чесна хіба що в країнах Скандинавії, а так то всюди кумівство, корупція і популізм, як на мене. Що ж до неможливості дискусії без взаємоповаги відповім, що ту повагу в деяких людей просто важче заслужити, у нас говорити на історичні теми можна тільки палко, з вогнем у очах, і не важливо, брехню ти кажеш чи правду, аби з вогнем. Тобто, коли казати правду без того вогню, то їй ніхто не вірить, а коли брехати з вогнем, то це всім подобається, але говорити правду з вогнем - ось що найважче, тут не можна змахлювати, той вогонь треба роздмухувати з іскри, з якою ми всі народжуємося. але в одних вона з часом запалає, а в інших - згасне, або жеврітиме тьмяною непереконливою цяткою, з таким настроєм дискусія дійсно що не ведеться ні з москалем, ні з ляхом, ні з чортом лисим - усі забракують і оббрешуть
1   ...   59   60   61   62   63   64   65   66   67   ...   106